Prima pagină » Google descoperă ceea ce Apple oferea de ani buni: partajare de apeluri, hotspot-uri între dispozitive

Google descoperă ceea ce Apple oferea de ani buni: partajare de apeluri, hotspot-uri între dispozitive

de Roboțelul @ iDOR.info
google-descopera-ceea-ce-apple-oferea-de-ani-buni:-partajare-de-apeluri,-hotspot-uri-intre-dispozitive

Android 15 pare o nebuloasă, cu doar 2-3 luni înainte de prezentarea sa de la Google I/O 2024, în luna mai, dar iată că începem să aflăm unele dintre planurile Google pentru viitorul OS-ului său. Spre exemplu aflăm că se lucrează la partajarea de funcţii între dispozitive.

Dacă ai mai multe iDevice-uri, ştii probabil că atunci când primeşti un apel pe unul, îl poţi prelua şi pe altul. Se întâmplă dacă ai două iPhone-uri sau un ceas şi un iPhone să zicem. Cred că merge şi la un MacBook. E şi foarte uşor de partajezi hotspot-uri între iPhone-uri, când cineva se află în zona ta, primeşti sugestia de a îi da şi lui parola ta.

Google a început să lucreze la un ecosistem mai strâns interconectat, legând telefoane Android şi Chromebook-uri pentru a partaja accesul la Internet, notificări, mesaje. Cine deţine multiple dispozitive Android, precum telefoane sau tablete ar putea beneficia în curând de această experienţă integrată. E folosită pentru Chromebook-uri acum, dar vine şi pe Android.

Mai interesant e că nici nu va fi nevoie de un nou Android pentru a primi asta, ci doar de o versiune nouă Play Services, cu o actualizare în culise. Dispozitivele conectate la acelaşi cont Google vor partaja parole Wi-Fi, hotspot-uri şi chiar vor trece apeluri video între dispozitive. Google afirma că e doar începutul. 

Dispozitivele înscrise pe acelaşi cont vor primi o invitaţie şi vei putea bifa acolo ce funcţii le permiţi să preia. Posibil să vedem asta întâi pe Pixel-uri în Feature Drop-ul din martie. Tot atunci apare şi o funcţie care îşi permite să treci între dispozitivele Bluetooth conectate fără să umbli la setări.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google descoperă ceea ce Apple oferea de ani buni: partajare de apeluri, hotspot-uri între dispozitive

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type