Consola Nintendo Switch foto Nintendo
foto Nintendo

Nintendo a anunțat dezvoltatorii de jocuri că lansarea consolei sale, Switch 2, va fi amânată până în primele luni ale anului 2025, scrie Bloomberg, citând surse din companie. Asta înseamnă că următoarea consolă va rata perioada critică de vânzări de sărbători, care este de obicei momentul ideal pentru lansare.

Amânarea Nintendo Switch 2 și impactul asupra pieței

VGC a raportat anterior că Nintendo țintea lansarea consolei pentru sfârșitul anului 2024, conform surselor din dezvoltare, informație care a fost ulterior susținută de alte publicații. Alte surse, printre care se numără și jurnalistul brazilian Pedro Henrique Lutti Lippe, afirmă că se lucrează la jocuri pentru lansare în primul trimestru al anului 2025, odată cu Switch 2. Eurogamer scrie că a auzit „șoapte similare” din industrie, deși nu a putut să le confirme în mod concret.

Succesorul popularei console de jocuri Switch, lansată în 2017, era planificat pentru lansare la sfârșitul acestui an. Switch, care a împlinit cei ”șapte ani de acasă”, a vândut peste 139 de milioane de unități și a adus succese de casă precum două jocuri premiate: Legend of Zelda și un Mario Kart 8 Deluxe. Fiecare dintre acestea s-a vândut în peste 60 de milioane de copii. Switch este apreciată pentru designul său hibrid unic, care permite jucătorilor s-o folosească ca o consolă portabilă sau s-o conecteze la un televizor, ca pe o consolă tip home.

Consola Nintendo Switch foto Nintendo
foto Nintendo

Nintendo a fost foarte rezervat cu informațiile în ceea ce privește orice succesor potențial al consolei actuale. Un purtător de cuvânt al Nintendo a declarat că compania nu are nimic de comentat. În aceeași linie, președintele Shuntaro Furukawa a promis să discute planurile pentru următorul an fiscal după ce raportează câștigurile pentru cel care se încheie în martie 2024.

Luni, 19 februarie, acțiunile Nintendo au scăzut după ce un raport a indicat că lansarea Switch 2, următoarea versiune a consolei sale de jocuri de top, ar fi amânată, ceea ce a dus la închiderea acțiunilor companiei în Japonia cu o scădere de 5,84%.

Nintendo, cu sediul în Kyoto, este o companie multinațională japoneză de electronice și jocuri video, fondată în 1889 de Fusajiro Yamauchi. Compania este condusă în prezent de Shuntaro Furukawa, care a preluat funcția de președinte în 2018.