Prima pagină » Mișcare-surpriză: Fundația Bill Gates renunță la acțiunile Apple, Meta, Google, Amazon și alte companii

Mișcare-surpriză: Fundația Bill Gates renunță la acțiunile Apple, Meta, Google, Amazon și alte companii

de Roboțelul @ iDOR.info
miscare-surpriza:-fundatia-bill-gates-renunta-la-actiunile-apple,-meta,-google,-amazon-si-alte-companii

vox-cdn.com

Bill Gates

În al patrulea trimestru al anului 2023, Bill & Melinda Gates Foundation Trust s-a debarasat de participațiile pe care le deținea la mai multe companii mari, printre care Apple, Meta, Alphabet, proprietarul Google, Amazon și Nvidia.

Acest lucru a fost dezvăluit în dosarul 13F al Berkshire depus la SEC (Securities and Exchange Commission), care este obligatoriu pentru toți investitorii care gestionează fonduri de peste 100 de milioane de dolari, notează Daily Investor.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și fosta sa soție, Melinda Gates, au înființat în anul 2000 Fundația Bill & Melinda Gates.

În 2006, administratorii fundației au stabilit o structură cu două entități care a separat activitatea de program de investiția activelor fundației.

Cele două entități sunt Fundația Bill & Melinda Gates, care distribuie banii către beneficiari, și Fundația Bill & Melinda Gates Trust, care gestionează activele din dotare și finanțează fundația.

Bill and Melinda Gates Foundation Trust deține în prezent acțiuni la 24 de entități.

Berkshire Hathaway, deținută de Warren Buffett, a fost cea mai importantă participație a trustului din 2007, dar a coborât pe locul al doilea în trimestrul 4 din 2022.

Fundația a continuat să își reducă participația în companie pe parcursul anului 2023, iar Berkshire reprezintă acum 16,8% din portofoliul său.

În T4 2023, fundația și-a redus participația la Microsoft și Deere & Co.

De asemenea, fundația a cumpărat 124.333 de acțiuni la Veralto Corp, o companie de tehnologie înființată în 2022.

De asemenea, și-a vândut participația la aproximativ 50 de companii, inclusiv Morgan Stanley, Johnson & Johnson, Unilever, Home Depot, Goldman Sachs și Nvidia.

În ciuda faptului că s-a debarasat de multe companii mari din domeniul tehnologiei, gigantul tehnologic Microsoft rămâne cea mai importantă participație a fundației, reprezentând 33,98% din portofoliu.

Portofoliul Fundației Bill & Melinda Gates

Tabelul de mai jos prezintă portofoliul de acțiuni al Fundației Bill & Melinda Gates la 31 decembrie 2023.

content-image




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Mișcare-surpriză: Fundația Bill Gates renunță la acțiunile Apple, Meta, Google, Amazon și alte companii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google