Prima pagină » Tecno Spark 20: mid-range (buget) cu Helio G85, 256GB; detalii

Tecno Spark 20: mid-range (buget) cu Helio G85, 256GB; detalii

de Roboțelul @ iDOR.info
tecno-spark-20:-mid-range-(buget)-cu-helio-g85,-256gb;-detalii

Uite Tecno Spark 20 pareri si pret in Romania. Astazi ne indreptam din nou atentia spre online-ul romanesc. Ne-am decis sa analizam cu atentie o aparitie noua, interesanta si accesibila 🙂 Este vorba despre smartphone-ul mid-range buget Spark 20 al brand-ului chinezesc Tecno.

Device-ul ofera un pachet de dotari bine pus la punct 🙂 El contine elemente precum fast charging, panou LCD cu refresh de peste 60Hz, chipset bun si stocare foarte generoasa. Cu aceste aspecte precizate, mergem mai departe si ne focusam pe partea de pret.

Va informam ca terminalul este disponibil pe site-ul evoMAG.ro pentru pretul de 670 lei. Clar ca avem de-a face cu un smartphone accesibil 🙂 Acum haideti sa inchidem introducerea si sa ‘plonjam’ rapid spre segmentul de prezentare device. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta!

Tecno Spark 20 pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI COOL DOTARI

# Carcasa eleganta, slim (8.45mm) si protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Procesor Helio G85 12nm, 8GB de memorie RAM LPDDR4X + 256GB ROM eMMC 5.1

# Panou LCD 6.56 inci, refresh 90Hz, rezolutie 1612×720 pixeli, Dynamic Port (afisare informatii in jurul notch-ului)

# Baterie de 5000mAh cu incarcare rapida 18W

# Difuzoare stereo cu optimizare DTS audio

# Camera principala cu senzor 50MP, focalizare PDAF, video 1440p 30fps

# Camera selfie 32MP, flash LED dual, video 1080p 30fps

# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, USB C 2.0, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, GPS/AGPS/GLONASS, scanner de amprente (in butonul de power), Radio FM, deblocare faciala

Tecno Spark 20 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va mentionam ceva interesant 🙂 Noi am compus articole pentru terminalele Tecno Spark 20 Pro si Tecno Spark Go 2024.

In ceea ce priveste subiectul zilei de azi, ne pare bine sa vedem ca Spark 20 ofera multe dotari bune 🙂 Haideti sa parcurgem impreuna cateva din ele.

Pe partea de design, smartphone-ul arata placut si are spate cu suprafata plata. Apoi, protectia IP53 este un atu evident 🙂

Ne indreptam catre configuratie si observam ca aici lucrurile se prezinta interesant 🙂 8GB RAM + 256GB stocare eMMC 5.1 + chipset Helio G85 este un trio reusit 🙂 Am putea critica faptul ca setup-ul 8GB RAM + 256GB este prea mult pentru procesorul Helio G85. Insa, datorita pretului bun apropiat de 650 lei (670), nu ne provoaca suparare acest aspect 🙂

Apropo de chipset-ul Helio G85 prezent pe device, noi am testat un telefon Moto echipat cu acest chipset. Aici facem referire la smartphone-ul Motorola Moto G23 (review). Mergem mai departe si va spunem ca echipa GadgetLab a mai avut in teste inca 2 device-uri dotate cu CPU MediaTek Helio. Este vorba despre smartphone-ul Motorola Moto G72 si tableta Xiaomi Redmi Pad (review). Ambele device-uri poseda procesorul Helio G99.

Tecno Spark 20 pareri

Tecno Spark 20 pareri

Si acum va invitam sa exploram pentru cateva clipe display-ul device-ului 🙂 Din punctul nostru de vedere, producatorul a procedat inteligent prin alegerea unui ecran non FHD (1612×720 pixeli). De ce spunem asta ?

Cu display HD+, telefonul o sa scoata maxim de performanta din procesorul Helio G85. Chipset-ul MediaTek este vechi (generatie 2020). Datorita acestui lucru, un panou FHD+ suprasolicita un pic procesorul grafic Mali G52 MC2. Insa, cu un ecran HD+, stresul asupra chipset-ului grafic este notabil mai mic. Prin urmare, rezervele libere de putere pot fi directionate spre alte task-uri.

Legat de restul de aspecte hardware, boxele stereo sunt un mare plus iar fast charging-ul este decent de rapid (18W). Despre partea de conectivitate putem spune ca este in regula.

Surpriza placuta este furnizata de catre camera principala. Pentru un telefon de acest gen, captura video 1440p 30fps este rara (spre foarte rara) 🙂 Apoi, datorita camerei frontale 32MP cu flash LED, telefonul are potential sa capteze selfie-uri si filmari de calitate 🙂

Tecno Spark 20 pareri – CONCLUZIE

Tecno Spark 20 este o aparitie care ne-a surprins placut 🙂 Device-ul arata bine, este atractiv echipat iar pretul de achizitie este bun si accesibil. Ce-ti poti dori mai mult din partea unui device de buget ?! 🙂

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13
  • Design – carcasa din plastic; culori – negru, alb, auriu, albastru
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop (virtual), lumina, proximitate

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Tecno Spark 20: mid-range (buget) cu Helio G85, 256GB; detalii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă