Prima pagină » Seria de PC-uri Gamebox primește straie noi și mai mulți cai-putere

Seria de PC-uri Gamebox primește straie noi și mai mulți cai-putere

de Roboțelul @ iDOR.info
seria-de-pc-uri-gamebox-primeste-straie-noi-si-mai-multi-cai-putere

A trecut un an de când ne-am apucat de construit calculatoare. Un an în care am învățat multe, în care comunitatea Zona ne-a susținut și ne-a încurajat, un an în care am încercat să facem lucrurile altfel decât am mai văzut pe la diverși integratori sau retaileri. Orice problemă de garanție la Gamebox a fost rezolvată în favoarea clientului, toate cererile de suport au fost clarificate și, cel puțin până acum, nu am avut clienți nemulțumiți.

În schimb am reușit să supărăm amatorii de chilipiruri, csf, ncsf, calitatea nu are cum să fie gratis, și unul sau doi creatori de conținut digital ale căror „creații digitale” au o calitate egală cu cea a PC-urilor pe care le construiesc. Cum zicea cineva pe reddit, „cocalar starter pack”.

Dar aici nu facem can-can, așa că serios vorbind, vă consider pe voi, membrii comunității noastre, ca fiind principalii investitori în business-ul zona.store. Dacă ți-ai alocat măcar cinci minute să critici (constructiv) build-urile noastre, dacă ai recomandat unui prieten magazinul zona.store, sau fie și doar pentru că citești aceste rânduri, ai investit în noi, și pentru asta mă simt dator să îți prezint cum am crescut noi în anul ăsta.

PC-urile Gamebox au carcase noi

Am avut trei evoluții la seria Gamebox, pe care le-am denumit așa cum ai denumi un program: cu terminația x.0, x.1 și x.2. La fiecare iterație am mai adăugat sau modificat o bună parte din componente, cele mai multe schimbări fiind făcute în urma feedback-ului de la voi. Am mai pus un ventilator, am folosit o placă de bază în loc de alta, am introdus o opțiune în plus la memorii, Gamebox-urile sunt ceea ce sunt pentru că așa le-ați dorit.

Și fiindcă facem un an, iar marii producători de componente au venit cu un val de noutăți în perioada asta, am decis să trecem la următorul nivel: Gamebox 1.3 și Gamebox 2.3. Voi începe cu modificarea cea mai evidentă: am schimbat carcasele la ambele versiuni. Ne-ați oferit feedback prețios legat de aspectul carcaselor, așa că pentru versiunea x.3 am decis să mergem pe niște superbe Phanteks, Eclipse G500A și G360A, ambele în variantele lor RGB.

Gamebox 1.3 2.3

Le-am ales din mai multe motive. În primul rând, arată într-un mare fel, cu benzile RGB integrate în carcasă și cu panoul ăsta frontal profilat. În al doilea rând, le-am ales pentru airflow. Ambele sunt foarte bine cotate în ceea ce privește temperaturile, iar ăsta e un aspect foarte important la un PC. În plus, Phanteks e un brand cunoscut, activează de 17 ani în domeniu și are o reputație bună în rândul pasionaților. Nu în ultimul rând, am ales aceste modele pentru că au un design apropiat, deci și PC-urile noastre au acum o imagine mai omogenă.

Carcasa lui Gamebox 2 are ventilatoare de 14cm, un USB-C frontal și e, după cum de vede, un midtower adevărat, asta pe lângă alte funcții și accesorii utile la interior. În contrast, Gamebox 1 e acum mai subțirel, mai finuț, dar își păstrează aceeași compatibilitate cu plăcile de bază ATX și plăci video mari. Acum poți alege la ambele Gamebox-uri și carcasa de culoare albă, direct din configurator.

Gamebox 1.3 2.3

Nu vă panicați dacă vă plăceau carcasele vechi. Dacă vreți carcasa Corsair 4000D pe Gamebox 1 sau Seasonic Syncro pe Gamebox 2, trebuie doar să ne menționați în câmpul de comentarii când faceți comanda și rezolvăm, în limita stocurilor de la furnizori. De altfel, cum am mai spus și în alte rânduri, putem să facem și alte modificări la configurație, trebuie doar să ne scrieți pe formularul de contact de pe pagină.

Gamebox 1.3 are acum și variantă cu procesor Intel

Voi trece destul de repede prin modificările aduse la interior, pentru că sunt foarte multe și o să avem articol dedicat pentru fiecare din Gamebox-uri. Astfel, la Gamebox 1.3, principala veste bună este că acum avem Gamebox 1 Blue! Da, v-am ascultat și am făcut o variantă cu Intel, bazată pe procesoarele i3 și i5 din generația 14. Procesoarele astea au fost anunțate la CES, în Las Vegas, și am vrut să le punem cât mai repede în Gamebox-uri.

Gamebox 1.3 2.3

Ca și la fratele mai mare, la Gamebox 1 vom păstra pe cât posibil o paralelă de prețuri și configurații între Blue și Red. Astfel, varianta de bază a lui Gamebox 1.3 Blue va porni tot de la 5500 lei, va avea un i3 14100f, RTX 4060, 16 GB RAM și aceeași sursă de 550W cu certificare Gold de la Seasonic ca și Red-ul. Apoi, dacă vrei mai multă putere de calcul, în cele mai multe jocuri, performanțele lui 14400f sunt similare cu cele ale lui Ryzen 5700X, deci avem o echivalență și aici cu Red.

Și că tot am pomenit de el, la Gamebox 1.3 Red, noutatea la el este că am făcut rost de cel mai nou procesor AM4, Ryzen 5700 X3D. Lansarea procesorului a fost la începutul lunii februarie, așa că veți putea fi printre primii care beneficiază de ceea ce se prefigurează a fi un best-buy pentru gaming în gama asta de preț.

La fel ca și în cazul lui 5800X3D, versiunea cu 3D V-cache a lui 5700x are un spor de performanță notabil în jocuri precum Valorant sau Warzone, dar nu dă daună atât de mare în buget precum 5800X3D și se încălzește mult mai puțin. În rest, am păstrat aceleași plăci video, de la RTX 4060 la RTX 4070, cu sweet spot-ul RTX 4060Ti la mijloc. Veți putea pune un SSD de până la 1TB, 16 sau 32 GB RAM (iarăși, o opțiune solicitată de voi în comentarii), iar varianta cu RTX 4070 va veni cu o sursă de 650W (care va fi disponibilă și pentru celelalte versiuni ca opțiune, desigur).

Gamebox 2 primește plăcile Super de la NVIDIA

Modificări mari sunt și la Gamebox 2.3. Cum ziceam, am renunțat la carcasa Seasonic, dar am păstrat sursele de calitate de la ei, astfel că acum folosim același model de PSU ca și pe Workbox-uri. Modelul Seasonic Focus s-a dovedit a fi extrem de fiabil, până acum nu am avut nici măcar o sursă revenită în service, deci sunt foarte împăcat cu alegerea asta. Ca și până acum, puteți opta pentru o sursă de 750W sau una de 850W, dar spre deosebire de carcasa veche, acum putem pune la cerere și surse mai puternice.

Gamebox 1.3 2.3

Gamebox 2.3 Blue vine și el acum cu procesoare din generația 14. Astfel, procesorul din varianta de bază este un i5-14500, poți face upgrade la un i7-14700, și ca să facem cumva să echilibrăm balanța cu Gamebox 2 Red, care are în line-up excelentul Ryzen 7 7800X3D, am introdus la Blue și procesorul i7 14700K, împreună cu un upgrade la placa de bază pentru cei care vor să profite de terminația K a procesorului (adică pentru overclock).

Din testele noastre, procesoarele din generația 14 sunt și cu 15% mai performante decât generația anterioară, în special în cazul lui 14700, care are mai multe nuclee decât 13700. Atât prețul de pornire, cât și costul upgrade-ului la 14700 rămân neschimbate de la Gamebox 2.2.

Și coolerele vor fi schimbate, în urma experienței excelente acumulate cu sistemele Workbox. Astfel, toată gama 2.3 primește coolere Arctic Liquid Freezer II RGB, absolut excelente ca temperaturi și silențiozitate. Renunțăm, deci, la luminițele de pe pompă, dar avem în plus radiatoare mai babane și o fiabilitate care, până acum, este impecabilă.

Și stați așa, că partea bună acum urmează: Gamebox 2.3 primește upgrade la plăcile NVIDIA GeForce RTX Super. Poți alege între RTX 4070 Super, RTX 4070 Ti Super și RTX 4080 Super, acesta din urma fiind lansat oficial tot în februarie. Așa cum am constatat și în review-urile la plăcile noi, RTX 4070 Super are un spor de performanță destul de consistent, de vreo 15%, față de RTX 4070 simplu, iar RTX 4070 Ti Super are un spor de performanță de aproximativ 8-10%. Toate sporurile astea vin fără costuri suplimentare pentru voi.

La RTX 4080 Super, am redus prețul față de RTX 4080 din Gamebox 2.2, și cum ziceam și în reviewul lui 4080 Super, chiar dacă performanțele plăcii au rămas more or less aceleași, avantajul major al lui 4080 Super e chiar prețul. Momentan există probleme serioase de stoc la aceasă placă, dar spre finalul lunii situația se va normaliza. În fine, vă puteți juca în configurator cu opțiunile, noile versiuni ale lui Gamebox fiind deja live pe zona.store.

Cam astea sunt modificările de la Gamebox, vor mai fi câteva mici evoluții la SSD-uri, dar până una alta, avem o generație nouă de PC-uri cu performanțe mai mari, cu același preț de pornire și cu opțiuni care se păstrează la aceleași costuri ca la Gamebox 2.2. Și bineînțeles cu același nivel de calitate, atenție la detalii și suport din partea noastră ca și până acum. Eu zic că e un deal bun, dar na, eu sunt subiectiv.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Seria de PC-uri Gamebox primește straie noi și mai mulți cai-putere

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă