Prima pagină » Windows 11 permite acum folosirea unui smartphone cu Android drept cameră web

Windows 11 permite acum folosirea unui smartphone cu Android drept cameră web

de Roboțelul @ iDOR.info
windows-11-permite-acum-folosirea-unui-smartphone-cu-android-drept-camera-web

În urmă cu ceva timp aflam că în Android 14 apare o nouă opțiune care ne permite să folosim smartphone-ul drept cameră web odată conectat la PC prin intermediul unui cablu USB. Ei bine, pare că nu e tocmai nevoie de Android 14 pentru a face acest lucru, întrucât Microsoft tocmai a oferit aceeași funcție în ultima actualizare Windows 11. Astfel, putem folosi drept cameră web orice telefon care rulează cel puțin Android 9. Mai jos am detalii.

Momentan doar utilizatorii din programul Windows Insiders au posibilitatea de a încerca opțiunea, sosind odată cu versiunea 1.24012 a sistemului de operare. O vom găsi în aplicația „Link to Windows”, deci va trebui să ne configurăm telefonul și să îl conectăm la PC / laptop. Vestea bună e că nu e nevoie de cablu pentru a controla camera folosind un PC cu windows, fiind suficientă configurarea device-ului în aplicația Link to Windows.

Așa-zisa „cameră web” va putea fi configurată și accesată din zona de setări -> Bluetooth & devices. De aici putem oferi și permisiunea PC-ului de a accesa telefonul cu Android. Microsoft spune că utilizatorii pot folosi camera selfie sau cea principală și chiar să adauge efecte interesante în timpul conferințelor. De asemenea, galeria smartphone-ului va putea fi accesată facil.

Deși funcția e momentan în fază Beta și poate fi accesată doar de câțiva utilizatori, mai mult ca sigur va fi disponibilă public în următoarele săptămâni.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Windows 11 permite acum folosirea unui smartphone cu Android drept cameră web

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă