Prima pagină » (VIDEO) Situaţia unei Dacia Logan MCV, care a fost proiectată departe pe un trotuar din Chişinău în urma unei mici acroşări, e o lecţie de siguranţă rutieră | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

(VIDEO) Situaţia unei Dacia Logan MCV, care a fost proiectată departe pe un trotuar din Chişinău în urma unei mici acroşări, e o lecţie de siguranţă rutieră | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
(video)-situatia-unei-dacia-logan-mcv,-care-a-fost-proiectata-departe-pe-un-trotuar-din-chisinau-in-urma-unei-mici-acrosari,-e-o-lectie-de-siguranta-rutiera-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

13 Februarie 2024, 09:26
Redacţia PiataAuto.md

Un accident neobişnuit s-a produs ieri dimineaţă în Chişinău, când o Dacia Logan MCV de primă generaţie a ajuns departe în perimetrul unui trotuar, maşina urcând şi pe scările de acolo. Din fericire, niciun om nu se aflase în calea maşinii şi nu a avut de suferit, dar imaginile accidentului arată că totul s-a produs în urma unei mici acroşări, situaţia servind drept o reamintire de siguranţă rutieră.

Totul s-a produs pe bulevardul Dacia din Chişinău, care e separat în patru fâşii, câte două pe fiecare sens de deplasare. Fâşia pe care circulă Dacia Logan MCV e cu sens unic, prin urmare. Un alt automobil vine de pe strada Teilor şi trebuie să acorde prioritate, dar şoferul acestei maşini pare să vadă doar o maşină care virează dreapta şi nu observă Dacia, aşa că virează şi el dreapta şi chiar accelerează, eşuând în acordarea priorităţii. A urmat o mică acroşare a Daciei Logan MCV în zona roţii drepte spate.

Iar asta a fost suficient pentru a destabiliza complet maşina, în stilul unei manevre PIT. În primele fracţiuni de secundă, o reacţie de corecţie a volanului putea salva un pic situaţia, dar puţini sunt şoferii cu reacţii atât de prompte. Un sistem ESC de stabilizare a traiectoriei ar fi putut interveni în frânarea roţilor de pe partea stângă, apoi şi a celorlalte sacadat, dar această generaţie de Logan MCV avea multe versiuni fără sistem ESC în dotare şi aici pare să fie un asemenea caz, întrucât maşina şi-a continuat traiectoria pe trotuar, fiind oprită doar de scări şi gravitaţie.

Vehiculul a trecut foarte aproape de un pieton care abia ieşea din trecerea subterană şi o diferenţă de doar 1-2 secunde ar fi însemnat că acel pieton se putea deja afla în calea traiectoriei maşinii, iar accidentul putea avea urmări mult mai grave.

Dacia a suferit un impact cu daune pentru ea şi pentru construcţia scărilor şi a zonei din jurul acestora. Şi toată situaţia e o amintire despre cât de uşor poate fi destabilizată o maşină din cauza unei asemenea acroşări în zona punţii spate. Cu cât maşina e mai înaltă, cu atât destabilizarea e mai uşoară. Dar e valabil şi dacă maşina e relativ uşoară pe puntea spate şi are un ampatament nefiresc de lung, cum e cazul Daciei Logan MCV. Aceste două elemente au contribuit la un echilibru fizic mai mic al maşinii, iar fără o reacţie rapidă de corectă din partea şoferului sau sistemului ESC, s-a ajuns la un asemenea accident.

Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: (VIDEO) Situaţia unei Dacia Logan MCV, care a fost proiectată departe pe un trotuar din Chişinău în urma unei mici acroşări, e o lecţie de siguranţă rutieră | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type