Prima pagină » Dr. Holhoș, cea mai mare rețea privată de clinici de oftalmologie din România, inaugurează la Târgu Mureș a șasea unitate la nivel național

Dr. Holhoș, cea mai mare rețea privată de clinici de oftalmologie din România, inaugurează la Târgu Mureș a șasea unitate la nivel național

de Belean Gabriela
dr.-holhos,-cea-mai-mare-retea-privata-de-clinici-de-oftalmologie-din-romania,-inaugureaza-la-targu-mures-a-sasea-unitate-la-nivel-national

„Dr. Holhoș”, cea mai mare rețea privată de clinici de oftalmologie din România, inaugurează la Târgu Mureș a șasea unitate la nivel național și a doua după cea din Cluj-Napoca unde este realizată operația SMILE Pro

  • Noua clinică de oftalmologie „Dr. Holhoș” din Târgu Mureș aduce, în premieră în vestul Transilvaniei, operația SMILE Pro, considerată în acest moment cea mai avansată din lume în corecția miopiei și/sau astigmatismului
  • Este a doua clinică din rețeaua „Dr. Holhoș” unde se poate realiza această intervenție după cea din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de peste 1.000.000 de euro
  • Deschiderea noii clinici este marcată și de o ofertă de reducere de 30% la operația SMILE Pro, doar la clinica din Târgu Mureș
  • Pacienții din Târgu Mureș vor avea de asemenea acces la investigații complexe realizate cu instrumente de ultimă generație
  • Dr. Holhoș va realiza în clinica sa și operații pentru tratarea cataractei, operații refractive cu laser pentru corecția miopiei, a astigmatismului, hipermetropiei sau presbiopiei, operații refractive cu implant de cristalin, intervenții pe retină, operații laser pentru glaucom etc.

Târgu Mureș, 8 februarie 2024. Rețeaua de clinici oftalmologice „Dr. Holhoș” inaugurează la Târgu Mureș, pe data de 8 februarie, cea de-a șasea clinică deschisă sub acest brand la nivel național, oferindu-le în premieră pacienților din Mureș și județele învecinate posibilitatea de a face operația de reducere a dioptriilor SMILE Pro, cea mai avansată din lume în acest moment.

Cu cele șase unități ale sale – celelalte cinci funcționând în Alba Iulia, Sibiu, Mediaș, Turda și Cluj-Napoca, la care se adaugă și 13 cabinete de optică medicală, ultima urmând a fi inaugurată la Târnăveni – clinicile „Dr. Holhoș” formează în prezent cea mai mare rețea de clinici de oftalmologie din România, specializate în investigații complexe și intervenții chirurgicale care acoperă întreg spectrul patologiilor oculare, de la corecția dioptriilor până la cataractă sau intervenții pe retină.

De asemenea, clinica din orașul de pe Mureș este a doua din rețea, după cea din Cluj-Napoca, unde se poate efectua operația SMILE Pro, în acest moment cea mai rapidă și mai sigură intervenție chirurgicală cu laser pentru corecția miopiei sau a astigmatismului miopic.

Această intervenție unică durează în mod efectiv doar 7 secunde și este realizată cu ajutorul VISUMAX® 800, cea mai avansată platformă de chirurgie robotică produsă de grupul german ZEISS. „Dr. Holhoș” este singura rețea de clinici de oftalmologie din România care are în prezent în uz două astfel de echipamente. Numai investiția în dotarea noii unități cu echipamentul VISUMAX® 800 a fost de circa 500.000 de euro.

Ca și în celelalte unități din rețea, operațiile din cadrul clinicii din Tg. Mureș – inclusiv SMILE Pro – vor fi efectuate de către dr. Teodor Holhoș personal. Cu o experiență de peste 20 de ani și peste 25.000 de operații realizate, dr. Holhoș se numără printre puținii chirurgi care realizează toate tipurile de intervenții din sfera oftalmologiei. Alți doi medici specialiști completează echipa clinicii, aceștia urmând să realizeze partea de consultații și tratamente.

„Suntem extrem de bucuroși că începând din această săptămână pacienții din Târgu Mureș au în orașul lor o clinică de oftalmologie de top, în care putem diagnostica și trata o gamă extrem de largă de patologii ale ochiului, începând de la banala miopie la afecțiuni ale retinei”, spune dr. Teodor Holhoș. „Pentru mine personal, ca transilvănean get-beget, este un mare motiv de mândrie faptul că alături de o echipă fantastică de colegi și parteneri am reușit să construim împreună, aici în Transilvania, cea mai mare rețea de clinici de oftalmologie din țară. Mai ales sunt mândru că am reușit să aducem la Târgu Mureș cea mai avansată operație din domeniul chirurgiei refractive. Astfel, și pacienții din vestul Transilvaniei au din acest moment posibilitatea de a scăpa de ochelari fără să mai meargă sute de km până la Cluj-Napoca sau chiar la București.

În plus, mai avem o veste bună: odată cu clinica vom relansa și site-ul nostru cu o versiune în limba maghiară, unde concetățenii noștri din această etnie vor găsi informațiile medicale de care au nevoie. În oftalmologie, fiind un domeniu atât de tehnic, cu multă tehnologie, este nevoie ca informația să fie prezentată cât mai clar și mai ușor de înțeles, așa că ne-am gândit să venim în întâmpinarea pacienților și a tutror celor interesați.”

Deschiderea clinicii este marcată de o ofertă promoțională la operațiile SMILE Pro în Târgu Mureș: 30% reducere din tariful standard, în prima lună de la deschidere, cu înscriere online pe site-ul rețelei.

Ce este SMILE Pro?

SMILE Pro este a treia generație a operației RelEx SMILE, o procedură minim invazivă care constă în extracția unei lenticule foarte subțiri din țesutul corneean printr-o incizie de numai 2 până la 4 mm, efectuată cu un laser de frecvență ultraînaltă. Intervenția efectivă durează doar circa 7 secunde și asigură o recuperare postoperatorie rapidă și practic lipsită de durere. Această intervenție are rezultate excelente, reprezentând practic în acest moment procedura preferată în clinicile de top din Europa pentru corecția erorilor de refracție, adică a defectelor de vedere precum miopia sau astigmatismul.

Această operație este în general recomandată pacienților care nu au alte patologii asociate, cum ar fi de exemplu keratoconus, cornee subțire sau care au suferit anterior alte intervenții pe cornee.

După operație, pacientul începe să vadă bine aproape imediat. Durerea postoperatorie este minoră, fără să necesite de regulă administrarea de analgezice, iar recuperarea rapidă, cu un tratament de câteva zile cu picături oftalmice.

Ce alte operații se realizează la Clinica „Dr. Holhoș” din Târgu Mureș

În noua clinică se pot efectua operații pentru tratarea cataractei (cu înlocuirea cristalinului), întreaga suită de operații refractive cu laser, pentru corecția miopiei, a astigmatismului, hipermetropiei sau presbiopiei (SMILE Pro, PRK, FemtoLASIK, Presbyond), operații refractive cu implant de cristalin (inclusiv cristaline trifocale, care elimină complet nevoia de a purta ochelari), intervenții pe retină, operații crosslinking pentru tratarea keratoconusului, operații laser pentru glaucom și altele.

Investigații complete, cu aparatură de ultimă generație

De asemenea, clinica pune la dispoziția pacienților posibilitatea de a face investigații complete, atât pentru adulți, cât și pentru copii, mai ales pentru operațiile refractive, pentru ca riscurile postoperatorii să fie minime.

Peste 100.000 de pacienți din toată țara, din Europa și SUA au beneficiat până în prezent de servicii medicale în rețeaua clinicilor „Dr. Holhoș”. În clinicile „Dr. Holhoș” a fost introdus prima oară în România protocolul de investigații cu aparatul MS-39, un tomograf în coerență optică (OCT) în domeniu spectral care poate realiza o „hartă” a corneei extrem de detaliată, cu o precizie de 3,5 microni. Astfel, MS-39 poate diagnostica afecțiuni dificil de depistat în faze incipiente, precum keratoconusul, o subțiere a corneei urmată de deformarea acesteia.

Clinicile „Dr. Holhoș” sunt de asemenea în avangarda investigațiilor imagistice oftalmologice. La clinica „Dr. Holhoș” din Cluj-Napoca este disponibil cel mai performant echipament de imagistică medicală (screening preoperator) din lume: ArcScan Insight® 100, un instrument care poate cartografia întregul segment anterior al ochiului, până în spatele irisului, cu o precizie de 1 micron.

Cum puteți ajunge la Clinica „Dr. Holhoș” din Târgu Mureș

Adresa clinicii este Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 214. Pentru programări, pacienții sunt rugați să contacteze clinica la numărul de telefon 0365401747.

***

Dr. Teodor Holhoș a urmat studiile și rezidențiatul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, având la activ numeroase stagii de practică în Statele Unite ale Americii, Elveția, Germania și Franța. Studiile au fost și sunt în continuare, în fiecare an, completate de traininguri și cursuri de specialitate urmate în țări europene.

Prima clinică „Dr. Holhoș” s-a deschis la Alba Iulia în anul 2011, în urma unei investiții integral private. Dr. Teodor Holhoș a tratat până în prezent peste 100.000 de pacienți, realizând în acest interval peste 25.000 de operații de corectare a vederii. Rețeaua „Dr. Holhoș” numără în prezent șase clinici de specialitate în Alba Iulia, Turda, Mediaș, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu Mureș, precum și 13 cabinete de optică medicală în județele Alba, Cluj, Sibiu și Mureș.

Încă de la deschiderea primei clinici, dr. Teodor Holhoș și-a propus să le ofere întotdeauna pacienților săi servicii medicale la calitate și standarde europene, realizate cu echipamente performante.

Post-ul „Dr. Holhoș”, cea mai mare rețea privată de clinici de oftalmologie din România, inaugurează la Târgu Mureș a șasea unitate la nivel național apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Dr. Holhoș, cea mai mare rețea privată de clinici de oftalmologie din România, inaugurează la Târgu Mureș a șasea unitate la nivel național

Autor/editor: Belean Gabriela

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă