Prima pagină » iPhone 16 Pro și iPhone 16 standard în noi imagini 3D. Apar două butoane noi și alte schimbări importante

iPhone 16 Pro și iPhone 16 standard în noi imagini 3D. Apar două butoane noi și alte schimbări importante

de Roboțelul @ iDOR.info
iphone-16-pro-si-iphone-16-standard-in-noi-imagini-3d.-apar-doua-butoane-noi-si-alte-schimbari-importante

Suntem în luna martie, ceea ce înseamnă că Apple se apropie rapid de un design final pentru modelele din gama iPhone 16 Pro. De obicei, în primăvară compania stabilește clar configurația hardware și design-ul, urmând ca în următoarele luni să comande componentele necesare pentru asamblarea lor de la parteneri. În vară acestea intră în producție, iar în toamnă, telefoanele ajung pe rafturile magazinelor din toată lumea. În tot acest lanț de parteneri, sunt câțiva care scapă informații despre aceste produse pe internet, iar astăzi avem două astfel de „scurgeri”: modele CAD pentru iPhone 16 Pro și iPhone 16 „standard”, care demonstrează diferențele față de generația curentă, iPhone 15.

iPhone 16 Pro trece la display de 6,3″

În cazul iPhone 16 Pro avem de a face cu planuri în format CAD detaliate, din mai multe unghiuri. Acestea au fost obținute și publicate de 91mobiles, iar cu această ocazie putem confirma, cel puțin, că Apple va oferi un model Pro de bază mai mare decât în trecut. Dacă diagonala de 6,1” a dominat modelele „standard” de iPhone Pro încă de la debutul iPhone 12, în cazul generației 16, acestea vor trece la o diagonală de 6,3”.

Această creștere vine la pachet și cu dimensiuni mai mari în grosime și greutate, ceea ce este de așteptat, dar cel mai probabil, și în capacitatea bateriei interne. Vorbim despre 149,6 x 71,4 x 8,4 mm, față de 146,6 x 70,6 x 8,25 mm pe iPhone 15 Pro. Un alt lucru interesant este faptul că iPhone 16 Pro ar putea fi livrat cu un decupaj mai subtil în zona camerei frontale, sau „Dynamic Island”, așa cum o numește Apple.

Alte detalii interesante sunt legate de butoanele de pe margini. Apple pare că va schimba din nou butonul auxiliar de deasupra butoanelor de volum. Action Button-ul care apare în aceste planuri este de dimensiuni mai mari, probabil pentru a asigura identificarea butonului mai rapid cu degetul. Pe laterala din dreapta, sub butonul de power, apare însă un buton capacitiv nou: Capture Button, care va fi folosit pentru captură video și foto.

Dimensiunile mai mari alte telefonului vor fi justificate de spațiul în plus la interior necesar pentru integrarea unei camere cu zoom optic 5x, la fel ca pe iPhone 15 Pro Max-ul de anul acesta. De asemenea, acest upgrade de spațiu la interior va aduce și o cameră ultra-wide de 48 megapixeli, dar și o baterie mai mare.

Modelul 16 „standard” se întoarce la design-ul iPhone X

Avem și planurile pentru iPhone 16 standard, tot într-o imagine realizată dintr-un proiect CAD, însă aceasta nu arată decât forma generață, necesară pentru realizarea unei huse de protecție pentru partea din spate. Astfel, putem vedea că modulul de cameră se întoarce la un design mai vechi: cel de pe iPhone X/XS, cu o insulă de cameră verticală, în formă de pastilă. Camera principală și cea ultra-wide vor fi suprapuse, ceva necesar pentru înregistrarea de clipuri video în format 3D, pentru redare pe Apple Vision Pro.

Ultimele două generații de iPhone au avut camere dispuse pe diagonală, într-o insulă de cameră pătrată, cu colțuri rotunjite.

Și iPhone 16 va primi însă cele două noi butoane de pe laterale, fiind evidente locașurile pentru butonul Capture și butonul Action.

Noile telefoane vor fi echipate cu noile procesoare Apple A18 și A18 Pro, conform zvonurilor, care folosesc tot procesul de fabricație pe 3nm care a debutat anul trecut pe procesoarele A17 Pro. Este așteptat însă un upgrade de RAM pe toate modelele de iPhone, condiționat, cel mai probabil, de integrarea inteligenței artificiale în iOS 18.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: iPhone 16 Pro și iPhone 16 standard în noi imagini 3D. Apar două butoane noi și alte schimbări importante

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă