Prima pagină » iPhone 16 va fi plin de AI Generativ, mulţumită lui iOS 18 şi unui Neural Engine nou

iPhone 16 va fi plin de AI Generativ, mulţumită lui iOS 18 şi unui Neural Engine nou

de Roboțelul @ iDOR.info
iphone-16-va-fi-plin-de-ai-generativ,-multumita-lui-ios-18-si-unui-neural-engine-nou

După o sumedenie de scăpări legate de designul şi camera lui iPhone 16, iPhone 16 Pro, ba chiar şi iPhone SE 4, azi privim puţin la interiorul telefoanelor. E vorba despre un neural engine nou, care va sosi la pachet cu un procesor nou şi un iOS 18 clar menite să pluseze la capitolul AI.

Google a dat startul cu funcţiile AI de pe Pixel 8, apoi a urmat Samsung cu seria S24. Apple are serios de recuperat şi nu se bucură de parteneriate cu Google, cum o face Samsung de exemplu. Azi aflăm de la zvonaci că următoarea generaţie de iPhone va sosi cu un Neural Engine mult îmbunătăţit, care va permite utilizarea de funcţii Generative AI în iOS 18.

iOS 18 devine oficial în iunie, cu ocazia WWDC 2024 şi se va lansa în septembrie, alături de seria iPhone 16. Neural Engine este segmentul din chipset care se ocupă de sarcinile AI şi acum va primi mult mai multe nuclee decât predecesori. Informaţiile din Taiwan. Trebuie spus că iPhone-urile au acelaşi număr de nuclee ale lui Neural Engine de la iPhone 12 încoace, adică 16 nuclee.

Se discuta şi despre o nouă versiune de Siri, tot plină de AI. Cat despre funcţiile AI de pe iPhone 16, e vorba despre rezumatul unor texte, sugestii de replici în iMessage, traducere în timp real. Iar iOS 18 însuşi ar primi o interfaţă complet nouă, inspirată de cea de pe headsetul Apple Vision Pro. Încă nu e clar dacă toată seria iPhone 16 primeşte acelaşi procesor Apple A18 Pro, cu Neural Engine nou, sau dacă va exista şi un A18 mai light. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: iPhone 16 va fi plin de AI Generativ, mulţumită lui iOS 18 şi unui Neural Engine nou

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type