Prima pagină » Prețul Bitcoin a crescut cu 10% în două zile. Criptomoneda a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 2,5 ani

Prețul Bitcoin a crescut cu 10% în două zile. Criptomoneda a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 2,5 ani

de Roboțelul @ iDOR.info
pretul-bitcoin-a-crescut-cu-10%-in-doua-zile.-criptomoneda-a-atins-cel-mai-ridicat-nivel-din-ultimii-2,5-ani

27-02-2024 | 18:15

Getty

Investițiile în criptomonede sunt în creștere, ceea ce duce la creșterea prețului monedei originale. Cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea de piață se redresează datorită interesului tot mai mare al marilor investitori.

autor

Prețul Bitcoin a crescut cu 10% în două zile și se tranzacționa la peste 56.000 de dolari (51.606 euro), cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021, potrivit Euronews.

Indicele CoinDesk Bitcoin Price Index (XBX) a avut un vârf de 56.940,18 dolari (52.472,08 euro) în ultimele 24 de ore, dar indicele a coborât la aproximativ 56.500 de dolari (52.0660 euro) până marți dimineață în Europa.

Unul dintre principalii factori care au determinat actuala revenire a fost investitorul în cripto-monede și firma de software MicroStrategy, care a anunțat o achiziție importantă de 3.000 de bitcoini în valoare de 155 de milioane de dolari (143 de milioane de euro).

Criptomonedele sunt din ce în ce mai favorizate de investitorii instituționali.

Citește și

„Potrivit CoinShares, investițiile în fondurile cripto au crescut cu 598 milioane de dolari (551 milioane de euro) săptămâna trecută, după un aflux record de 2,452 miliarde de dolari (2,26 miliarde de euro) în săptămâna precedentă”, a declarat Alex Kuptsikevich, analist senior de piață la FxPro. „Investițiile în bitcoin au crescut cu 570 de milioane de dolari (570 de milioane de euro).”

Capitalizarea totală a pieței criptografice depășește 2.000 de miliarde de dolari (1.840 de miliarde de euro), aproximativ echivalentul PIB-ului celei de-a treia economii din UE, Italia.

Cât de mult poate crește prețul Bitcoin

Potrivit unui raport recent, se așteaptă ca Bitcoin să atingă un nou record de 88.000 de dolari (82.000 de euro) pe parcursul anului 2024, înainte de a se stabiliza în jurul valorii de 77.000 de dolari (70.957 de euro) la sfârșitul anului.

Aprobarea recentă a fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) care dețin Bitcoin a făcut ca Bitcoin să fie disponibil pentru o selecție mai largă de investitori, ceea ce a dus la creșterea prețurilor.

„Nu există decât o cantitate limitată de ofertă… dar cererea dezlănțuită de ETF-urile spot din SUA pare să fie implacabilă„, a declarat pentru Reuters Justin d’Anethan de la Keyrock, un creator de piață de active digitale.

Bitcoin și Ethereum [a doua cea mai mare criptomonedă din lume] sunt criptomonedele preferate de speculatorii instituționali„, a spus Kuptsikevich, adăugând că se așteaptă ca ETF-urile pentru aceasta din urmă să fie aprobate mai târziu în acest an, ceea ce ar putea duce la creșterea numărului de investitori care se vor îndrepta către acest activ.

Un așa-numit eveniment de înjumătățire (reducerea ofertei), așteptat pe scară largă în aprilie, este, de asemenea, de așteptat să ducă la creșterea prețului.

„Bitcoin câștigă popularitate ca activ de refugiu în țările cu o inflație ridicată persistentă„, a declarat Kuptsikevich citând punctul de vedere al bursei de criptomonede Bitfinex în această privință. „Riscurile macroeconomice din acest an fac relevantă cumpărarea primei criptomonede, a aurului și a argintului.”

Analistul nu vede bariere semnificative pentru ca Bitcoin să urce „în jurul maximelor istorice de la 69.000 de dolari (63.585 de euro)”, în condițiile în care optimismul este alimentat de o creștere rapidă a predicțiilor potrivit cărora prețul va ajunge în curând la șase cifre.

Însuși Kuptsikevich crede că este mai mult ca sigur că prețul va depăși 100.000 de dolari (92.500 de euro) între următoarele nouă și 12 luni. Cu toate acestea, el a adăugat: „În cazul în care piețele vor fi sub presiunea unei încetiniri economice, ar putea dura mai mult de un an pentru a ajunge la un nou nivel„.

Banca Națională a României a avertizat de mai multe ori că monedele virtuale reprezintă active speculative foarte volatile şi extrem de riscante, cu un potenţial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor.

Sursa: Euronews

Etichete: bitcoin, criptomonede,

Dată publicare: 27-02-2024 18:01

Articol recomandat de sport.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Prețul Bitcoin a crescut cu 10% în două zile. Criptomoneda a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 2,5 ani

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă