Prima pagină » O cosmetizare rapidă s-a transformat într-un proces de amenajare care a durat peste un an și a costat 55.000 euro

O cosmetizare rapidă s-a transformat într-un proces de amenajare care a durat peste un an și a costat 55.000 euro

de Roboțelul @ iDOR.info
o-cosmetizare-rapida-s-a-transformat-intr-un-proces-de-amenajare-care-a-durat-peste-un-an-si-a-costat-55.000-euro

Este complicat, pentru un designer de interior, să înceapă un proiect fără să aibă foarte clar în minte conceptul de amenajare, dar este cu atât mai satisfăcător procesul când le dai lucrurilor răgaz să evolueze firesc. Corina Rădulescu de la Interiorscape Design a abordat astfel amenajarea unei case de 160 metri pătrați și recunoaște că doza de imprevizibil i-a cam dat emoții. 

Proiectul a început imediat după pandemie. Beneficiara, o juristă iubitoare de frumos și de obiecte purtătoare de povești, a contactat-o pe Corina în speranța că o va ajuta să reîmprospăteze interiorul casei sale din Corbeanca. Pornise cu ideea unui șantier în care doar să cosmetizeze anumite spații, dar s-a ajuns la o renovare completă care a însemnat o investiție de aproape 55.000 euro.

Casa are o suprafață de 160 metri pătrați și este compusă din trei dormitoare, trei băi şi un spaţiu deschis în care sunt livingul, dinning-ul, un salon şi bucătăria. Înainte de renovări, interiorul era aglomerat și întunecos, cu multe piese demodate, specifice anilor 2000. Corina a început proiectul prin a regândi complet spațiul de la parter. A conturat zone cu funcționalități clare, dar le-a lăsat să comunice într-un mod cât mai natural.

„Iniţial, mobilierul de bucătărie era integrat într-o nişă, aşa cum fusese construită casa, dar ne-am asumat că vom pierde 30 de cm în spatele mobilierului, pe care mi-am dorit să îl aliniez cu corpurile din zona tavanului lăsat”, spune Corina. „Am dat un sens acestui «neajuns», alegând un furnir de lemn şi o formă compactă pentru corpurile aflate sub grinda coborată. Deşi avem dimensiuni diferite ale corpurilor, acestea se conectează firesc cu partea de bucătărie cu corpuri suspendate, dintr-un alt material, având altă culoare”.

Alternanță între premium și mass-market

Corina a renunțat la vechea insulă din bucătărie și a înlocuit-o cu o masă sculptată manual. Este o zonă în care a adăugat mai multe elemente prețioase care au schimbat complet înfățișarea parterului. Există multe piese aici care captează atenția, de la scaunele de la Blanc D’Ivoire (colecție mai veche), până la storul din in brodat sau corpurile de iluminat, suspendate deasupra mesei.

Întreaga amenajare este un mix de piese premium, cu obiecte de buget, această abordare fiind, de altfel, o semnătură a designerului. Nimic nu este ales întâmplător, de la textilele folosite, până la decorațiuni sau corpuri de iluminat. Corina nu a urmărit un stil anume. A încercat, mai degrabă, să obţină un decor actual și sustenabil, care să îşi mentină prospețimea peste ani.

Spațiul de la parter are o doză de imprevizibil

La parter e și nn colțișor intim, orientat către grădină, căci Corina crede foarte mult în legătura dintre spațiu și beneficiar, așa că a vrut ca layout-ul parterului să reflecte acest aspect.

„Într-o astfel de amenajare este important să ţinem cont de planul doi. Ce vedem în spatele fotografiei principale pe care ne-o oferă retina. Este un fel de a citi printre rânduri, când vine vorba de design interior”, spune Corina. „Iluminatul ajută la împărțirea spațiilor. De aceea este important să cântărim bine deciziile, atunci când combinăm corpurile de iluminat, temperaturile de culoare. Deşi totul are un sens de cum intri în casă, spaţiul de la parter are o doză de imprevizibil, astfel că, de fiecare dată când stai într-o altă zonă, descoperi ceva în planul din spate, un cârlig pentru ce urmează să descoperim în celelalte încăperi”.

O amenajare făcută din mers

Mansarda este un loc cu totul aparte. Este singura încăpere din casă pentru care Corina a primit un brief minim. Zona este gândită ca un fel de budoar, un spațiu intim și feminin, cu o baie care a fost amenajată ca un private spa. Proiectul a durat mai bine de un an, dar beneficiara s-a mutat după șase luni.

Tips&tricks pentru amenajare de la Corina Rădulescu

  • Pentru o imagine unitară a unei amenajări, combinaţi piese de buget cu piese premium. Nu trebuie să cheltuim nelimitat, ci smart. Stabilim din capul locului nişte prioritaţi, şi apoi completăm.
  • O amenajare nu inseamnă doar „estetic”. Are mari implicaţii în bunăstarea psihică, fizică si spirituală a fiecăruia dintre noi. Așa că atunci când poate, nu aveţi nicio idee, staţi în spaţiul gol, plimbaţi-vă prin casă, de câte ori este nevoie. Simţiţi fiecare colţ, pentru că şi casa are ceva de spus. Ideile vor veni natural, şi fiecare decizie o va genera pe cealaltă. Important e să fim conectati cu spatiul.
  • Cea mai bună decizie – bună, rea – este cea luată de voi înşivă. Când luaţi o hotărâre, nu întrebaţi zece persoane, pentru că veți primi zece soluţii diferite. Fiţi sinceri cu voi şi asculţati-vă inima. De acolo vine cel mai bun răspuns.

Foto: Corina Rădulescu

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de designerul Corina Rădulescu (Interiorscape Design).




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: O cosmetizare rapidă s-a transformat într-un proces de amenajare care a durat peste un an și a costat 55.000 euro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google