Prima pagină » Umidigi A15 Pro 5G: un mid-range premium foarte interesant

Umidigi A15 Pro 5G: un mid-range premium foarte interesant

de Roboțelul @ iDOR.info
umidigi-a15-pro-5g:-un-mid-range-premium-foarte-interesant

Uite Umidigi A15 Pro 5G pareri si pret Romania. In articolul de astazi aruncam o privire peste un terminal care la un moment dat o sa fie lansat pe online-ul romanesc. Este vorba despre smartphone-ul mid-range premium A15 Pro al brand-ului chinezesc Umidigi. Pentru cei care nu sunt la curent cu istoricul acestui brand, mentionam cateva informatii speram noi ca utile si interesante 🙂

Compania a fost infiintata in 2012 sub denumirea de UMI. Numele de UMI a fost pastrat pana in 2017. Din 2017, brand-ul a fost redenumit sub numele de Umidigi. Mentionam ca sediul brand-ului este situat in Shenzhen, China.

Focusul principal al Umidigi este lansarea de terminale. Pe langa asta, compania mai produce gadget-uri precum casti wireless, smartwatch-uri si tablete. Ca si fapt divers, Umidigi a lansat peste 55 modele de telefoane mobile. Clar avem de-a face cu o companie chineza care a acumulat ceva experienta iar acest aspect este incurajator 🙂 In regula.

Revenim la subiectul zilei de azi. Prima data scoatem in evidenta cat costa terminalul A15 Pro. Device-ul este la vanzare in Germania (pe site-ul alza.de) pentru suma de 179 euro (versiune 12GB RAM/256GB). Ne asteptam ca smartphone-ul sa ajunga curand in Romania pentru pretul cuprins intre 900 – 1000 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Trebuie sa va ‘avertizam’ ca telefonul este unul foarte, foarte interesant 🙂 Spunem asta in contextul in care terminalul poseda panou AMOLED de refresh inalt, camera principala potenta, chipset (capabil 5G) performant, baterie performanta, conectivitate bine pusa la punct etc. Multe chestii atractive 🙂

Cum probabil doriti sa aflati detalii full despre device, inchidem abrupt partea introductiva si demaram cu prezentarea device-ului. Va dorim o lectura cat mai placuta.

Umidigi A15 Pro 5G pareri

Umidigi A15 Pro 5G pareri – PUNCTE HARDWARE FORTE

1. Panou AMOLED (suprafata plata) 6.67 inci, 2400×1080 pixeli, refresh 120Hz, luminozitate max 900 niti, spectru culoare DCI-P3, raport ecran/corp de 88%

2. Configuratie – Procesor MediaTek Dimensity 900, 12GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 2.2, baterie 5000mAh cu incarcare rapida 33W

3. Camera principala – Samsung 108MP + ultra wide 50MP + macro 8MP

4. Multimedia – boxe stereo (pe marginea de sus si jos), motor de vibratii X axis linear

CATEVA OBSERVATII

Incepem cu display-ul. Daca nu ne inselam, A15 Pro este cel de-al 2-lea smartphone Umidigi echipat cu panou AMOLED. Primul a fost Z1 Pro (lansat in 2017). Daca ne inselam legat de aceste aspecte, va rugam sa lasati un comment 🙂

Ecranul AMOLED prezent pe A15 Pro este luminos (900 niti), are refresh inalt (120Hz), e bine colorat (spectru DCI-P3) etc. Este evident faptul ca producatorul a ales un panou AMOLED destul de performant 🙂 Ca si fapt divers, display-ul este similar cu ceea ce gasim pe terminalele Redmi Note 12 5G (review), Redmi Note 12 4G (review), Poco X4 Pro 5G (review) si Redmi Note 11 Pro 4G (review).

Si acum haideti sa facem pasul catre configuratie. Observam ca dansa este una puternica 🙂 Trio-ul Dimensity 900 5G + 12GB RAM + 256GB UFS 2.2 poate rula excelent absolut orice. Ne permitem sa spunem asta deoarece noi am testat terminal dotat cu trio-ul Dimensity 920 5G + 8GB RAM + 128GB UFS 2.2. Este vorba despre smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G.

Trebuie spus faptul ca diferenta de performanta intre Dimensity 900 si Dimensity 920 este una minora. Procesoarele sunt aproape identice iar singura diferenta dintre ele este frecventa (2.5GHz Dimensity 920 vs 2.4GHz Dimensity 900).

Umidigi A15 Pro 5G pareri

Faptul ca Umidigi a pus langa chipset-ul Dimensity 900 setup-ul memorie/stocare 12GB RAM+256GB este un mare plus 🙂 Chipset-ul are suficienta putere (aproape 500.000 puncte in Antutu 9) pentru a utiliza eficient acest combo/setup. Apropo de telefoane mid-range buget echipate cu 12GB RAM/256GB, va precizam ca noi am testat 2 astfel de device-uri. Este vorba despre Motorola Moto G84 5G si Motorola Moto G54 5G Power (review).

Mergem mai departe si spunem cateva vorbe si despre camera principala. Dansa (Samsung 108MP + ultra-wide 50MP + macro 8MP) arata foarte bine 🙂 Insa, trebuie spus faptul ca filmarea 4K nu este disponibila pe camera principala (utilizand aplicatia stock de camera). Noi suntem increzatori ca daca se utilizeaza o aplicatie de camera precum Gcam, o sa se poata face filmare 4K 30fps. Pana la urma, chipset-ul Dimensity 900 este capabil de asa ceva.

Alte aspecte hardware care surprind foarte placut sunt boxele stereo si motorul de vibratii X axis linear 🙂

CE ALTE DOTARI ATRACTIVE MAI ARE DEVICE-UL ?

# Conectivitate – Dual 5G, 4G, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC, USB C 2.0, scanner amprente (in butonul de power), deblocare faciala, buton fizic (pe lateral) multifunctional (poate fi utilizat pentru pornirea unei aplicatii, lanterna, screenshot, apel de urgenta etc)

# Senzori – accelerometru, giroscop, compass, lumina, proximitate, infrarosu

# Design – profil slim 8.1mm, rama metalica, profil plat pe fata/spate, sticla AG (anti-glare) pe spate

# Cateva accesorii utile – incarcator 33W, folie (preaplicata), husa

Umidigi A15 Pro 5G pareri

Umidigi A15 Pro 5G pareri – ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

# Fara slot MicroSD si jack 3.5mm

# Fara protectie la apa si praf

# Sistem de operare Android 13

CATEVA OBSERVATII

Avand in vedere dotarile oferite si pretul excelent de 179 euro (900 – 1000 lei), noi cosideram ca cele 3 lipsuri (fara protectie la apa/praf, microSD, jack 3.5mm) pot fi trecute cu vederea.

Legat de sistemul de operare, Android 13 este in regula. Insa, cand device-ul o sa fie lansat in Romania (speram cat de curand), aceasta versiune o sa fie usor invechita. Fiind vorba de un model premium, noi speram ca producatorul ia in calcul upgrade-ul la Android 14.

GANDURI DE FINAL

La pretul de 179 euro (in jur de 900 – 1000), nu exageram cand spunem ca Umidigi A15 Pro 5G este o super achizitie 🙂 Avand in vedere ceea ce ofera device-ul, si 1200 – 1300 lei ar fi un pret bun. Acum, ramane de vazut pe cand o sa ajunga terminalul la noi in tara. Va reamintim ca telefonul este vandut pe site-ul alza.de.

Ce am uitat sa precizam este ca device-ul o sa fie disponibil (in Germania) din data de 12 Aprilie. Probabil ca o sa mai dureze cam inca o luna pana cand smartphone-ul o sa ajunga si la noi in tara. Noi speram ca lansarea device-ului (in Romania) sa nu fie amanata cu prea mult.

Spunem asta in conextul in care marii producatori (Motorola, Xiaomi, Samsung etc) se pregatesc de lansarea a fel si fel de telefoane echipate cu hardware potent si de generatie noua. Daca terminalul Umidigi o sa fie lansat prea tarziu, sunt sanse ca device-ul sa devina irelevant.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera selfie 32-megapixeli, video 1080p
  • Sistem de racire cu VC (vapor chamber) si grafit din cupru/carbon
  • Culori – mov inchis, gri
  • 161.9 x 75.6 x 8.1mm si 199 grame
  • Altele – dual sim, Radio fm, gps/agps/glonass/galileo

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Umidigi A15 Pro 5G: un mid-range premium foarte interesant

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă