Prima pagină » MWC 2024: „Roboţii ne vor lua joburile” – robotul umanoid Ameca şi drona taxi autonom la standul Etisalat (Video)

MWC 2024: „Roboţii ne vor lua joburile” – robotul umanoid Ameca şi drona taxi autonom la standul Etisalat (Video)

de Roboțelul @ iDOR.info
mwc-2024:-„robotii-ne-vor-lua-joburile”-–-robotul-umanoid-ameca-si-drona-taxi-autonom-la-standul-etisalat-(video)

De obicei am fi ignorat standul unui operator de telefonie din Emiratele Arabe Unite, dar iată că la MWC 2024 ne-am oprit destul de mult la el. E vorba despre standul celor de la Etisalat, o companie de telecomunicaţii din Emirate, un hub de conectivitate în întreaga lume arabă. Au adus la MWC roboţi şi drone-taxi şi le vedeţi mai jos.

Prima oprire o face colegul Alex în dreptul unui octa copter, o dronă de mari dimensiuni, cu 2 locuri pentru pasageri (sau pasager şi pilot). Pare să fie genul acela de vehicul aerian gândit să fie operat ca taxi zburător autonom. Ştiu că se făceau teste cu aşa ceva în Dubai, cu aportul celor de la Uber. Apoi vedem robotul umanoid Ameca, cu mişcări foarte naturale şi gata să răspundă oricărei întrebări.

Făcea constatări precum „ce tare e muzica în jurul meu„, dar dădea şi răspunsuri foarte rapid gândite celor care îi puneau întrebări. Glumeşte, exprimă emoţii, scanează constant cu ochii pe cei din jur şi face gesturi foarte naturale, nu prea maşinale. E o creaţie a companiei britanice Engineering Arts şi poate fi util în industria ospitalităţii. Te-ar putea întâmpina la restaurant, hotel, magazin, showroom.

Îi place să danseze, poate zâmbi larg şi poate susţine o conversaţie, având în spate GPT-4. Are şi două camere integrate, care simulează privirea umană. Apoi am văzut şi o motocicletă electrică, o motoretă de fapt stil Vespa şi un braţ robotic care prepara cafele, latte, espresso, cappuccino şi altele, foarte rapid şi precis. Practic un robot barista.

Acesta pare să fie viitorul, dar nu va fi la fel fără o glumă sau o povaţă din partea omului care te serveşte la Starbucks dimineaţa.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: MWC 2024: „Roboţii ne vor lua joburile” – robotul umanoid Ameca şi drona taxi autonom la standul Etisalat (Video)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google