Prima pagină » Încă o funcție Google ajunge la capăt de drum; VPN-ul din Google One dispare!

Încă o funcție Google ajunge la capăt de drum; VPN-ul din Google One dispare!

de Roboțelul @ iDOR.info
inca-o-functie-google-ajunge-la-capat-de-drum;-vpn-ul-din-google-one-dispare!

Google anulează serviciul său de VPN din pachetele Google One, stârnind nemulțumiri printre utilizatori. Gigantul tech, cunoscut pentru obiceiul său de a închide aplicații și servicii, a confirmat că funcția de VPN, inclusă în abonamentele Google One pentru Android și iPhone, va fi retrasă în lunile următoare.

VPN-ul (Virtual Private Network) este o funcție de securitate esențială care protejează adresa IP a utilizatorilor, fiind deosebit de utilă pe rețele Wi-Fi publice nesigure. Această caracteristică este prezentă în toate planurile din 22 de țări, inclusiv în România. Totuși, Google a indicat că retragerea VPN-ului se datorează utilizării scăzute și va permite companiei să se concentreze pe caracteristici mai solicitate în cadrul Google One, fără a specifica care vor fi acestea.

În februarie, Google a anunțat că numără peste 100 de milioane de abonați la Google One. Deși VPN-ul nu a fost disponibil în toate țările pentru toți abonații, utilizarea redusă a fost un factor decisiv pentru eliminarea acestuia. După această retragere, singura modalitate de a accesa serviciul de VPN oferit de Google va fi prin intermediul modelelor Pixel 7 și ulterioare, unde VPN-ul este integrat și oferit gratuit.

Această decizie este parte dintr-o serie mai largă de eliminări de servicii efectuate de Google, incluzând recent și aplicația Google Podcasts, acum integrată în YouTube Music pentru a concura Spotify și alte servicii de abonament audio. Există chiar și un site web, Killed by Google, care documentează toate produsele și serviciile retrase de companie, însumând 295 de articole.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Încă o funcție Google ajunge la capăt de drum; VPN-ul din Google One dispare!

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type