Prima pagină » FOTO Concurs pentru elevii contabili din județul Mureș, susținut de CECCAR filiala Mureș

FOTO Concurs pentru elevii contabili din județul Mureș, susținut de CECCAR filiala Mureș

de redactia
foto-concurs-pentru-elevii-contabili-din-judetul-mures,-sustinut-de-ceccar-filiala-mures

Ministerul Educației, în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), a organizat, vineri, 19 aprilie, cea de-a doua ediție a „Concursului de cultură și educație financiar-contabil”, care a avut loc la Liceul Tehnologic „Electromureș” din municipiul Târgu Mureș începând cu ora 12:00.

Faza județeană a competiției, desfășurată cu sprijinul și suportul logistic al Inspectoratelor Școlare Județene, și-a propus să contribuie la formarea noilor generații de profesioniști în domeniul financiar, mai exact în cel al contabilității. Competiția s-a adresat exclusiv elevilor de liceu, din clasele a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra și dezvolta cunoștințele teoretice și aplicative într-un cadru competitiv stimulativ. La prima ediție, desfășurată anul trecut, au participat peste 450 de elevi din majoritatea județelor țării. În județul Mures, gazda concursului a fost Liceul Tehnologic „Electromures” Targu Mures, la care s-au înscris nu mai puțin de 13 elevi de la Colegiului Economic „Transilvania”, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu Mureș și de la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” din Reghin.

Scopul acestui concurs este de a pregăti elevii să facă față provocărilor din domeniu”

În deschiderea competiției, organizatorii concursului, alături de conducerea liceului gazdă, dar și a comisiei de corectare a examenelor, au adresat câteva cuvinte elevilor și tutorilor de la clasă prezenți în sala de festivitate a Liceului Tehnologic„Electromureș”. „Bine ați venit la cea de-a doua ediție a „Concursului de cultură și educație financiar-contabil”. Mulțumim CECCAR Mureș pentru implicare”, au fost cuvintele debutului competiției, rostite de directorul unității de învățământ târgumureșene, prof. Ing. Ionuț Cozma.

Ulterior, li s-a adresat celor prezenți și inspectorul școlar de specialitate Anca Turc, spunând că participarea la aceste tipuri de concurs, sunt, de fapt, „o secvență importantă în drumul elevilor spre devenire”.

Mă bucur să ne revedem la cea de-a doua ediție a acestui concurs care este organizat anual de către Corpul Experților Contabili Autorizați din România, împreună cu ISJ Mureș. Ne bucurăm că v-ați implicat și că v-ați înscris și anul acesta într-un număr atât de mare. Scopul acestui concurs este de a pregăti elevii să facă față provocărilor din domeniu, provocări aduse de digitalizare și schimbarea constantă a modelului de afaceri și oferă oportunitatea participanților de a-și dezvolta abilitățile practice în aplicarea cunoștințelor financiar-contabile în situații reale sau simulate. Competițiile înseamnă luarea unui drum propriu, pe o cale unde vei găsi mereu competitori la fel de bine pregătiți precum ești tu. Telentul și spiritul competitiv sunt de nelipsit într-o competiție de genul acesta, dar adevăratele succese ale unui învingător sunt, de fapt, munca perseverența care fac din competitor un învingător desăvârșit. Ceea ce contează, de fapt, este că la finalul competiției veți avea satisfacția autodepășirii! Dragi elevi, în cadrul competiției de astăzi aveți ocazia de a aplica toate cunoștințele voastre într-un context practic. Acest concurs va rămâne în inimile voastre ca o experiență care să vă ofere încredere, fiind o secvență importantă în drumul vostru spre devenire. Felicitări și mult succes!”, le-a transmis inspectorul școlar de specialitate din cadrul ISJ Mureș, Anca Turc.

Inspectorul școlar de specialitate din cadrul ISJ Mureș, Anca Turc

Lucian Savu: „Este extrem de important să priviți spre viitor în această meserie”

Prezent la festivitatea de deschidere a concursului a fost și președintele CECCAR Mureș, Lucian Savu, care și-a arătat recunoștința față de competitorii aflați în fața lui, elevi care și-au găsit menirea în domeniul contabilității și care excelează, încă de la începutul acestui drum.

Acest concurs nu ar fi posibil dacă nu am avea acest suport al ISJ Mureș și al Liceului „Electromureș”, pentru că dezideratul nostru este să desfășurăm acest concurs cu veridicitate, iar fără ajutorul structurilor teritoriale acest lucru nu se poate, astfel, principalul vector de organizare sunt ISJ și liceului gazdă. Vă mulțumesc că ați acceptat să participați la acest concurs și că sunteți conștienți că și cei care nu vor obține premii au foarte multe de câștigat prin simpla prezență și prin dorința de a-și demonstra că se poate excela și în acest domeniu. Ce înseamnă contabilitatea pe care o faceți acum, la început? Este cea de bază, fiind practic pilonul procedurilor de incipit ale contabilității. Este extrem de important să priviți spre viitor în această meserie, să vă aruncați privirile spre anii 2030-2040, atunci când deja vă veți afla „în miezul” câmpului de muncă. De ce vă spun asta? Pentru că în contextul dezvoltării inteligenței artificiale este foarte important să vă cunoașteți pe voi și meseria pe care o practicați. Însă despre asta vom discuta în ziua premierei. Deocamdată vă urez mult succes și să ne vedem bucuroși, cu zâmbetele pe buze la sediul central CECCAR Mureș”, a afirmat președintele CECCAR Mureș, Lucian Savu.

Președintele CECCAR Mureș, Lucian Savu

Mă aflu aici, în fața dumneavoastră, în calitate de membru al Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România, după o activitate intensă la filiala Mureș în care am fost timp de opt ani președintele filialei. Ca să vă încurajez și să vă arăt ce înseamnă să ajungeți buni experți contabili vă pot spune doar următoarea chestiune: am fost absolvent de liceu economic, am absolvit Facultatea de Științe Economice, am activat în domeniul financiar-contabil de când mă știu și m-am bucurat de satisfacții deosebite. Dacă puneți suflet și vă place veți avea mereu de câștigat din această meserie! Mult succes pe mai departe și vă doresc tot ce e mai bun și mai frumos pe partea aceasta profesională”, a susținut membru al Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România, Dănilă Buculeu.

Membru al Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România, Dănilă Buculeu

Premierea se va face la sediul central CECCAR, luni, 22 aprilie, concurenții câștigători fiind premiați de către reprezentanții Corpului Experților Contabili Autorizați din România, filiala Mureș. Până atunci, comisia de corectare a lucrărilor din competiție, din care fac parte Valentina Muntean, reprezentant CECCAR Mureș, Monica Frâncu, profesor al Liceului Tehnologic „Electromureș” și Angela Milașcon, profesor al Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”, vor corecta lucrările elevilor participanți și vor publica rezultatele pe site-ul oficial al ISJ Mureș, CECCAR și în avizierul liceului gazdă.

CECCAR își reafirmă angajamentul de a atrage și forma talente noi în domeniul financiar-contabil”

Concursul va continua cu etapa națională, la care se califică primii doi clasați la faza județeană.

Ministerul Educației si CECCAR prin structurile judetene, Inspectoratul Scolar Judetean Mures si CECCAR-Filiala Mures, urmăresc să crească interesul tinerilor pentru domeniul financiar-contabil și să îi încurajeze în alegerea unei cariere în acest domeniu, contribuind, astfel, la dezvoltarea unei baze solide de profesioniști pregătiți să răspundă provocărilor viitorului.

În era digitalizării, a transformărilor rapide care marchează economia globală, formarea noilor generații de profesioniști contabili fit for future este o prioritate pentru CECCAR. Participarea tinerilor la a doua ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, unde vor avea ocazia să utilizeze tehnologii specifice domeniului financiar-contabil, reprezintă un pas important în pregătirea lor pentru o carieră într-un domeniu puternic transformat de digitalizare. Prin astfel de inițiative, CECCAR își reafirmă angajamentul de a atrage și forma talente noi în domeniul financiar-contabil, care vor contribui la securitatea și sustenabilitatea financiară a României. Această competiție este mai mult decât o simplă demonstrație de cunoștințe teoretice. Este o platformă de dezvoltare a competențelor și de înțelegere practică a impactului contabilității asupra economiei reale”, a declarat Elena-Ecaterina Chivu, președintele Consiliului superior al CECCAR.

Text&Foto: Lorena PINTILIE

Post-ul FOTO – Concurs pentru elevii „contabili” din județul Mureș, susținut de CECCAR filiala Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: FOTO Concurs pentru elevii contabili din județul Mureș, susținut de CECCAR filiala Mureș

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă