Prima pagină » Sony INZONE H5 Review (căști de gaming wireless over ear): Companionul perfect pentru consola ta PlayStation 5 și nu numai

Sony INZONE H5 Review (căști de gaming wireless over ear): Companionul perfect pentru consola ta PlayStation 5 și nu numai

de Roboțelul @ iDOR.info
sony-inzone-h5-review-(casti-de-gaming-wireless-over-ear):-companionul-perfect-pentru-consola-ta-playstation-5-si-nu-numai

Gaming-ul este prezent peste tot, de la telefon, smartwatch, PC, consolă de gaming sau mai nou și pe headset-urile de realitate virtuală/mixtă. Cu toate acestea, consola rămâne baza dacă pot spune așa, iar de departe cea mai populară variantă de pe piață la momentul de față este Sony PlayStation 5. După ce anterior am experimentat noua dimensiune a gaming-ului cu PlayStation VR2, astăzi vă voi vorbi despre căștile wireless Sony INZONE H5, create pentru gaming PC și PS5. 

Unboxing și design

Dacă ești printre cei care au obiceiul de a păstra în perfectă stare cutiile produselor achiziționate doar de dragul de a avea pachetul întreg, sau cu gândul la o revânzare pe viitor, trebuie să ai grijă la deschiderea cutiei lui INZONE H5, pentru că la fel ca și cutia de PS5, poate fi deteriorată cu ușurință. Se merge și aici pe ideea unei cutii în cutie, cu cea principală de la interior fiind realizată dintr-un carton mai dur menit să protejeze căștile pe timpul transportului. 

Aceasta se deschide cu un capac lateral stânga pe care ai desenat un tutorial rapid pentru punerea în funcțiune, dar despre asta în secțiunea dedicată. În dreapta se află bunătățile, unde găsești în primul rând manualele de utilizare, cablul de alimentare de la USB-A la USB-C, plus un cablu audio de la jack 3.5mm la 3.5mm, pentru momentele în care vrei să folosești căștile pe fir conectate direct la controllerul DualSense sau la PC. 

Mai departe, deasupra căștilor ai o lavetă de protecție la zgârieturi, utilă pentru timpul transportului, similară cu cea văzută peste tastatura unui laptop de exemplu. Odată date la o parte aceste accesorii găsești dongle-ul Wi-Fi și bineînțeles căștile. Ca design, tematica este clar inspirată de consola PlayStation 5, cu acel combo alb negru și deși din plastic, căștile se simt premium la atingere, cu finisaj mat plăcut.

SONY INZONE H5

Au o spumă moale acoperită cu piele ecologică pentru banda ce va sta poziționată pe cap, iar pernițele pentru căști sunt și mai moi, realizate dintr-un material de nailon delicat cu textură fină la atingere. S-a urmărit confortul aici, iar Sony promite o presiune laterală scăzută și ne spune că design-ul căștilor echilibrează stabilitatea. Greutatea este de doar 260 grame, iar dacă varianta alb-negru nu e pe gustul tău, ai și un model complet negru. 

SONY INZONE H5

Pe casca stângă apare și microfonul care nu se extinde, doar se rotește sus-jos. Ai și rotița scroll aici pe cască, portul USB-C însoțit de un LED pentru a semnala încărcarea și portul 3.5mm. Pe casca dreaptă se află butonul power alături de un LED de notificare și butoane pentru modurile Chat și Game. Un design tare arătos prin care îți asortezi consola PS5, foarte confortabil și o simplitate care mie îmi place tare mult. 

Audio și funcții, specificații

În continuare vorbim despre funcții audio și specificații, aceste căști fiind destinate atât pentru consum de gaming, cât și pentru consum de muzică. Trecerea între moduri se face prin apăsarea butonului dedicat Game sau Chat, unde Chat vei folosi pentru muzică. Iată specificațiile complete:

  • Difuzor: 40mm
  • Impedanță: 21ohm (1kHz)
  • Răspuns în frecvență: 5-20.000Hz (IEC)
  • Sensibilitate: 89dB/mW
  • Sunet spațial 360 pentru jocuri
  • Microfon: da, dezactivare prin ridicare
  • Durată de încărcare baterie: aprox. 3.5 ore
  • Încărcare rapidă: 10 minute pentru 3 ore de joc
  • Autonomie: max 28 de ore
  • Conexiune: Wireless 2,4 GHz
  • Lungime cablu: 1.5 m
  • Greutate: aprox. 260 grame
  • Culori: alb, negru

Ceva interesant ce am descoperit a fost faptul că aceste căști au fost create împreună cu Fnatic, o organizație esports ce se implică în competiții de gaming. Avem sunet spațial 360 în jocuri, dar nu toate titlurile dispun de așa ceva, deci rămâne să te interesezi care din jocurile deținute se bucură de asemenea acustică. Poți să personalizezi câmpul acustic folosind aplicația de smartphone 360 Spatial Sound Personalizer, astfel încât sunetul să fie adaptat în funcție de forma urechii. 

Aceste căști promit redarea de sunete de frecvență ridicată extrem de realiste și frecvențe joase autentice, toate alături de sunete de frecvență joasă pentru bas puternic. Pe PC vei putea descărca aplicația INZONE Hub pentru a personaliza experiența mult mai avansat și salva preferințele sub forma unui profil. 

Aici găsești și un egalizator cu opțiuni predefinite precum Flat, Bass Boost, Music/Video sau Custom. Ai și control Dynamic Range (High, Low, OFF), iar jos găsești setări legate de microfon. O aplicație destul de simplă, fără prea multe opțiuni, dar utilă. Cât despre microfon, Sony oferă aici un design bidirecțional care poate izola eficient vocea  și poate filtra zgomotele ambientale încât să fie mai ușor să îți auzi coechipierii.

Pentru reducerea zgomotului se folosește un algoritm bazat pe AI, iar atunci când vrei să te pui pe mute, ce trebuie să faci este doar să ridici microfonul. Legat de conectivitate, vei putea folosi atât conexiunea pe fir cu ajutorul cablului din pachet, fie conexiunea wireless de 2,4 GHz cu latență scăzută. Sony promite până la 28 de ore de joc și există și alimentare rapidă. 

Impresii

În final am trasat impresiile de după folosirea acestor căști, în ideea în care până acum m-am jucat pe consola PS5 cu sunet redat de la soundbar, iar muzică am ascultat folosind o pereche de căști in-ear. Acum am experimentat un headset over-ear care nu știe doar gaming, ci și muzică. Din start, de la prima purtare se simte acel efect de izolare, cupele făcând o treabă excelentă în anularea zgomotului din jur. 

Autonomia este excelentă și pentru câteva ore de gaming combinat cu muzică în fiecare zi, căștile au ținut zile bune fără să aibă nevoie de o încărcare. Pe consolă m-am jucat diferite titluri, mai vechi mai noi, de la FC 24, la celebrul GTA V, Red Dead Redemption 2 sau Need for Speed. Surpriza a fost să descopăr sunet spațial în acest din urmă joc și în celelalte nu. Un detaliu pe care l-am găsit ciudat este acela că în timpul jocului nu mai ai reprezentarea grafică a slider-ului de volum pe ecran, acest lucru fiind prezent doar în meniul jocului. 

sony inzone h5

M-am bucurat și de muzică, cu bas, volum puternic și de departe ce mi-a plăcut cel mai mult a fost conexiunea instantă, fie că a fost vorba de PC sau PS5. Pe dongle-ul wireless ai un slider de la PC la PS5, astfel încât să ai parte de cea mai bună experiență în funcție de platforma folosită. Unii ar putea considera un minus faptul că nu avem parte de conectivitate Bluetooth.

De asemenea și construcția din plastic poate fi considerată ieftină, dar aici are rolul de a menține greutatea redusă astfel că nu am obiecții. Mi se pare totuși cam ușor de murdărit albul carcasei acestor căști. În final Sony INZONE H5 este o pereche de căști over-ear foarte versatilă, care livrează un design confortabil pe timp îndelungat, sunet de calitate și acel efect 3D spațial care te face să te simți ca parte din jocul favorit. Un headset ideal pentru un posesor de PlayStation 5 care vrea și muzică pe lângă jocuri, toate într-un singur pachet. 

Preț și disponibilitate 

Căștile Sony INZONE H5 se găsesc deja pe plan local și poți consulta prețul la următorii retaileri:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Sony INZONE H5 Review (căști de gaming wireless over ear): Companionul perfect pentru consola ta PlayStation 5 și nu numai

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă