Prima pagină » App Store acceptă emulatoare de jocuri retro

App Store acceptă emulatoare de jocuri retro

de Roboțelul @ iDOR.info
app-store-accepta-emulatoare-de-jocuri-retro
App Store acceptă emulatoare de jocuri retro

Liviu Mihai

scris ieri, 12:33

Apple și-a modificat regulile pentru a permite accesul în magazinul său de aplicații pentru emulatoarele jocurilor vechi.

Producătorul iPhone-ului a anunțat că, de acum înainte, emulatoarele jocurilor vechi sunt binevenite în App Store și pot oferi jocuri pentru download.

Spre deosebire de Android, emulatoarele jocurilor vechi au fost interzise până acum pe platformele mobile dezvoltate de Apple, putând fi folosite doar prin jailbreak.

Disney+ va începe să blocheze partajarea conturilor în vară CITEȘTE ȘI Disney+ va începe să blocheze partajarea conturilor în vară

Decizia nu este valabilă doar pentru Uniunea Europeană, unde a intrat în vigoarea noua Lege pentru Piețe Digitale, ci se aplică la nivel global.

Apple menționează că emulatoarele jocurilor vechi trebuie să respecte legile în vigoare, ceea ce, în principiu, se referă la faptul că acestea nu pot oferi acces la jocuri piratate.

Cu aceeași ocazie, compania și-a actualizat și regulile care privesc așa-numitele super aplicații, precum WeChat. Politica Apple spune acum că jocurile și aplicațiile din cadrul acestora nu pot fi native, ci trebuie dezvoltate în HTML5.

Prin aceste schimbări, Apple răspunde presiunilor la care este supusă în Statele Unite, Uniunea Europeană, dar și în alte regiuni, presiuni prin care se încearcă deschiderea accesului la ecosistemul creat de compania americană în jurul dispozitivelor sale.

Afla mai multe despre
apple
app store
emulatoare
jocuri




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: App Store acceptă emulatoare de jocuri retro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google