Prima pagină » SUA: Activitatea economică a crescut ușor din ianuarie / Inflația se apropie de ținta de 2% / De ce Biden nu convinge, în ciuda cifrelor bune?

SUA: Activitatea economică a crescut ușor din ianuarie / Inflația se apropie de ținta de 2% / De ce Biden nu convinge, în ciuda cifrelor bune?

de Roboțelul @ iDOR.info
sua:-activitatea-economica-a-crescut-usor-din-ianuarie-/-inflatia-se-apropie-de-tinta-de-2%-/-de-ce-biden-nu-convinge,-in-ciuda-cifrelor-bune?

Activitatea economică în Statele Unite a crescut ușor de la începutul anului, în timp ce inflația este încă prezentă, a declarat miercuri Rezerva Federală americană în raportul său privind starea economiei, potrivit AFP.

Presedintele Rezervei Federale, Jerome PowellFoto: Jess Rapfogel / AP / Profimedia

De la începutul lunii ianuarie, economia americană a rămas „echilibrată și a crescut ușor”, semn că aceasta continuă să fie puternică, în timp ce inflația se apropie treptat de ținta de 2% stabilită de Fed, se arată în raport.

Aprecierea continuă a economiei americane este o veste bună pentru președintele Joe Biden, care a făcut din acest subiect unul dintre principalele sale argumente în noul duel care se prefigurează cu Donald Trump.

Însă președintele demisionar pare să aibă dificultăți în a convinge că măsurile sale sunt eficiente, având în vedere că prețurile la o serie de bunuri și servicii au crescut puternic în ultimii doi ani și că încetinirea inflației nu înseamnă în niciun caz că prețurile au revenit la nivelul de dinaintea boom-ului.

În ciuda indicatorilor economici încă solizi, Fed remarcă o ușoară încetinire a cheltuielilor de consum, în condițiile în care unele gospodării sunt nevoite să reducă cheltuielile neesențiale și să se orienteze către produse mai ieftine.

Raportul indică, de asemenea, o „ușoară creștere” a ratei de ocupare a forței de muncă în cea mai mare parte a SUA, pe măsură ce piața muncii se mai relaxează „puțin”.

Această situație ajută companiile să angajeze mai ușor să păstreze angajații existenți.

În plus, deși presiunile asupra prețurilor sunt „persistente”, Fed subliniază că mai multe regiuni au raportat „un anumit grad de moderare a inflației”.

Această constatare confirmă rapoartele recente privind inflația din Statele Unite, care au arătat o încetinire treptată, chiar dacă aceasta se situează în continuare peste ținta de 2% stabilită de banca centrală.

În ianuarie, indicele PCI, care este măsura preferată de Fed pentru stabilirea politicii sale monetare, a scăzut la 2,4% în ritm anual, față de 2,6% în luna precedentă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: SUA: Activitatea economică a crescut ușor din ianuarie / Inflația se apropie de ținta de 2% / De ce Biden nu convinge, în ciuda cifrelor bune?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type