Prima pagină » Se pregătesc primii roboți dotați cu inteligență artificială pentru a lucra în medii periculoase

Se pregătesc primii roboți dotați cu inteligență artificială pentru a lucra în medii periculoase

de Roboțelul @ iDOR.info
se-pregatesc-primii-roboti-dotati-cu-inteligenta-artificiala-pentru-a-lucra-in-medii-periculoase

Microsoft și OpenAI se pregătesc să aducă pe piață roboți A.I. care să facă și muncă fizică. Cele două companii sunt cu ochii pe startup-ul de robotică „cu aspect umanoid”, Figure AI, în care se pregătesc investiții importante.

Asculta acest articol

Microsoft și OpenAI intenționează să investească în startup-ul Figure AI pentru a dezvoltă roboți umanoizi care pot efectua sarcini considerate nesigure pentru oameni. Această nu numai că ar putea transformă anumite industrii, dar ar putea și să sporească siguranță și eficientă în domenii de lucru cu risc ridicat.

Această mișcare are potențialul de a aduce roboți capabili să execute sarcini periculoase pentru oameni, conform Bloomberg.
Investiția planificată este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a valoriza Figure AI la 1.9 miliarde de dolari sau mai mult. Această ar fi o mișcare semnificativă pentru ambele companii, marcând un pas important în explorarea posibilităților oferite de roboți în diverse sectoare.

Această potențială investiție indică un interes crescut pentru aplicarea inteligenței artificiale și roboticilor în situații de viață reală. Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a menționat deja interesul companiei pentru robotică la podcastul lui Bill Gates. „În ceea ce privește hardware-ul fizic, există în sfârșit, pentru prima dată când am văzut vreodată, platforme noi cu adevărat interesante care se construiesc acolo. La un moment dat, vom putea folosi modelele noastre, așa cum spuneai, cu înțelegerea limbajului lor și înțelegerea viitoare a videoclipurilor, pentru a spune: Bine, să facem lucruri uimitoare cu un robot,” declara Sam Altman.

Parteneriatul Figure AI cu BMW reprezintă de asemenea o schimbare revoluționară în automatizarea industrială, introducând roboți umanoizi în fabricile de producție ale BMW, începând din Spartanburg, Carolina de Sud. Această colaborare semnifică o mișcare semnificativă către integrarea unei automatizări mai asemănătoare omului în industriile dominate în mod tradițional de mașinile convenționale.

CITEȘTE ȘI:

SUA lansează o anchetă privind afacerile cu inteligență artificială

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Connect with

CITEȘTE ȘI:

IFPLUS AGRICULTURA SE DEZVOLTĂ

În curând, inteligența artificială va mulge vaca

  Inteligenţa artificială şi aplicaţiile sale par să fie adesea contestate, dar în egală măsură, prezintă interes pentru anumite companii, inclusiv din domeniul agricol.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now

ALTE TEME

SERVICII

întotdeauna la zi

Ai Poștă !

Cele mai importante mesaje direct în căsuța poștală, puteți selecta până la 5 buletine informative în același timp.

Adresa: Str. Mircea del Bătrân Nr.15, Satu Mare, România
Telefon Redacția Informația Zilei: 0770527327
Email: redactiasm@informația-zilei.ro

URMĂRIȚI-NE PE

0261.767. 303 / 0724.103.517 / 0744.127.595

Informația zilei

Informația TV

Informația de Duminică

Informația de Maramureș

Sănătate și Frumusețe

Poesis

Szatmari Hirlap

©2023 Informația Zilei. Toate drepturile sunt rezervate!




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Se pregătesc primii roboți dotați cu inteligență artificială pentru a lucra în medii periculoase

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google