Prima pagină » Cine este cel mai bătrân membru al familiei regale britanice. Are 91 de ani și duce o viață dublă secretă | FOTO

Cine este cel mai bătrân membru al familiei regale britanice. Are 91 de ani și duce o viață dublă secretă | FOTO

de Roboțelul @ iDOR.info
cine-este-cel-mai-batran-membru-al-familiei-regale-britanice.-are-91-de-ani-si-duce-o-viata-dubla-secreta-|-foto

27-02-2024 | 12:55

Getty

Deschide galeria

În prezent, cel mai în vârstă membru al familiei regale britanice este Katharine, ducesa de Kent, care a împlinit în luna februarie 91 de ani.  

autor

În ultimii ani, ducesa a avut probleme de sănătate, motiv pentru care aparițiile sale publice au fost din ce în ce mai rare.

Povestea sa ca membru al familiei regale este însă una extrem de interesant. Timp de mulți ani, Katharine a dus o viață secretă fără ca nimeni să îi descopere vreodată identitatea.

Ducesa de Kent (născută Worsley) este căsătorită cu vărul reginei Elisabeta, prințul Edward, Ducele de Kent.

Citește și

Cine este Katharine, ducesa de Kent

Înainte de a intra în familia regală britanică, Katharine a studiat muzică la Oxford și a lucrat la o grădiniță din Londra, la fel ca prințesa Diana, fosta soție a actualului rege Charles al III-lea.

L-a întâlnit pe prințul Edward în 1956 și s-au căsătorit în 1961. Cuplul are trei copii – George, conte de St. Andrews, Lady Helen Windsor și Lord Nicholas Windsor.

Prințul Edward a călătorit în întreaga lume pentru serviciul său în armata britanică și s-a retras în 1976 pentru a se concentra pe îndatoririle regale.

Ducii de Kent au fost adesea văzuți în tribunele de la Wimbledon. Prințul Edward, acum în vârstă de 88 de ani, a fost președinte al All England Lawn Tennis and Croquet Club timp de 52 de ani. 

El și soția sa au transmis atribuțiile de distribuire a trofeelor către Kate Middleton. Prințesa de Wales a mai urmărit turneul de tenis cu ducele și ducesa de Kent din loja regală.

Viața secretă a ducesei de Kent

Viața secretă a ducesei a început la sfârșitul anilor ’90, după ce s-a retras din viața publică – în 1996.

Tot în acea perioadă ducesa a pierdut o sarcină. Katharine a suferit un avort spontan în 1975 din cauza rubeolei și a născut un copil mort în 1977. Numele său era Patrick și era băiețel. Această pierdere a dus-o la o depresie severă despre care a vorbit în public în același an. 

„A avut cel mai devastator efect asupra mea”, a declarat ea pentru The Daily Telegraph în 1997.

La scurt timp după ce a părăsit viața de palat, ducesa și-a găsit un nou loc de muncă, în Hull. Timp de zece ani, Katharine a lucrat ca profesoară de muzică la o școală primară.

Ca profesoară, Katharine a explicat că era cunoscută doar ca „doamna Kent”.

Doar șeful știa cine sunt. Părinții nu știau, iar elevii nu știau. Nimeni nu a observat niciodată„, a declarat ea pentru BBC Radio 3 în 2005, potrivit The Times.

Katharine i-ar fi cerut reginei Elisabeta să îi anuleze titlul de Alteță Regală în 2002. Ea este în continuare menționată ca ducesă de Kent în Court Circular, registrul oficial al angajamentelor regale.

Ea nu a participat, alăturat soțului ei, ducele de Kent, la funeraliile reginei Elisabeta din septembrie 2022, nici la încoronarea regelui Charles din mai 2023 și nici la Trooping the Colour, evenimentul care a avut loc vara trecută.

Printre cele mai recente apariții regale ale lui Katharine se numără nunta din mai 2018 a prințului Harry și a lui Meghan Markle.

Ducesa de Kent a cofondat Future Talent împreună cu Nicholas Robinson, în 2004, pentru a oferi fiecărui copil o șansă egală de a reuși în muzică. 

Sursa: The Times

Etichete: familia regala britanica, ducesa,

Dată publicare: 27-02-2024 10:10

Articol recomandat de sport.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cine este cel mai bătrân membru al familiei regale britanice. Are 91 de ani și duce o viață dublă secretă | FOTO

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google