Prima pagină » Ce trebuie să știi când îți cumperi un laptop

Ce trebuie să știi când îți cumperi un laptop

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-trebuie-sa-stii-cand-iti-cumperi-un-laptop

Miercuri, 03 Aprilie 2024, ora 18:12

371 citiri

Fiind unul dintre cele mai practice dispozitive la ora actuală, laptopul nu poate lipsi din casa unui om care își dorește să se folosească la maximum de tot ce are internetul mai bun de oferit. Prin urmare, acestea sunt printre cele mai vândute gadgeturi în magazinele de profil.

Oferta de laptopuri este astăzi mai generoasă decât oricând, așa că tot mai multe persoane pot întâmpina diferite dificultăți atunci când își propun să cumpere un laptop.

Pentru aceste persoane am decis să realizăm un scurt ghid în care vom spune care sunt cele mai importante criterii de urmărit atunci când îți cumperi un laptop.

Iată care sunt acestea:

Capacitatea procesorului

Odată cu trecerea timpului, cerințele hardware ale programelor sunt tot mai mari. Chiar și simpla navigare pe internet poate solicita o mulțime de resurse hardware, așa că trebuie să ții cont de fiecare detaliu în parte atunci când cumperi un laptop.

Înainte de toate, asigură-te că laptopul pe care îl alegi are un procesor de ultimă generație, cât mai performant și mai puternic. În cazul în care îți lipsesc cunoștințele tehnice din acest punct de vedere, poți căuta review-uri pe internet.

Cu siguranță vei găsi o mulțime de date importante pentru a decide cât de performant trebuie să fie laptopul pe care îl alegi.

Memoria RAM

Un procesor puternic nu îți garantează performanțe foarte înalte, atât timp cât memoria RAM nu îl ajută. Prin urmare, aceasta ar trebui să fie cel puțin la fel de generoasă.

Noi îți recomandăm să cumperi un laptop care are o memorie RAM de cel puțin 8 GB sau chiar de 16 GB dacă îți dorești ca laptopul cumpărat să funcționeze ireproșabil.

De asemenea, ar trebui să ai în vedere alegerea unui laptop care oferă posibilitatea de a adăuga memorie RAM suplimentară, atunci când îți dorești să faci un upgrade. În acest fel vei putea prelungi durata de viață a laptopului tău, exploatând mai mult timp capacitatea sa.

Memoria internă

Cel mai probabil vei găzdui diferite fișiere în laptopul tău, așa cum sunt diferite documente, fotografii, videoclipuri, muzică sau chiar filme. De asemenea, dacă îți propui să te joci pe laptopul pe care îl cumperi, atunci asigură-te că alegi un laptop cu o memorie cât mai extinsă.

Este important să alegi un laptop cu memorie SSD, astfel încât acesta să fie cât mai rapid iar astfel utilizarea sa să fie cât mai plăcută.

Posibilitatea de extindere a memoriei interne este, de asemenea, recomandată, deoarece astfel vei putea face un upgrade atunci când constați că ai nevoie de și mai mult spațiu pentru stocarea fișierelor tale.

Sistemul de operare

Îți recomandăm să cumperi un laptop care vine cu sistem de operare pre-instalat, astfel încât să nu fii nevoit tu să îl instalezi. Un laptop cu sistem de operare inclus poate fi mai scump, dar te scutește de o mulțime de bătăi de cap.

Desigur, dacă instalarea unui sistem de operare nu reprezintă o problemă pentru tine, deoarece ești familiarizat cu astfel de proceduri, acest sfat probabil că nu este valabil și în cazul tău.

Cu toate acestea, atât timp cât poți primi bonus sistemul de operare, cu siguranță vei putea face economii, ceea ce reprezintă un detaliu important.

Marca laptopului

La fel de important este să ții cont și de marca laptopului, deoarece aceasta poate fi o garanție a calității. Alege să cumperi un laptop de la un producător renumit, apreciat pe piața de laptopuri, astfel încât să nu riști să alegi un produs de calitate îndoielnică.

De asemenea, ai putea alege un laptop ce a fost realizat de către un producător de la care ai avut dispozitive în trecut și de care ai fost mulțumit.

În acest fel vei merge la sigur, iar astfel riscul de a fi dezamăgit de alegerea făcută va fi în mod considerabil redus.

Consultă recenziile

În final, mai avem doar o singură recomandare pentru tine: consultă recenziile. Cele mai importante magazine din România care comercializează laptopuri includ o secțiune de recenzii pe pagina fiecărui produs, acolo unde utilizatorii își pot spune părerea despre produsul cumpărat.

Citește toate aceste informații deoarece ele pot fi de mare ajutor pentru a te decide dacă laptopul respectiv reprezintă o alegere bună pentru tine, sau nu.

De asemenea, dacă găsești recenzii pe YouTube sau pe diferite bloguri, ar trebui să le citești. Cu cât te documentezi mai mult, cu atât mai mari vor fi șansele de a face o alegere inspirată!

De asemenea, trebuie să știi că pe site-ul laptopuri.club găsești cele mai bune laptopuri pe care le poți cumpăra acum. Prin urmare, merită să arunci o privire asupra recomandărilor de pe acest site, deoarece ele îți pot fi de mare ajutor pentru a face o alegere inspirată.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru alegerea unui laptop performant. Sperăm că îți vor fi de mare ajutor!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Țara candidată la UE unde inflația anuală a ajuns la 69%. Economiștii așteaptă măsuri de la banca centrală

Prețurile continuă să crească de la o lună la alta în Turcia, arată un raport al institutului de statistică publicat miercuri, 3 aprilie. Prețurile au crescut în medie cu aproape 69% în…

Schimbări la plata rovinietei: ”O măsură în ajutorul cetăţenilor corecţi care au fost neatenţi”

Mai mulţi deputaţi PNL propun, într-un proiect de lege depus la Parlament, ca rovinieta să poată fi achitată şi în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, nu…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce trebuie să știi când îți cumperi un laptop

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă