Prima pagină » ViewSonic VG3419C Review: Monitorul de productivitate next-level, curbat și cu diagonală uriașă de 34 de inch

ViewSonic VG3419C Review: Monitorul de productivitate next-level, curbat și cu diagonală uriașă de 34 de inch

de Roboțelul @ iDOR.info
viewsonic-vg3419c-review:-monitorul-de-productivitate-next-level,-curbat-si-cu-diagonala-uriasa-de-34-de-inch

A trecut ceva timp de la ultimul monitor testat, dar iată că astăzi vine ceva nou, un model deosebit prin prisma formatului său. Se numește ViewSonic VG3419C, iar dacă numele său îți spune ceva, află că acesta este un monitor cu diagonală de 34 de inch și nu oricum, ci curbat. Este pentru prima dată când testez un monitor curbat și mai mult de atât, prima dată când am pe birou un gigant de o asemenea diagonală, adică 86.4 cm dacă facem conversia din inch. Îl am în teste de mai bine de o săptămână, iar acum vine și momentul recenziei sale.

Unboxing și design

După cum era de așteptat, monitorul ViewSonic VG3419C vine într-o cutie pe măsură, ca de televizor. În pachet vei găsi rând pe rând manualul de utilizare, adaptorul rețea, cablul HDMI, cablu USB Type-C cât și un cablu USB A/B/ De asemenea, în cutie descoperi 4 șurubele și un imbus care îți va fi de folos în pasul următor ce implică instalarea suportului de monitor compus din două părți, brațul și standul propriu zis.

Nu în ultimul rând mai ai de scos din pachet monitorul în sine, protejat cum se cuvine de o protecție din plastic moale și de un cofraj baban de spumă polistiren, astfel încât transportul prin curier să nu fie o îngrijorare. Instalarea standului durează câteva minute și începi prin a monta brațul cu ajutorul celor 4 șurubele, după care partea suport se înșurubează în braț. Și gata! Ești pregătit de pornirea monitorului.

Ca design ViewSonic a făcut o treabă foarte bună aici, monitorul potrivindu-se perfect pe orice birou și cum vorbim despre unul curbat, acesta te va pune în mijlocul acțiunii, învăluindu-se spre tine. Muchia de jos/bărbia este mai generoasă decât toate celelalte 3 laturi din jurul ecranului, dar nu am găsit asta deranjant, poate și pentru că s-a ales o culoare subtilă care cel puțin în cazul meu se camuflează cu blatul biroului de o nuanță similară.

Ca dimensiuni, acest monitor ajunge la 13.5 kg cu tot cu stand, iar o veste bună este aceea că avem și compatibilitate VESA 100 X 100 mm dacă ești interesat de o instalare diferită. Brațul permite ajustarea pe înălțime (150mm) și înclinare față/spate (-3.5º / 23º), dar nu și înclinare stânga/dreapta. Dacă ar fi ceva de reproșat aici atunci cred că textura glossy a suportului se încadrează pentru că va atrage rapid amprente și praf, deși îmi place ca dimensiune pentru că poți ține chiar sub monitor telefonul de exemplu. 

Display și tehnologii 

Ajungem la partea interesantă și anume display-ul, ViewSonic optând aici pentru un panou cu tehnologie VA. Avem diagonală de 32 inch, rezoluție de 3440 x 1440 pixeli (UWQHD), HDR10, sursă de lumină LED și suport 8-bit. Vei avea imagini afișate în format 21:9, rată de refresh de 120Hz, cât și tehnologie FreeSync Premium.

ViewSonic VG3419C

Mai bifăm funcție Flicker-Free, filtru de lumină albastră și un timp de răspuns GTG tipic de 3.45ms.Unghiurile de vizualizare sunt de 178 grade orizontal și 178 vertical iar durata de viață pentru sursa de iluminare fundal este de 30.000 ore (minim). Luminozitaea este de 300 cd/m2 (typ) și avem rată de contrast dinamic de 80M:1. 

ViewSonic VG3419C

Legat de curbură, aceasta este 1500R, care acoperă mai bine câmpul vizual și îți permite să vezi detalii afișate chiar și în colțuri la fel de clar ca și cum ar fi afișate în centrul ecranului. Am vorbit mai sus și despre rata de refresh superioară, de 120Hz, care este atinsă la rezoluție maximă atunci când vei avea monitorul conectat via DisplayPort sau USB-C. Prin HDMI am 100Hz din câte am văzut.

Cu HDR10 o să te bucuri de imagini vibrante și cu un contrast excelent, iar cu tehnologiile Flicker Free și Blue Light Filter o să ai siguranța unui spațiu de lucru care nu dăunează privirii la utilizarea prelungită. 

Control

Pentru a controla și personaliza imaginea după bunul plac te vei folosi de joystickul din partea dreaptă spate a monitorului și de butoanele aflate puțin mai jos. (SUS, JOS, STÂNGA, DREAPTA, CENTRU). Aceste din urmă butoane au asociate și shorcut-uri după cum urmează: input, volum +, volum -, Power. 

ViewSonic VG3419C

Odată ajuns în meniul OSD ai rând pe rând opțiunile de Input (HDMI, DisplayPort, Type-C), iar mai apoi Ajustare sunet cu opțiuni de volum slider și mute. În continuare sunt modurile de vizualizare cu cele predefinite numite Office (WEB, TEXT, Custom), Movie, Mac, Mono și Game (FPS1, FPS2, RTS, Moba) și după avem Ajustările de culoare unde poți umbla la Contrast/luminozitate, Temperatură culoare, Color Space, Color Range și Gamma.

Dacă vrei control și mai precis ai secțiunea de ajustare manuală imagine cu opțiuni Sharpness, Blue Light Filter, Apect Ratio și Overscan. În final apare meniul de setări cu Limbă, FreeSync Premium, HDR, MPRT și alte setări legate de OSD plus alte câteva opțiuni. 

Conectivitate și altele 

Mai departe vorbim despre conectivitate, un capitol la care monitorul se prezintă foarte bine astfel că vei avea parte de ieșire audio 3.5mm, 1x HDMI 2.0, 1X DisplayPort, 1x RJ45, 3x USB 3.0 Type-A, 1x USB 3.2 Type-B, plus conectorul de intrare pentru alimentare. De asemenea, există aici și un port USB Type-C 3.2 care nu doar că îți permite conectarea monitorului pentru transmitere de video, ci poate fi utilizat și pentru a transmite audio, date și chiar să îți încarce dispozitivele până la 65W. 

ViewSonic VG3419C

În zona altele trebuie neapărat specificat faptul că avem aici funcționalitate KVM Switch ce ne permite conectarea, controlul și switch-ul între multiple PC-uri de pe o singură consolă. Nu mai e nevoie de monitoare separate, tastaturi și mouse, iar rezultatul este un proces de productivitate seamless fără bătaia de cap pe care o implică mutarea dispozitivelor dintr-un loc în altul sau schimbul de cabluri. 

Ca mai toate monitoarele și ViewSonic VG3419C dispune de difuzoare stereo, de 2W fiecare și care sună mai bine decât mă așteptam. Nu vei avea un volum fantastic, dar le simt mai echilibrate decât toate văzute până acum pe un monitor și asta ar putea depinde mult de amplasarea lor în extremități și a faptului că monitorul se curbează și astfel sunetul curge mai clar spre urechea utilizatorului. 

Impresii

Partea finală este asociată impresiilor iar după mai bine de o săptămână de utilizare cred că va fi greu să mă despart de acest monitor, fiind un utilizator care folosește mereu multitasking-ul, imparte ecranul în 2 sau 3 pentru eficiență sporită la redactarea de recenzii, articole, iar cu ViewSonic VG3419C suprafața de lucru vizuală s-a extins semnificativ. Primul contact cu un monitor curbat a fost peste așteptări de intuitivă și este așa cum zic mai toți producătorii, chiar simți că ai conținutul mereu la îndemână și la doar o aruncătură de privire în colțul din stânga sau dreapta poți vedea cu ușurință elementele dorite. Acum mă întreb cum ar fi fost dacă vorbeam despre un monitor plat cu o asemenea diagonală uriașă. 

ViewSonic VG3419C

ViewSonic VG3419C este clar un monitor office dar am văzut că se poate descurca și la gaming ținând cont de funcționalitățile sale (FreeSync Premium, 120Hz). Ce mi-a plăcut tare mult a fost că imediat ce l-am scos din cutie monitorul parcă a fost customizat pentru preferințele proprii, iar aici mă refer în special la luminozitate. Evit să folosesc un nivel înalt de luminozitate pentru că petrec ore multe în fața monitorului, iar acest ViewSonic a venit parcă perfect setat să îmi îndeplinească aceste cerințe, încât nici nu am umblat la luminozitate. Culorile vibrante și contrastul sunt bifate aici, iar dacă la fel ca mine ții mult la sănătatea ochilor, caracteristicile Flicker Free și Low Blue Light vor fi apreciate cu siguranță.

Ai și elemente de conectivitate cât cuprinde, iar pentru productivitate dusă la următorul nivel, KVM switch va fi un vis. Dacă ar fi să trasez și câteva neajunsuri, atunci trebuie să fie acel suport glossy în zona inferioară și plasarea porturilor, fiind destul de dificil să conectezi la primul boot monitorul, cât și ulterior când de exemplu dorești să conectezi ceva via USB-C/USB-A. Sunt multe conexiuni puse la dispoziție, dar conectarea un pic anevoioasă, asta pentru că avem parte de panou curbat. Ceva interesant ar fi fost să le găsim implementate în suport?! Trecând peste aceste neajunsuri minore, un alt aspect de apreciat este prețul, care se învârte pe la 2000 lei în condițiile în care atunci când l-am primit și instalat nu mă așteptam să fie listat la sume mai mici de 3000 lei văzând ce am pe birou. Dar nu, este chiar accesibil dacă punem totul în balanță! 

Preț și disponibilitate 

Iată de unde poți achiziționa monitorul ViewSonic VG3419C de pe plan local și prețurile sale:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: ViewSonic VG3419C Review: Monitorul de productivitate next-level, curbat și cu diagonală uriașă de 34 de inch

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă