Prima pagină » Când va lansa Apple primele MacBook-uri cu procesoare M4 – gadgets & lifestyle.

Când va lansa Apple primele MacBook-uri cu procesoare M4 – gadgets & lifestyle.

de Roboțelul @ iDOR.info
cand-va-lansa-apple-primele-macbook-uri-cu-procesoare-m4-–-gadgets-&-lifestyle.

Apple a început deja dezvoltarea următorului MacBook Pro cu SoC updated pentru seria M, conform lui Mark Gurman de la Bloomberg.

În timpul unei sesiuni Q&A despre Apple Car, Gurman a menționat că Apple a început dezvoltarea procesorului M4 pentru viitoarele laptopuri MacBook Pro. Dacă ne ghidăm după istoricul de actualizări al SoC-urilor M de la Apple, acest program de dezvoltare pare să fie în linie cu roadmap-ul la care ne așteptăm cu toții.

Apple a lansat M1 în noiembrie 2020, prezentând primul SoC proiectat special in-house pentru Mac-uri. Bazat pe un proces de fabricare pe 5 nm al TSMC, M1 a marcat un punct de cotitură semnificativ pentru calculatoarele Apple. Cipurile proiectate de compania din California au îmbunătățit semnificativ performanța și eficiența energetică a MacBook-urilor, în comparație cu modelele bazate pe Intel care le-au precedat.

Imediat după aceea, Apple a introdus variantele Pro, Max și Ultra ale M1, fiecare îmbunătățind performanța prin creșterea numărului de nuclee și capacitatea de memorie a SoC-ului.

Ciclurile de actualizare

Apoi, Apple s-a stabilizat spre un ciclu regulat de actualizare, lansând upgrade-uri majore pentru SoC-urile sale din seria M o dată la fiecare an și jumătate. M2 a venit în iunie 2022, iar M3 în octombrie 2023, cu respectivele lor modele Pro, Max și Ultra.

De asemenea, MacRumors subliniază faptul că gamele iMac, MacBook Air și MacBook Pro sunt următoarele la rând pentru un upgrade major. Deci, dacă Apple se menține pe cursul său bine stabilit am putea vedea lansarea M4 într-unul dintre aceste dispozitive în vara anului 2025.

Ce așteptări avem de la Apple M4

Dar nu e bine să ne facem iluzii cu privire la eventualitatea folosirii unui proces de fabricare pe 2 nm pentru M4. Apple a început deja dezvoltarea cipului, iar TSMC nu va începe producția pe 2 nm decât spre finalul anului 2025. Deci, M4 va fi, cel mai probabil, încă bazat pe un proces pe 3 nm.

Totuși, este posibil ca M4 să folosească o versiune „îmbunătățită” a procesului TSMC pe 3 nm, așa cum am văzut și în trecut cu trecerea de la M1 la M2. M2 a utilizat o versiune „îmbunătățită” a procesului de 5 nm al TSMC folosit pentru M1.

Deși nu se cunosc prea multe despre M4, un outlet taiwanez a afirmat că cipurile M4 și A18 Bionic vor oferi mai multe nuclee de procesare AI încorporate. Rivalii Apple au folosit hardware cu îmbunătățiri AI pentru a oferi funcții precum rezumatul de articole, tehnologia de traducere în timp real și editarea generativă a fotografiilor. Deci, este de așteptat ca Apple să ofere capacități similare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Când va lansa Apple primele MacBook-uri cu procesoare M4 – gadgets & lifestyle.

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă