Prima pagină » ACER TravelMate P6 14 Review: cel mai subțire și ușor laptop profesional destinat profesioniștilor, cu ecran OLED și performanță susținută

ACER TravelMate P6 14 Review: cel mai subțire și ușor laptop profesional destinat profesioniștilor, cu ecran OLED și performanță susținută

de Roboțelul @ iDOR.info
acer-travelmate-p6-14-review:-cel-mai-subtire-si-usor-laptop-profesional-destinat-profesionistilor,-cu-ecran-oled-si-performanta-sustinuta

După multe laptop-uri de gaming testate în 2023, iată că în 2024 mai sosesc la mine și laptop-uri consumer, de productivitate, precum este cazul acestui ACER TravelMate P6 14 pe care îl folosesc de câteva săptămâni bune.

Este modelul actualizat ce pune la bătaie un procesor Intel Core i7, se laudă cu muchii înguste ale ecranului și surprinde prin greutatea redusă. Are de asemenea și ecran OLED. Acum este momentul recenziei sale detaliate iar în rândurile de mai jos voi trece prin principalele aspecte și puncte forte!

Unboxing și design

Primul lucru de bifat este unboxing și ca la mai toate laptop-urile, lucrurile sunt destul de simple aici. Găsești în primul rând laptop-ul în sine protejat de un cofraj la interior, pentru transport în deplină siguranță, iar alături ai cutia în care se află adaptorul de alimentare.

Există și o extra cutiuță în care inițial ai crede că poate se află un stylus, dar nu, aici ai un adaptor de la USB-C la Ethernet, tare util în diverse scenarii. Mi-ar fi fost de mare ajutor așa ceva recent la MWC unde conexiunile Wi-Fi erau supraaglomerate și din păcate nu aveam port Ethernet pe laptop. Aici ai, sub forma acestui dongle care ar sta numai în ghiozdanul meu la nevoie. 

Ca design, laptop-ul adoptă latura minimalistă, office, fiind la bază un dispozitiv adresat celor din mediul enterprise care nu vor să iasă în evidență. Este chiar cel mai subțire și ușor laptop profesional destinat profesioniștilor în deplasare, iar ca materiale folosite aici avem plastic PCR (reciclat post-consum) în zona inferioară și un aliaj de aluminiu-magneziu pe capac și în zona tastaturii. Marginile din jurul ecranului sunt din plastic.

ACER TravelMate P6 14

Toate acestea se reflectă într-un laptop cu greutate de doar 1.17 kg și grosime de 16.9 mm atunci când este închis. Poți deschide laptop-ul cu o singură mână dacă erai curios de asta. Laptop-ul are și balama cu deschidere la 180 grade astfel că îl poți avea complet plat pe biroul tău. La bază ai acele piciorușe din cauciuc pentru grip pe suprafața de lucru.

ACER TravelMate P6 14 vine pe acest negru-gri cu finisaj semi-mat, care atrage amprentele și o să ai nevoie de o lavetă din microfibră pentru a-l șterge din când în când dacă te deranjează acest aspect. Un detaliu interesant este că notebook-ul vine cu tehnologie Acer Dust Defender care permite ventilatorului să elimine praful și să reducă la minium acumularea de praf. Funcția aceasta de curățare automată apare la pornire și la fiecare 6 ore de utilizare. 

Specificații

Iată și lista completă de specificații pentru varianta de față, ACER TravelMate P6 14, identificată în magazinele online drept TMP614-53-7420.

  • Ecran: OLED 14 inch, 2.8K WQXGA+ (2880×1800 pixeli), 100% Adobe RGB, 400 nits max, True Black HDR500
  • Procesor: Intel Core i7-1355U
  • Grafică: Iris Xe
  • Configurație: 32 GB RAM LPDDR5 + 1024 GB PCIe NVMe SED SSD
  • Conectivitate: WiFi 6E+ BT
  • OS: Windows 11 Pro
  • Webcam: IR FHD
  • Securitate: scanner amprente
  • Tastatură: iluminare, travel 1.55 mm
  • Audio: 2 difuzoare
  • Conectivitate: 1x HDMI, 1x USB-A 3.2 Gen1, 1x Lock, 1x cititor microSD, 1x combo jack, 2x USB-C Thunderbolt 4 
  • Touchpad: certificare Microsoft Precision Touchpad, Gorilla Glass
  • Baterie: 65 Wh, Li-Ion

Display

Așa cum ai aflat din secțiunea de mai sus, laptop-ul ACER TravelMate P6 14 vine echipat cu un super ecran, un OLED cu diagonală de 14 inch, rezoluție 2.8K adică WQXGA+ de 2880 x 1800 pixeli și ajunge la o luminozitate maximă de 400 nits. Bifează și certificarea True Black HDR500 și acoperă 100% din spectrul de culoare Adobe RGB. De asemenea, vine cu muchii înguste stânga-dreapta, iar cele de sus-jos sunt ceva mai generoase, dar simetrice, oferind imersivitate per total.

ACER Travelmate P6 14

Fiind un OLED asta înseamnă că avem finisaj glossy, ceva de care trebuie să ții cont dacă vrei să folosești laptop-ul și la exterior, pentru că reflexiile te-ar putea încurca din munca desfășurată. Trebuie să ai grijă și la amprente pentru că se vor vedea imediat, partea bună fiind aceea că o lavetă din microfibră va șterge imediat orice urme, ceva ce nu se poate spune despre un non-OLED cu finisaj mat, unde ai nevoie și de soluție dedicată de curățare.

ACER Travelmate P6 14

Tipic OLED-ului, ai un negru adânc și culori naturale, vibrante, astfel că te bucuri de super imagini. Este mai safe și pentru privirea ta, iar ceva ce am uitat să menționez mai sus este că avem și rată de refresh de 90Hz. Un super display pe care vei consuma cu satisfacție orice tip de conținut. Luminozitatea mai mult decât generoasă aș zice, iar la interior am setat slider-ul pe la 40-50%, fiind obișnuit cu luminozitate mai scăzută de la monitorul folosit. 

Hardware și performanță

Versiunea sosită la mine în teste este cea echipată cu procesor Intel Core i7-1365U din generația 13, tactat la 1.8 GHz. Are 16 GB RAM, grafică Intel Xe și rulează Windows 11 Pro din fabrică. După cum ți-ai dat seama, acest cipset pune accentul pe un echilibru între performanță și eficiență energetică, fiind creat pentru laptop-uri subțiri și silențioase, după cum este și cazul acestui ACER TravelMate. Are 10 nuclee, 12 thread-uri, frecvență de bază de 1.8 GHz și maximă de 5187 MHz.

Laptop-ul a fost creat pentru task-uri office, ceea ce înseamnă că te vei bucura de autonomie ridicată la muncă și în deplasare, fiind ideal pentru un job precum redactor, unde vei folosi mai mult suita Office, browser-ul web și mult typing la mijloc. Poți rula și aplicații mai solicitante fără probleme precum Photoshop să spunem, dar nu trebuie să ai așteptări de la gaming, dată fiind placa video și procesorul din seria U.

Am realizat și o serie de benchmark-uri printre care și GeekBench 6, cel mai relevant. Aici laptop-ul Acer TravelMate obține un scor de 1505 puncte single-core, respectiv 5581 puncte multi-core. Îți va livra performanța necesară pentru a duce la final toate proiectele de la facultate sau prezentările de muncă și clar e un as la consum multimedia. 

Tastatură și touchpad

Acer TravelMate P6 14 este laptop-ul ideal pentru typing și cât timp a fost la mine m-am bucurat de o experiență de typing premium să o numesc astfel, cu o tastatură bine spațiată. Îmi place mult faptul că tastele sunt mai pronunțate și nu „îngropate” în carcasă precum am tot întâlnit la alte modele, iar în cazul în care nu am precizat deja, avem aici și iluminare cu modurile oprit, luminozitate medie sau luminozitate maximă, ceva tare util pe timp de noapte.

ACER Travelmate P6 14

Când tastatura nu este utilizată se dezactivează iluminarea pentru economisirea de energie. Apropo, tastele au o cursă de 1,55 mm. Cât despre touchpad, aici trebuie apreciată dimensiunea generoasă, un suport tactil din sticlă Corning Gorilla Glass, care livrează clicuri mai silențioase. Touchpad-ul este rezistent la apă și dispune de certificare Microsoft Precision Touchpad. 

ACER Travelmate P6 14

De regulă nu sunt fan touchpad-uri pe laptop-uri dar pe acest ACER m-am bucurat de precizie superioară și nu a fost atât de greoi procesul de navigare astfel, totul pentru că avem suport tactil din sticlă, care face diferența! 

Autonomie și altele

La interiorul laptop-ului ACER TravelMate P6 14 se află o baterie de 65 Wh Li-Ion care promite o autonomie de până la 15.5 ore, cifră ce depinde mult de modul în care folosești dispozitivul. Sursa de alimentare are 65 W iar legat de experiența cu laptop-ul Acer folosit on-the-go, pot să confirm că autonomia este un punct forte. Am trecut lejer de 13-14 ore de autonomie dacă ar fi să calculez cât l-am folosit doar pe baterie și asta fără a face sacrificii la capitolul luminozitate. Asta se întâmplă pentru că scopul său este activitatea office, capitol la care se descurcă excelent, fiind un companion ideal pentru călătorii lungi de afaceri. 

În categoria altele aș menționa faptul că avem recunoaștere facială IR, cât și cititor de amprente camuflat în butonul power din dreapta sus, soluții de securitate care asigură că datele tale nu vor ajunge în vizorul curioșilor. Există și tehnologia Acer User Sensing care blochează ecranul atunci când te îndepărtezi de laptop, iar panoul de confidențialitate protejează ecranul blocând unghiurile de vizualizare de peste 90 de grade. 

Camera web FHD de aici are și obturator pentru confidențialitate, tehnologie îmbunătățită de captare a vocii cu reducerea zgomotului bazată pe inteligență artificială de la Acer PurifiedVoice și boxe orientate în sus cu sistem audio DTS.

Impresii

Am ajuns și la partea finală, cea în care trasez impresiile și din start pot spune că acesta este de departe cel mai bun laptop office pe care l-am testat până acum. Sunt aspecte importante care mă conving să spun asta, de la ecranul OLED, dimensiunile compacte și greutatea redusă și până la hardware-ul care livrează nivelul de performanță optim pentru orice activitate ar fi necesară la birou și să nu uităm de autonomie..

Ai bifat și capitolul rezistență astfel că nu trebuie să îți faci griji, iar confidențialitatea și securitatea sunt importante pentru ACER mai ales că laptop-ul va fi utilizat în mediul office. Cu Acer TravelMate P6 14 vei avea parte de o experiență office ideală, într-un pachet cu de toate cum îmi place mie să îl numesc.

Îmi amintesc și acum cât de greu și mare era primul meu laptop de muncă și e impresionant unde s-a ajuns acum cu asemenea ultrabook-uri care îți ușurează nu doar munca ci și transportul, fiind extrem de ușor să îl iei cu tine peste tot. Desigur, totul vine la un preț și este clar că laptop-ul de față are un public bine vizat. 

Preț și disponibilitate

Din păcate disponibilitatea laptop-ului pe plan local se lasă așteptată, astfel că trebuie să stăm cu ochii pe retaileri pentru momentul în care va ajunge local. Vă las mai jos câteva link-uri către căutarea modelului testat:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: ACER TravelMate P6 14 Review: cel mai subțire și ușor laptop profesional destinat profesioniștilor, cu ecran OLED și performanță susținută

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google