CEC Bank, una dintre cele mai importante institutii financiare din toata Romania, a decis sa aduca in atentia tuturor romanilor o noua alerta pe care a emis-o recent, ea vizand furturile de bani prin intermediul atacurilor cibernetice, in special a phishing-ului.

CEC Bank explica mai jos faptul ca nu trebuie sa accesam link-uri care ne duc spre website-uri necunoscute si ca nu trebuie sa introducem date in cadrul lor, iar asta pentru ca exista oricand posibilitatea ca informatiile sa ajunga la hackeri si sa fie folosite impotriva noastra.

CEC Bank incearca sa ii ajute pe clienti sa nu cada in plasa celor care vor sa le faca rau, iar asta pentru ca in multe cazuri devine imposibila recuperarea banilor, deci trebuie sa fim mereu foarte vigilenti pentru a nu ramane fara sumele de bani din conturi.

Determinarea accesării link-urilor ce duc către website-uri realizate de persoane rău intenționate este una dintre cele mai comune metode de phishing. Scopul acesteia este dezvăluirea de informații personale. Verifică mesajele primite prin SMS, mail sau WhatsApp, asigură-te că provin din surse sigure.

author avatar

Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi „secrete” ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.