Bitdefender Email Protection

Bitdefender a lansat Email Protection, o nouă funcționalitate care scanează și identifică e-mail-uri cu conținut potențial periculos, precum încercările de fraudă și înșelătoriile online, indiferent de dispozitivul de
pe care sunt accesate. Email Protection le permite utilizatorilor să extindă tehnologiile de protecție a dispozitivelor către serviciile de e-mail, fiind disponibil acum și pentru conturile de Gmail și Outlook.

E-mail-urile continuă să fie unul dintre principalii vectori de atac pentru infractorii cibernetici. Potrivit Statista, numărul site-urilor unice destinate înșelătoriilor a crescut de la 147.000 în 2020, la peste 1.350.000 în 2022. Cercetările efectuate de specialiștii Bitdefender arată că unul din cinci (23%) e-mail-uri de tip spam pe teme financiare și bancare reprezintă tentative de fraudă.  

Pe măsură ce utilizatorii își accesează e-mail-ul de pe multiple dispozitive, a devenit tot mai dificilă oferirea unei protecții complete împotriva amenințărilor, care de multe ori necesită o configurare manuală și actualizarea soluțiilor de securitate pentru e-mail pe fiecare dispozitiv de pe care se accesează e-mail-ul.

Email Protection protejează căsuțele electronice ale utilizatorilor, în timp ce înșelătoriile de tip phishing evoluează rapid. Odată activată funcționalitatea, Bitdefender scanează toate e-mail-urile primite și le marchează fie sigure sau suspecte, ajutând utilizatorii să nu cadă victime amenințărilor informatice.Bitdefender Email Protection în gmail

„Criminalii cibernetici caută mereu calea cea mai ușoară și oportunități prin care să exploateze erorile utilizatorilor, atunci când compromit dispozitive. Din acest motiv, atacurile prin e-mail rămân metoda lor preferată. Noua funcționalitate Email Protection extinde soluțiile Bitdefender de securitate cibernetică către serviciile populare de e-mail pentru a-i ajuta pe utilizatori să-și protejeze căsuțele de e-mail
pe care le pot accesa de pe orice dispozitiv, de oriunde. O tehnologie cu adevărat esențială pentru stilul nostru de viață digital”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte operațiuni pentru soluții consumer în cadrul Bitdefender.

Principalele funcționalități ale Email Protection:

– după instalare, e-mail-urile periculoase sunt scanate în timp real de pe orice dispozitiv folosit pentru a accesa conturile de Gmail și Outlook.

– e-mail-urile sunt marcate imediat cu diferite etichete (sigur sau periculos) reducând riscul de a accesa accidental conținut periculos.

– căsuțele electronice (inclusiv oprirea și îndepărtarea protecției) sunt gestionate direct din interfața de utilizator Bitdefender, la fel și procesul de raportare (numărul de email-uri scanate, sigure versus periculoase din ultimele 30 de zile).

– prin doar câteva click-uri, Email Protection este instalat și oferă protecție pentru e-mail.

Photo of Contributors

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.