Prima pagină » Gigantul media Forbes ar fi ajuns sub controlul unui dubios investitor rus, apropiat al Kremlinului

Gigantul media Forbes ar fi ajuns sub controlul unui dubios investitor rus, apropiat al Kremlinului

de Roboțelul @ iDOR.info
gigantul-media-forbes-ar-fi-ajuns-sub-controlul-unui-dubios-investitor-rus,-apropiat-al-kremlinului

Sambata, 21 Octombrie 2023, ora 22:53

3356 citiri

Gigantul media Forbes ar fi ajuns sub controlul unui dubios investitor rus, apropiat al Kremlinului

Investitorul rus Magomed Musaev FOTO Twitter

Un fost angajat al administrației de la Kremlin, antreprenorul și investitorul rus Magomed Musaev, originar din Daghestan, af fi cumpărat conglomeratul media Forbes. Washington Post scrie despre acest lucru cu referire la cinci înregistrări audio și o înregistrare video ce conțin mărturisirii ale omului de afaceri.

„Tocmai am cumpărat Forbes global. Înțelegi că atunci când ai în mâini cheia celui mai prestigios brand din lume, această cheie îmi va oferi acces la oricine”, spune Musaev într-una dintre înregistrări.

Potrivit acestor documente, el a plătit 800 de milioane de dolari pentru o participație de control asupra Forbes.

Vânzătorul a fost compania din Hong Kong – Integrated Whale Media Investments (IWMI), care a cumpărat Forbes Media de la familia Forbes în 2014.

Solicitat de The Washington Post să comenteze cu privire la implicarea sa directă în acord, Magomed Musayev a negat, și a spus că sunt „prostii absolute”.

Cine este Magomed Musayev

Magomed Musaev este președintele fondului de risc Global Venture Alliance. În 2018, a achiziționat Forbes Rusia. The Washington Post îl numește un om de afaceri „legat de guvernul Federației Ruse”.

El a promovat candidatura Rusiei pentru organizarea Expoziției Mondiale Expo în 2010. Timp de mulți ani, fondurile sale au fost investite în afaceri rusești și globale, adesea legate de știință.

În 2020, Musaev a creat Sapiens Impact, o comunitate globală care intenționează să strângă cel puțin un trilion de dolari într-un fond pentru a rezolva problemele comune ale umanității.

Rusia scoate la licitație apartamentul din Crimeea al soților Zelenski, pe care l-a confiscat. Care este prețul de pornire

Apartamentul din Crimeea al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi al soției sale, Olena Zelenska, va fi scos la licitație pe 30 octombrie, relatează sâmbătă EFE. Apartamentul,…

Amenințare fără precedent a Kremlinului: ”Armenia se transformă într-o nouă Ucraina”. Ce a stârnit mânia rușilor

Agenția de stat TASS controlată de Kremlin a publicat un raport în care spune că premierul armean Nikol Pașinian „urmează calea lui Vladimir Zelensky” și că Armenia însăși se…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Gigantul media Forbes ar fi ajuns sub controlul unui dubios investitor rus, apropiat al Kremlinului

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă