Prima pagină » Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS

Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS

de Roboțelul @ iDOR.info
meta-a-anuntat-recent-ca-va-oferi-acces-la-sistemul-de-operare-horizon-os

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 00:55

821 citiri

Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și Lenovo.

Decizia este una importantă pentru companie, care încearcă să își extindă influența în industria tehnologică colaborând chiar și cu Microsoft pentru a dezvolta o ediție limitată a Meta Quest, inspirată de Xbox.

Strategia adoptată de Meta este similară cu cea a Microsoft din anii ’80, care a permis utilizarea sistemului de operare Windows de către mai mulți producători de hardware, în contrast cu abordarea închisă a Apple cu MacOS.

Modelul a fost comunicat și de Mark Zuckerberg într-un mesaj video difuzat în februarie, în care a criticat indirect modelul închis al Apple Vision Pro, sugestie că această deschidere ar putea contracara dominația Apple în industria dispozitivelor mobile, scrie Meta Blog.

Meta plănuiește să dezvolte un „spatial framework”

În plus, Meta plănuiește să dezvolte un „spatial framework” nou, care va permite dezvoltatorilor de aplicații mobile să migreze aplicațiile existente pe Android și iOS către Horizon OS. Aceasta va facilita adaptarea aplicațiilor existente pentru utilizare în realitatea virtuală, făcând sistemul de operare mai atractiv pentru dezvoltatori.

Deschiderea sistemului de operare de către Meta vine în contextul colaborării cu Qualcomm, evidențiată prin performanțele platformei Snapdragon XR2 Gen 2, folosită în Meta Quest 3. Aceste performanțe au subliniat potențialul realității mixte, arătându-se promițătoare pentru viitorul VR.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului…

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii

După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor….




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă