Prima pagină » Facebook tocmai a anunțat rezultate record, semn că va mai sta mult și bine cu noi

Facebook tocmai a anunțat rezultate record, semn că va mai sta mult și bine cu noi

de Roboțelul @ iDOR.info
facebook-tocmai-a-anuntat-rezultate-record,-semn-ca-va-mai-sta-mult-si-bine-cu-noi

Nu este ca și cum aș vrea ca Meta/Facebook să dispară. Angajează mulți oameni. Servicii precum Messenger și WhatsApp sunt foarte dificil de înlocuit. A devenit o companie de tipul “infrastructură” pe Internet.

Aș vrea doar să facă lucrurile mult mai bine, mult mai bine, cu o orientare user-first, nu money-first. În continuare rețeaua mi se pare un cancer al Internetului, care mai degrabă adună și dă voce tuturor elementelor care fac rău societății decât celor care o fac mai bună.

Orice ați crede, însă, despre Meta, cifrele arată că acestei companii îi merge incredibil de bine. Mai jos este evoluția acțiunilor Meta ieri, când au crescut cu 20% după anunțarea rezultatelor financiare trimestriale.

Compania a depășit cu mult așteptările analiștilor, de unde această creștere. Averea lui Zuckerberg a crescut cu 28 de miliarde de dolari ieri. Acum are o avere de 170 de miliarde de dolari, l-a depășit pe Gates și este pe locul 4 în lume.

Meta are acum recordul pentru cea mai mare creștere de valoare a unei companii într-o singură zi. Tot Meta are și recordul pentru cea mai mare scădere de valoare, peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi, în februarie 2022.

Acțiunile companiei valorau 375 usd în august 2021, apoi au scăzut la 200 usd în februarie 2022 și au ajuns la un all-time low de 90 usd în octombrie 2022. Astăzi valorează 475 usd după saltul recent și analiștii spun că va mai crește. Probabil și pentru că urmează ani electorali și asta înseamnă venituri mari din publicitate.

Meta pare de fapt să-și fi revenit spectaculos de bine după fiasco-ul cu metaverse-ul. Cu așa cifre, cert este că vor mai rămâne multă vreme pe piață și atunci întrebarea devine “ce s-ar putea face pentru ca Facebook să nu mai aibă atât de mare influență în viața oamenilor?” Cum îi poți face să nu mai creadă orice fake news promovat acolo, orice rețea de boți care amplifică niște conspirații, orice grup care le dă valoare propriilor idei, oricât de extreme?

Meta a anunțat și că va plăti dividende trimestriale de 50 de cenți per acțiuni. Cum Zuckerberg deține 350 de milioane de acțiuni la Meta, în următorul an va încasa 700 de milioane cash, pe lângă că rămâne cu toate acele acțiuni care valorează miliarde.

De asemenea, NVIDIA a crescut 300% față de acum fix 12 luni, că veni vorba. AI-ul a îmbogățit pe mulți.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Facebook tocmai a anunțat rezultate record, semn că va mai sta mult și bine cu noi

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă