Prima pagină » Cât de bogat mai este Mark Zuckerberg. Iată care sunt cei mai bogați 10 miliardari din California, potrivit Forbes

Cât de bogat mai este Mark Zuckerberg. Iată care sunt cei mai bogați 10 miliardari din California, potrivit Forbes

de Roboțelul @ iDOR.info
cat-de-bogat-mai-este-mark-zuckerberg.-iata-care-sunt-cei-mai-bogati-10-miliardari-din-california,-potrivit-forbes

Trei californieni se află printre cei mai bogați 10 oameni din lume, potrivit Forbes.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, Larry Ellison și Larry Page, figuri emblematice din Silicon Valley, aveau o avere netă combinată de 432 de miliarde de dolari la data de 2 aprilie, potrivit Forbes.

Revista a publicat recent lista anuală World’s Billionaires List, care clasifică cei mai bogați oameni din întreaga lume, scrie yahoo.com.

Bernard Arnault, omul de afaceri francez care supervizează imperiul de modă și cosmetice LVMH, a fost pe locul al doilea. 1 pe listă, cu o avere netă de 233 de miliarde de dolari.

Elon Musk, ale cărui companii includ Tesla și Space X, s-a clasat pe locul al doilea, iar fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pe locul al treilea.

În 2024, Statele Unite aveau cei mai mulți miliardari dintre toate națiunile, potrivit Forbes, cu 813 miliardari cu o avere totală de 5.700 de miliarde de dolari.

Iată cum s-au clasat cei mai bogați miliardari din California

O privire asupra celor mai bogați miliardari californieni de pe lista Forbes a scos la iveală câteva puncte comune.

Nouă din primii 10 cei mai bogați miliardari din Golden State și-au făcut averea în domeniul tehnologiei. Doar unul singur – magnatul imobiliar Donald Bren – a făcut banii într-o altă industrie.

Majoritatea celor mai bogați 10 oameni din California își au domiciliul în Bay Area.

Cei mai mulți dintre ei sunt căsătoriți, iar șapte din cei 10 miliardari au copii.

În general, cei mai bogați 10 miliardari din California împărtășesc un trecut cu pedigree în învățământul superior. Trei dintre ei au urmat școli din Ivy League, în timp ce trei au absolvit Universitatea Stanford.

Vârsta medie a miliardarilor este de 58 de ani.

Zuckerberg și Dustin Moskovitz, ambii în vârstă de 39 de ani, se află la capătul inferior al spectrului de vârstă, iar Bren se află la capătul superior, la 91 de ani.

Mark Zuckerberg

Co-fondator al Meta Platforms, care deține companiile de social media Facebook, Instagram, Threads și WhatsApp. Zuckerberg avea o avere netă de 177 de miliarde de dolari atunci când Forbes a publicat lista miliardarilor lumii din 2024, pe 2 aprilie. Vineri, el avea o avere netă în timp real de 179,1 miliarde de dolari.

Larry Ellison

Co-fondator, președinte, director de tehnologie și fost director general al gigantului software Oracle. 141 miliarde de dolari valoare netă; 149,5 miliarde de dolari valoare netă în timp real începând de vineri

Larry Page

Co-fondator, membru al consiliului de administrație și fost director executiv al Alphabet, compania mamă a Google. Are 114 miliarde de dolari în valoare netă, 130,9 miliarde de dolari în timp real în valoare netă începând de vineri.

Serghei Brin

Co-fondator, membru al consiliului de administrație și fost președinte al Alphabet. 110 miliarde de dolari în valoare netă, 125,9 miliarde de dolari în timp real în valoare netă începând de vineri

Jenson Huang

Co-fondator, CEO și rezident al companiei de software NVIDIA. 77 de miliarde de dolari, 77,8 miliarde de dolari valoare netă în timp real începând de vineri.

Eric Schmidt

Fost director executiv al Google și cofondator al firmei de capital de risc Innovation Endeavors. 20,6 miliarde de dolari în valoare netă, 23,1 miliarde de dolari în timp real în valoare netă începând de vineri.

Dustin Moskovitz

Co-fondator al Facebook și al companiei de software pentru fluxuri de lucru Asana. 18,3 miliarde de dolari valoare netă, 18 miliarde de dolari valoare netă în timp real începând de vineri.

Donald Bren

Președinte al companiei imobiliare Irvine Company. 18 miliarde de dolari în valoare netă și în timp real, începând de vineri.

Jan Koum

Co-fondator și CEO al serviciului de mesagerie mobilă WhatsApp. 16,1 miliarde de dolari și valoarea netă în timp real începând de vineri.

Henry Samueli

Co-fondator, președinte și director de tehnologie al producătorului de semiconductori Broadcom. 14,1 miliarde de dolari, 14,4 miliarde de dolari valoare netă în timp real, începând de vineri.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cât de bogat mai este Mark Zuckerberg. Iată care sunt cei mai bogați 10 miliardari din California, potrivit Forbes

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă