Prima pagină » Trucul depozitării miraculose a lămâilor: Vor rămâne proaspete săptămâni întregi – Ziarul Românesc

Trucul depozitării miraculose a lămâilor: Vor rămâne proaspete săptămâni întregi – Ziarul Românesc

de Roboțelul @ iDOR.info
trucul-depozitarii-miraculose-a-lamailor:-vor-ramane-proaspete-saptamani-intregi-–-ziarul-romanesc

03/02/2024 16:29 – ACTUALIZAT 04/02/2024 08:22

Truc depozitare lămâi. Ați observat că întotdeauna se strica mult prea repede. Cumperi o plasă de lămâi, folosești una sau două și restul se usucă sau se mucegaiesc. Acest lucru poate fi prevenit. Haideți să aflați în rândurile de mai jos minunatul truc. Face minuni, încercați-l neapărat! (Continuați să citiți după fotografie)
Citește și: Trucul care elimină rapid murdăria din cuptoare: Fără substanțe chimice

Truc depozitare lămâi

Avem o varietate de prăjituri sau rețete pe care le putem face cu lămâi, scrie merkur.de. Prăjitură cu iaurt și lămâie sau acele prăjiturele tip bombă  pline de vitamine. Cumpărați lămâile pentru a prepara o prăjitură și nu mai aveți timp sa o faceți. Ce veți face cu lămâile pe care le-ați cumpărat? Se vor mucegăi sau se vor usca, din păcate, mult prea repede.
Citește și: Truc WhatsApp: Vă eliberează memoria telefonului printr-o setare simplă

Bineînțeles că le puteți stoarce și congela sucul (sau bucățile individuale de lămâie). Însă, noi avem un truc miraculos, în care întregul fruct poate fi păstrat aproape într-un mod intact. Și foarte important, poată fi păstrat chiar săptămâni întregi. Nici măcar nu aveți nevoie de niciun echipament sau mijloace speciale, ci doar de un recipient sigilabil și apă convențională de la robinet.
Citește și: Truc neobișnuit, dar eficient: „De ce ar trebui să puneți întotdeauna o lămâie cu sare lângă pat?”

Iată procedura: Păstrează lămâile proaspete săptămâni întregi

Pentru a prelungi durata de valabilitate a lămâilor, tot ce aveți nevoie este un borcan mare. Borcanele Mason sunt deosebit de bune pentru asta. Testează pentru a vedea dacă deschiderea este suficient de largă pentru a putea introduce mâna confortabil. Apoi lămâile trebuie spălate (funcționează și cu lime și alte citrice). Le punem în borcan, totul se umple cu apă și la sfârșit se sigilează.
Citește și: Calendarul de lucru 2024 în Spania: Aflați toate zilele libere

Iată trucul fantastic care face lămâile să rămână proaspete săptămâni întregi

Important aici: fructele trebuie acoperite complet. Dacă ai loc, bagi borcanul la frigider, dar la fel de bine il poți lăsa pe blat. Doar asigurați-vă că nu este expus la lumina directă a soarelui. Dacă nu aveți un borcan atât de mare, puteți folosi și borcane cu capac sau borcane de depozitare pentru fructe individuale. Apa este schimbată la fiecare două-trei zile și poate fi folosită pentru udarea florilor. Atenție, nu trebuie băută sau folosită pentru gătit.

ortel

Secretul apei: de ce depozitarea lămâilor funcționează în acest mod?

Potrivit Centrului Federal pentru Nutriție (BZfE) pentru păstrarea citricelor se aplică următoarele recomandări: „Temperatura optimă de păstrare pentru portocale este între 0 și 9 grade Celsius. Pentru mandarine între 1 și 5 grade Celsius, iar pentru grepfe și lămâi între 10 și 15 grade Celsius.”

Atenție însă, nici lămâile nu rezistă pentru totdeauna. Ar trebui să verificați întotdeauna dacă gustul sau consistența s-a schimbat. Dacă culoarea se schimbă puțin este normal atunci când este depozitată în apă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Trucul depozitării miraculose a lămâilor: Vor rămâne proaspete săptămâni întregi – Ziarul Românesc

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă