Prima pagină » 5 motive pentru care să-ți instalezi un sistem de alarmă

5 motive pentru care să-ți instalezi un sistem de alarmă

de Roboțelul @ iDOR.info
5-motive-pentru-care-sa-ti-instalezi-un-sistem-de-alarma

Vineri, 15 Martie 2024, ora 18:35

343 citiri

Indiferent că stai la bloc sau la casă, instalarea unui sistem de alarmă îți poate oferi protecția și confortul psihic de care ai nevoie. Le găsești într-o gamă variată de modele, în funcție de nevoile și dorințele tale, dar și de buget. În plus, datorită tehnologiei din ce în ce mai avansată, sisteme de alarmă sunt ușor de folosit și extrem de intuitive. Ca să nu mai vorbim de faptul că dispun de senzori de mișcare ce pot fi montați atât la ușa de la intrare, cât și pe geamuri sau pe poarta casei.

Iată de ce, dacă încă nu ești hotărât să-ți instalezi un astfel de sistem, în articolul de mai jos, îți oferim câteva motive care te-ar putea ajuta să iei o hotărâre.

Descurajezi potențialii intruși

Principalul avantaj al unui sistem de alarmă este capacitatea de a descuraja potențialii intruși. Prezența vizibilă a unei alarme antiefractie poate face diferența între o casă vizată de infractori și una ocolită. Statisticile arată că locuințele fără sisteme de securitate sunt mult mai susceptibile de a fi sparte decât cele echipate cu sisteme de alarmă. Mai ales dacă sistemul de alarmă are incluse și camere de vedere.

Îți protejezi bunurile

Un alt motiv pentru care ai putea să-ți instalezi un sistem de alarmă este și acela că îți protejează bunurile. Indiferent că vorbim de electronice sau bijuterii, obiecte cu încărcătură emoțională sau unele extrem de valoroase, un sistem de alarmă te poate ajuta să le știi în siguranță. Acesta descurajează potențialele spargeri din start, astfel încât intrușii vor fi descurajați să le mai caute sau să le ia la vederea unui sistem de alarmă.

Monitorizezi casa

Majoritatea sistemelor de alarmă oferă monitorizare continuă. Asta înseamnă că locuința ta este supravegheată nonstop, chiar și când ești departe. În cazul unei încercări de efracție, centrul de monitorizare este alertat imediat, putând trimite ajutor în cel mai scurt timp posibil. Atenție, însă, specialiștii în domeniu atrag atenția asupra postărilor pe rețelele sociale, mai ales când te afli în concediu. Evită să scrii unde ești sau perioada în care ești plecat. De asemenea, ar fi indicat să nu postezi poze cu casa ta, nici din interior, dar nici din exterior.

Obții reduceri la asigurarea locuinței

Multe companii de asigurări oferă reduceri semnificative la polițele de asigurare pentru proprietățile dotate cu sisteme de alarmă. Aceasta este recunoașterea faptului că riscul de furt și daune este mult scăzut în locuințele protejate corespunzător, ceea ce poate compensa parțial sau chiar integral costul sistemului de alarmă. Înainte de a încheia o astfel de poliță de asigurare, studiază bine piața și vezi care sunt firmele care oferă astfel de reduceri.

Te simți în siguranță

Nu în ultimul rând, ci dimpotrivă, cel mai important motiv pentru care ai vrea să îți instalezi un sistem de alarmă este acela că îți oferă sentimentul de siguranță. Când ai un asemenea confort, dormi mai bine și pleci și mai liniștit de acasă. Asta deoarece te știi atât pe tine în siguranță, cât și pe cei dragi. Așadar, în momentul în care ai un astfel de sistem nu mai trebuie să-ți faci griji nici pentru potențialele furturi, spargeri sau pentru siguranța celor dragi ție.

În concluzie, instalarea unui sistem de alarmă este poate fi cea mai bună decizie pe care să o iei pentru tine și siguranța casei. De la protecția împotriva intrușilor până la economiile la asigurările de locuință și la sentimentul de siguranță pe care ți-l oferă, un sistem de alarmă poate fi până la urmă o investiție valoroasă.

Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille

Top Performerii Din Ultima Luna De La BVB Top performerul de la BVB din indicele BET din ultimele 4 săptămâni a fost OMV Petrom, care a înregistrat o apreciere de 9% in contextul propunerii de…

Ce performanță, creșterea inflației din România s-a temperat cu 0,18% în februarie. Iar viitorul va aduce necazuri cu actuala clasă politică

Rată anuală a inflației și-a mai diminuat creșterea în luna februarie 2024 la 7,23%, de la 7,41% în ianuarie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,48%, cele…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: 5 motive pentru care să-ți instalezi un sistem de alarmă

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă