Prima pagină » Biblioteca Județeană Mureș vă invită la lectură cu voce tare

Biblioteca Județeană Mureș vă invită la lectură cu voce tare

de Vasilescu Amalia
biblioteca-judeteana-mures-va-invita-la-lectura-cu-voce-tare

În acest an, data de 7 este dedicată Zilei Internaționale a Cititului cu Voce Tare – în România, Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI, urmată de data de 15, Ziua Națională a Lecturii.

La Biblioteca Județeană Mureș aceasta este perioada zilelor de citit împreună, un nou maraton cultural, care subliniază puterea cuvântului. În Capitolul din acest an este dedicat teatrului, deoarece actorul este artizanul care dă viață personajelor prin lectura cu voce tare a scenariului. ”Prin repetarea asiduă a replicilor exprimate cu forță vocală, cuvintele devin personaje, iar actorul devine purtătorul acestora pe scena artistică. În această inițiativă, dorim să subliniem impactul esențial pe care arta teatrului îl are asupra transformării lecturii cu voce tare în trăiri autentice, oferind publicului o experiență captivantă și profundă. În același spirit cu actorul, fiecare individ își poate modela propria dezvoltare personală prin practica lecturii cu voce tare ”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș.

Astfel, actorii de la Teatrul Național Tîrgu Mureș și de la Teatrul pentru copii și tineret ”Ariel” vin în acest an la Bibliotecă să ne îndrume în tainele exprimării lecturii.  Invitați ca interlocutori ai actorilor vor fi elevi și preșcolari îndrumați de profesori colaboratori ai Bibliotecii Județene Mureș.

Pe toată durata campaniei, la Biblioteca Copiilor va fi amenajat un colțișor de lectură care așteaptă familiile, și toți doritorii, să vină să citească cu voce tare.

Post-ul Biblioteca Județeană Mureș vă invită la lectură cu voce tare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Biblioteca Județeană Mureș vă invită la lectură cu voce tare

Autor/editor: Vasilescu Amalia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă