ASUS ROG Phone 8 Pro

ASUS a cam schimbat „macazul” cu ROG Phone 8 Pro, noul model apărând mai mult ca un flagship convențional decât telefon de gaming pur-sânge. Dar asta nu e un lucru rău, succesorul exuberantului ROG Phone 7 reușind să ofere majoritatea atuurilor unui telefon de gaming din pachetul unui telefon pe care îl poți folosi zi de zi.

Cu 7 mm mai scund, mai subțire și mai ușor decât modelul anterior, ROG Phone 8 Pro este echivalentul unui „sleeper”  în terminologia pasionaților de mașini sport. Arată aproape banal, dar este cel mai puternic telefon cu Android al momentului. Vine cu un acumulator de capacitate mărită și răcire supradimensionată, plus un aranjament de camere foto care de data asta chiar se ridică la pretențiile unui flagship.

Problema cu ROG Phone 7 nu era că nu oferea destul, ci aceea că devenise prea mult un produs de nișă, pe care doar gamerii cu adevărat pasionați l-ar fi ales fără ezitare. Asta nu era o problemă cât timp piața smartphone se afla în creștere rapidă, existând suficient loc sub soare pentru până și cele mai extravagante dispozitive. Dar vânzările nu au mers chiar atât de bine anul trecut, doar Samsung și Apple reușind să-și consolideze cota de piață, iar asta în detrimentul jucătorilor mai mici, precum Sony, Huawei, Honor, Asus și alții.

Astfel, pentru ca seria ROG Phone să aibă și mai departe un viitor trebuiau făcute unele ajustări, ASUS împachetând noul ROG Phone încât să pară un smartphone aproape convențional. Dar aparențele pot fi înșelătoare, ROG Phone 8 preluând multe din inovațiile care au adus succesul seriei ROG Phone.

Deși arătau bine în materialele de promovare, componentele în mișcare și găurile în carcasă nu prea au ajutat rezistența structurală a telefonului, testele de anduranță publicate pe canalul YouTube JerryRigEverything arătând că ASUS nu a reușit să creeze un telefon foarte solid.

Un an mai târziu, succesorul ROG Phone 8 Pro face un pas în direcția cea bună, telefonul confecționat din sticlă și metal ieșind aproape intact din testele de rezistență. Minus capacul integrat cu sistemul Anime Vision de iluminare LED, care s-a fisurat sub forța de torsionare excesivă.

Se pare că te poți așeza pe un ROG Phone 8 Pro fără să ai emoții că l-ai putea rupe de la jumătate, telefonul scăpând fără urme de îndoire și complet funcțional.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.