Prima pagină » Producătorii de smartphone-uri se bazează pe Inteligența Artificială pentru a relansa vânzările

Producătorii de smartphone-uri se bazează pe Inteligența Artificială pentru a relansa vânzările

de Roboțelul @ iDOR.info
producatorii-de-smartphone-uri-se-bazeaza-pe-inteligenta-artificiala-pentru-a-relansa-vanzarile

Producătorii de smartphone-uri își dotează cele mai recente dispozitive cu noi instrumente bazate pe Inteligența Artificială, cum ar fi traducerea vocală în timp real și editarea avansată a fotografiilor, în încercarea de a crește cererea consumatorilor, potrivit AFP, citată de France 24.

Publicat în:

4 min

Această tendință a fost evidențiată la cea mai mare expoziție anuală a industriei de telecomunicații, Mobile World Congress (MWC), care durează patru zile și a început luni la Barcelona, unde producătorii de telefoane mobile au pus accentul pe caracteristicile unice bazate pe AI ale noilor lor dispozitive emblematice.

„Telefoanele au devenit plictisitoare, nu mai sunt la fel de interesante ca înainte. Schimbările de la un model la altul nu sunt atât de mari”, a declarat pentru AFP Ben Wood, șef de cercetare la CCS Insight.

În timp ce camerele, durata de viață a bateriei și ecranele sunt „puțin mai bune” decât înainte, companiile trebuie să adauge mai multe funcții „interesante” produselor lor pentru a încuraja oamenii să își cumpere noul model de telefon, a adăugat Wood.

„Cea mai bună cale de a face asta este cu ajutorul AI”, a spus el.

Standul gigantului sud-coreean Samsung de la MWC a prezentat în mod evident noua sa gamă Galaxy S24 premium cu AI, care permite utilizatorilor să efectueze sau să primească un apel într-o limbă pe care nu o vorbesc, iar apoi să primească o traducere live a apelului, atât în mod audibil, cât și scris pe ecran.

Funcția are 13 limbi, inclusiv franceza, japoneza și hindi.

Noile telefoane—care au apărut în luna ianuarie—includ, de asemenea, un instrument de editare AI a pozelor, care vă permite să mutați și să ștergeți obiecte și persoane din poze cu ușurință, iar apoi generează conținut pentru a umple spațiile goale care se potrivesc cu restul pozei.

„Schimbă totul”

Și producătorii mai mici de dispozitive se bazează pe AI.

Compania chineză Honor și-a lansat în Barcelona noul smartphone emblematic Magic 6 Pro, care dispune de AI și are o cameră cu capacități de detectare a mișcării, care poate detecta și fotografia automat acțiuni rapide, cum ar fi sportul, în cel mai bun moment.

De asemenea, mai include și tehnologia de urmărire a ochilor cu ajutorul AI, care permite utilizatorilor săi să controleze aplicațiile cu ochii—fără a-și folosi degetele—lucru pe care Honor l-a demonstrat prin utilizarea telefonului pentru a controla handsfree o mașină.

„AI schimbă totul”, a declarat George Zhao, directorul executiv al Honor și adăugat că „poate face să se întâmple lucruri uimitoare”.

Producătorii de smartphone-uri pot oferi acum acest tip de funcții bazate pe AI—de multe ori direct pe telefon, fără a recurge la un sistem de cloud computing mai costisitor—deoarece puterea de calcul a cipurilor AI a crescut semnificativ, spun analiștii.

„Acest lucru ar putea reprezenta începutul unei noi ere pentru smartphone-uri”, a declarat analistul PP Foresight Paolo Pescatore și a adăugat că provocarea pentru producătorii de dispozitive va fi aceea de a informa potențialii utilizatori cu privire la noile instrumente bazate pe AI.

„Nu va fi așa ușor să le explicăm utilizatorilor avantajele AI. Nu toți utilizatorii sunt neapărat conștienți de AI și vor fi sceptici la început”, a spus el pentru AFP.

„Lipsă de creștere”

Accentul pus pe AI vine în contextul în care vânzările de smartphone-uri sunt destul de reduse, deoarece clienții își schimbă mai greu dispozitivele din cauza lipsei de inovație semnificativă, a inflației ridicate și a incertitudinilor economice.

Livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 3,2% la 1,17 miliarde de bucăți în 2023, al doilea declin anual consecutiv, potrivit companiei de consultanță IDC, care preconizează o revenire marginală în acest an.

Prevede că 170 de milioane de smartphone-uri cu AI de ultimă generație vor fi livrate în 2024, aproape 15% din totalul livrărilor de smartphone-uri, față de circa 51 de milioane livrate în 2023.

„Ne confruntăm cu o lipsă de creștere, așa că trebuie să căutăm oportunități”, a afirmat Mats Granryd în discursul său de deschidere, fiind directorul general al grupului GSMA, organizatorul evenimentului, care se ocupă de industria telecomunicațiilor.

Instrumentele cu AI ar putea reprezenta și ele un nou flux de venituri pentru producătorii de dispozitive. Samsung a sugerat că ar putea introduce în viitor funcții AI mai puternice pentru clienții care vor plăti un abonament.

„Toată lumea vrea să genereze venituri din servicii. Toți se uită spre Apple, în special în domeniul telefoanelor mobile și sunt atât de invidioși pe faptul că Apple reușește să genereze venituri atât de mari dintr-un model de servicii”, spune Wood.

Apple taxează utilizatorii iPhone-ului său pentru o mulțime de servicii, cum ar fi stocarea suplimentară în cloud, ceea ce i-a sporit semnificativ profitul.

Traducere și adaptare de Crina Miruna Popescu de pe pagina în limba engleză a France 24.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Producătorii de smartphone-uri se bazează pe Inteligența Artificială pentru a relansa vânzările

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type