Prima pagină » MWC 2024: Ce a prezentat compania Tecno în cadrul târgului tehnologic din Barcelona? Ochelarii AR Pocket Vision + câinele robot Tecno Dynamic 1

MWC 2024: Ce a prezentat compania Tecno în cadrul târgului tehnologic din Barcelona? Ochelarii AR Pocket Vision + câinele robot Tecno Dynamic 1

de Roboțelul @ iDOR.info
mwc-2024:-ce-a-prezentat-compania-tecno-in-cadrul-targului-tehnologic-din-barcelona?-ochelarii-ar-pocket-vision-+-cainele-robot-tecno-dynamic-1

Cumva compania Tecno îmi amintește de Xiaomi în primii ani de activitate. E o un producător mic de smartphone-uri (și nu numai) care activează în special în India. De aproximativ doi ani pare că încearcă să se extindă spre Europa, ba chiar am văzut câteva terminale accesibile Tecno la vânzare pe plan local. Producătorul a fost prezent în cadrul MWC 2024, în Barcelona și a prezentat câteva produse interesante. Mai jos am toate detaliile.

Tecno Pocket Go + AR Pocket Vision

Tecno a reușit să dezvolte o consolă portabilă care rulează Windows 11 fără ecran. E ca un controller de Xbox / PlayStation de dimensiuni mai mari ce aduce hardware propriu, dar nu are un display pe care să te joci. În schimb, sosesc în ajutor ochelarii AR Pocket Vision. Prin intermediul lor îți va fi proiectat în fața ochilor un ecran de mari dimensiuni pe care să te joci folosind consola portabilă. 

Headset-ul aduce ecrane micro-OLED de 0.71 inch și oferă o diagonală în format virtual de până la 215 inch. Experiență de vizionare ar fi similară cu a unui astfel de TV privit de la 6 metri distanță. Ca o comparație, consola portabilă e cu 50% mai mică și cu 30% mai ușoară decât alte variante de pe piață, precum ROG Ally de la ASUS. 

Ochelarii vin cu giroscop pe 6 axe și aduc algoritmi AI care îți vor învăță mișcările capului în timp, optimizând experiența de vizionare.

Tecno Dynamic 1

Apare pe listă și un robot-câine în stilul lui CyberDog de la Xiaomi. El e inspirat de un German Shepherd, iar scopul său este de a oferi entertainment, asistență, chiar educație și training. Dynamic 1 poate urca scări și îți va da lăbuța atunci când îi ceri asta, exact ca un câine real, dresat. Pentru crearea acestui robot au fost folosite tehnologii de top, însă.

Folosește un sistem AI HyperSense Fusion și camere Intel Real Sense D430 care duce mobilitatea la un alt nivel, robotul reușind să recunoască și să evite anumite obstacole. Robotul e echipat cu un procesor octa-core, are 64 GB de stocare, Wi-Fi 6, conectivitate Bluetooth 5.2. Aduce o baterie de 15.000 mAh care ar oferi o autonomie de 90 de minute. 

Compania spune că Dynamic 1 nu a fost lansat pentru a concura cu roboți Boston Dynamics, însă. De fapt, acest robot nu va fi comercializat deloc. El e doar un prototip și reprezintă capabilitățile companiei în aria roboticii și a inteligenței artificiale.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: MWC 2024: Ce a prezentat compania Tecno în cadrul târgului tehnologic din Barcelona? Ochelarii AR Pocket Vision + câinele robot Tecno Dynamic 1

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă