Prima pagină » Gigantul Apple, detronat din fotoliul de lider pe piața smartphone-urilor. Care este telefonul preferat în locul iPhone

Gigantul Apple, detronat din fotoliul de lider pe piața smartphone-urilor. Care este telefonul preferat în locul iPhone

de Roboțelul @ iDOR.info
gigantul-apple,-detronat-din-fotoliul-de-lider-pe-piata-smartphone-urilor.-care-este-telefonul-preferat-in-locul-iphone

Datele firmei de cercetare IDC arată că livrările de telefoane iPhone au înregistrat o scădere de aproape 10% în primul trimestru al anului 2024. Se pare că la mijloc ar sta tocmai intensificarea competiţiei venite din partea producătorilor de dispozitive Android.

În consecință, gigantul american Apple a pierdut poziţia de cel mai mare producător de smartphone.

Pe primul loc în topul vânzărilor a urcat Samsung, scrie Reuters, care preia datele IDC.

Cresc vânzările de smartphone, scade interesul pentru iPhone

Potrivit sursei citate, în primele trei luni ale acestui an livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8%, până la 28,4 milioane unităţi.

Samsung este acum lider, cu o cotă de piaţă de 20,8%. Compania sud-coreeană a livrat 60,1 milioane de smartphone-uri în ianuarie, februarie și martie 2024.

În schimb, Apple a distribuit „doar” 50,1 milioane de modele iPhone, faţă de cele 55,4 milioane unităţi livrate în același interval din 2023.

Cota de piață a americanilor de la Apple s-a diminuat în acest an, ajungând la 17,3%.

Pe locul 3 în topul livrărilor de smartphone-uri se situează producătorul chinez Xiaomi, cu o cotă de piaţă de 14,1%.

Apple, probleme mari în China

Pierderea poziţiei de lider scoate în evidentă provocările cu care se confruntă Apple în China, cea mai mare piaţă a grupului american.

Aici, unele companii chineze şi agenţii guvernamentale au decis să limiteze utilizarea dispozitivelor Apple de către angajaţii lor. În replică, Apple intenţionează ca la conferinţa Worldwide Developers Conference (WWDC), din luna iunie, să prezinte noi îmbunătăţiri aduse software-ului care rulează pe telefoanele iPhone, tabletele iPad şi celelalte dispozitive Apple.

De asemenea, investitorii aşteaptă de la Apple noutăţi cu privire la Inteligenţa Artificială, în condiţiile în care până acum grupul a fost foarte tăcut când vine vorba de încorporarea IA în dispozitivele sale.

La începutul anului Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Microsoft.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Gigantul Apple, detronat din fotoliul de lider pe piața smartphone-urilor. Care este telefonul preferat în locul iPhone

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă