Prima pagină » Quick Share, răspunsul Google și Samsung la AirDrop, acum disponibil pe Android

Quick Share, răspunsul Google și Samsung la AirDrop, acum disponibil pe Android

de Roboțelul @ iDOR.info
quick-share,-raspunsul-google-si-samsung-la-airdrop,-acum-disponibil-pe-android

Versiunea Android a funcției AirDrop de la Apple începe în sfârșit să fie implementată pe dispozitivele Pixel, după anunțul de la CES 2024 de la începutul acestui an, scrie TechRadar.

Google colaborează, de asemenea, cu producători de PC-uri de top, cum ar fi LG, pentru a extinde Quick Share pe computerele Windows ca aplicație preinstalată, bună pentru partajarea de fișiere cu dispozitivele mobile.

Cum funcționează AirDrop pe dispozitivele Apple

AirDrop este o funcție integrată în dispozitivele Apple prin care poți trimite wireless poze, clipuri video, documente și multe altele pe alte dispozitive și computere Mac din apropiere. Transferurile sunt criptate pentru securitate, iar destinatarul poate accepta sau refuza fiecare transfer în parte. Pentru a utiliza AirDrop, trebuie să activezi fie Wi-Fi-ul, fie Bluetooth-ul. Mai multe detalii aici.

Nearby Share de la Google și Quick Share de la Samsung s-au comportat întotdeauna asemănător cu AirDrop. Funcțiile permit schimbul rapid de fișiere și fotografii cu dispozitivele din apropiere, dar funcționează doar cu dispozitive care folosesc același sistem de partajare. Spre exemplu, dacă folosești un telefon Samsung Galaxy și prietenul tău are un Google Pixel, atunci nu merge nici Nearby Share de la Google și nici Quick Share de la Samsung. Trebuie să găsești altă soluție de transfer a  fișierelor.

La CES 2024, Google și Samsung au dezvăluit că Nearby Share de la Google va fi redenumit Quick Share, iar dispozitivele Samsung și Google vor putea partaja fișiere între ele , precum și cu alte dispozitive compatibile cu Nearby Share, cum ar fi Chromebook-urile și alte telefoane Android, făcând în sfârșit din Nearby Share / Quick Share o versiune Android echivalentă a AirDrop.
În cele din urmă, acest nou sistem Quick Share se va extinde și la mașinile Windows, un manager de platformă Quick Share de la Samsung spunând (tradus din coreeană) că acest suport va sosi până în T3 2024 (iulie-septembrie).

Ce spun utilizatorii despre Quick Share

Așa cum a raportat Mishaal Rahman, mai mulți utilizatori de telefoane Pixel văd că Quick Share a fost implementat pe dispozitivele lor. Utilizatorii non-pixel răspund, de asemenea, la postarea lui Rahman cu capturi de ecran care arată noul Quick Share pe dispozitivele lor Samsung și OnePlus.

Google may have started rolling out Quick Share to some Android users. One user reports seeing the new Quick Share (formerly called Nearby Share) on their Pixel phone.

Let me know if you see Quick Share on your Android device!

Thanks to @android_setting for the tip! pic.twitter.com/hqfVk4XvaT

— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) January 31, 2024

Schimbarea nu a apărut pe toate telefoanele Pixel, majoritatea arată încă Nearby Share. Conform unei postări a unui manager Samsung pe forumul său , telefoanele Galaxy ar trebui să primească actualizarea azi.

Google ar trebui, aparent, să termine implementarea actualizării pe alte dispozitive Android între 2 și 16 februarie (conform unei noi postări a lui Mishaal Rahman).

Cu noua actualizare, dispozitivele Samsung și Google vor putea partaja fișiere între ele, precum și cu alte dispozitive compatibile cu Nearby Share. Această schimbare face din Quick Share o versiune Android echivalentă a AirDrop. Implementarea pe alte dispozitive Android este așteptată să se finalizeze între 2 și 16 februarie.

Alături de această implementare a Quick Share, utilizatorii telefoanelor Samsung se pot aștepta la alte câteva actualizări în curând, odată cu implementarea actualizării One UI 6.1.

Widgeturile pentru ecranul de blocare, setările îmbunătățite de protecție a bateriei și unele funcții de editare a fotografiilor cu AI se lansează pe noile telefoane Samsung Galaxy S24, precum și pe Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5.

Dispozitivele Galaxy S21 și Galaxy S22 vor primi, de asemenea, unele actualizări, dar nu vor beneficia de funcțiile AI.

Google a mai anunțat la CES 2024 versiuni actualizate ale serviciilor Fast Pair, Chromecast, Android Auto și multe altele. Fast Pair oferă o modalitate de a găsi și conecta rapid accesoriile Bluetooth din apropiere la dispozitivele suportate, cum ar fi telefonul cu Android sau Chromebook. Utilizatorii pot trimite conținut TikTok pentru vizionare pe dispozitivele ce includ suport Chromecast, existând planuri și pentru suportarea transmisiunilor LIVE. Funcționalitatea extinsă este adăugată mai multor dispozitive, cum ar fi seria de TV-uri LG 2024, urmând să includă în acest an și gama LG Hospitality și Healthcare.

În plus, o nouă funcție de casting pentru Spotify și YouTube Music le permite utilizatorilor să-și mute conținutul redat de pe un telefon Pixel pe o tabletă Pixel andocată atunci când sunt în apropiere. Android Auto primește și el o nouă actualizare EV-friendly. Aceasta va permite vehiculelor electrice compatibile cu Android Auto să partajeze informații în timp real despre starea de încărcare a bateriei EV cu Google Maps.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Quick Share, răspunsul Google și Samsung la AirDrop, acum disponibil pe Android

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google