Prima pagină » Atenție la ceasurile inteligente care spun că pot măsura nivelul glicemiei! Autoritățile americane, avertisment

Atenție la ceasurile inteligente care spun că pot măsura nivelul glicemiei! Autoritățile americane, avertisment

de Roboțelul @ iDOR.info
atentie-la-ceasurile-inteligente-care-spun-ca-pot-masura-nivelul-glicemiei!-autoritatile-americane,-avertisment

Ceasurile inteligente care spun că pot măsura nivelul glicemiei au intrat în vizorul autorităților americane.

Nu te lăsa păcălit de niciun smartwatch sau smart ring care pretinde că poate măsura nivelul glicemiei fără să-ți înțepe pielea, avertizează The Verge.

Food and Drug Administration din Statele Unite a emis o comunicare de siguranță care avertizează consumatorii, pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății că agenția „nu a autorizat, aprobat sau aprobat niciun smartwatch sau smart ring (n.r., inel inteligent) care are ca scop măsurarea sau estimarea valorilor glicemiei pe cont propriu”.

Astfel, niciun producător important de dispozitive purtabile nu are un smartwatch sau smart ring care să poată face asta în prezent. Cel mai mult ce pot face un Apple Watch, Fitbit, Samsung watch sau Oura Ring este să suporte integrări cu un monitor continuu de glucoză (CGM) autorizat de FDA, care sunt dispozitive purtabile care folosesc ace pentru a citi nivelurile de zahăr din sânge.

Aceste integrări permit utilizatorilor să monitorizeze datele colectate de la CGM-urile conectate care au aplicații smartphone asociate. Dexcom G7 este un astfel de dispozitiv. În loc de aceste dispozitive purtabile cunoscute, avertismentul FDA pare să vizeze dispozitive înșelătoare care fac afirmații nefondate.

Din păcate, poți găsi companii necinstite la târguri precum CES care îți vând smart ring-uri și smartwatch-uri care susțin că pot lua măsurători noninvazive ale glicemiei. Aceste companii apoi vând aceste dispozitive direct pe site-urile lor, prin campanii de crowdfunding sau pe piețe online precum Alibaba. FDA îi îndeamnă pe consumatori să raporteze problema prin formularul său de raportare voluntară MedWatch.

Momentul comunicării de siguranță a FDA are sens, având în vedere creșterea interesului pentru această tehnologie. Se spune că Apple are o echipă secretă care lucrează la asta de aproape un deceniu. Samsung are, de asemenea, cercetători care explorează tehnologia de monitorizare a glicemiei.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Atenție la ceasurile inteligente care spun că pot măsura nivelul glicemiei! Autoritățile americane, avertisment

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă