Prima pagină » Apple este dată în judecată: Spațiul de stocare iCloud ar fi insuficient în variantă Free, iar restricțiile fac ca utilizatorii să nu poată folosi o soluție alternativă de cloud

Apple este dată în judecată: Spațiul de stocare iCloud ar fi insuficient în variantă Free, iar restricțiile fac ca utilizatorii să nu poată folosi o soluție alternativă de cloud

de Roboțelul @ iDOR.info
apple-este-data-in-judecata:-spatiul-de-stocare-icloud-ar-fi-insuficient-in-varianta-free,-iar-restrictiile-fac-ca-utilizatorii-sa-nu-poata-folosi-o-solutie-alternativa-de-cloud

Un nou scandal legat de Apple apare la orizont, iar de această dată stocarea în cloud (iCloud) este subiectul unui proces în SUA. Compania oferă utilizatorilor de iPhone / iPad 5 GB spațiu de stocare gratuit. Acest spațiu e folosit pentru stocarea email-urilor și iMessage, cât și ca backup pentru aplicații și fotografii. După cum spuneam mai sus, vorbim despre stocare gratuită oferită de către companie.

Cu toate acestea, Apple e acuzată că nu permite folosirea unei alternative iCloud pentru stocarea anumitor date, asigurând pentru sine un avantaj competitiv necinstit. Prin intermediul Zona IT aflăm mai multe detalii.

Acest spațiu de stocare oferit gratuit a fost anunțat de către Steve Jobs odată cu lansarea lui iPhone 4s, în anul 2011. Între timp s-au schimbat multe, dimensiunile aplicațiilor crescând, iar fotografiile și clipurile ocupând din ce în ce mai multă stocare. Chiar și mail-urile alături de atașamente ocupă acum mai mult spațiu, motiv pentru care cei 5 GB de stocare oferită gratuit s-ar epuiza în câteva luni de la setarea unui cont iCloud nou înregistrat.

Spre comparație, Google oferă 15 GB de spațiu de stocare gratuit pentru utilizatorii Android. Adevărata problemă e că Apple nu permite utilizatorilor să folosească o alternativă iCloud pentru stocarea anumitor date. Astfel, compania e acuzată că „împiedecă platformele de cloud rivale să ofere o soluții cloud cu servicii complete, care să poată concura eficient împotriva iCloud”. 

”Restricțiile Apple elimină această alegere și, făcând acest lucru, obligă efectiv deținătorii de dispozitive Apple să folosească iCloud pentru stocarea în cloud. Tehnic vorbind, Apple impune ceea ce economiștii numesc o legătură bazată pe dependență”. Adică, dacă deținătorii de iPhone sau iPad doresc să folosească stocarea în cloud pentru fișiere restricționate – și majoritatea o fac – iCloud este singura lor opțiune pentru a îndeplini această cerință. Și pentru oricine care necesită mai mult de 5 GB de spațiu de stocare, adică majoritatea clienților Apple, trebuie să plătească pentru asta”

Tehnic acuzația nu e tocmai „corectă”, întrucât Apple oferă încă posibilitatea utilizatorilor de a face backup local, conectând terminalul la un PC / MacBook. Totuși, backup-ul local nu e totuna cu stocarea cloud, mai ales că aici sunt stocate mail-uri, date privind aplicațiile, backup-uri ale acestora. Apple riscă astfel sancțiuni pentru practici anticoncurențiale față de furnizorii alternativi de servicii Cloud.

Aș mai menționa un exemplu. Backup-ul aplicației WhatsApp pentru iOS se realiza în iCloud, în timp ce telefoanele Android aveau backup în Google Drive. O astfel de mișcare făcea imposibilă restabilirea unui backup de pe un telefon cu iOS pe unul cu Android și vice-versa, iar mulți utilizatori au întâmpinat această problemă de-a lungul timpului.

Sunt șanse mari ca acțiunea judecătorească demarată în SUA să aibă un corespondent european, fiind șanse mari ca acuzațiile să rezoneze puternic și cu anumite prevederi din legislația UE.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Apple este dată în judecată: Spațiul de stocare iCloud ar fi insuficient în variantă Free, iar restricțiile fac ca utilizatorii să nu poată folosi o soluție alternativă de cloud

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type