Prima pagină » NFC nu e doar pentru plată: Android 15 ar putea aduce încărcarea wireless prin această tehnologie

NFC nu e doar pentru plată: Android 15 ar putea aduce încărcarea wireless prin această tehnologie

de Roboțelul @ iDOR.info
nfc-nu-e-doar-pentru-plata:-android-15-ar-putea-aduce-incarcarea-wireless-prin-aceasta-tehnologie

Android 15 vine cu o noutate care ar putea schimba jocul: încărcarea wireless prin NFC. Se pare că Google lucrează la adăugarea acestei funcționalități, care ar permite transferul de energie între dispozitive folosind comunicația în câmp apropiat (NFC), până la o putere de 1W pe o distanță de aproximativ 2 cm.

Tehnologia NFC pentru încărcare wireless nu e chiar nouă; a fost introdusă de NFC Forum încă din mai 2020. Cu toate acestea, până acum nu am văzut dispozitive care să utilizeze această funcție, în mare parte pentru că niciun sistem de operare nu o suporta. Dar, cu noua actualizare Android 15, lucrurile ar putea sta altfel.

Conform lui Mishaal Rahman de la Android Authority, o clasă numită ‘NfcCharging’ a fost descoperită în aplicația de sistem a versiunii Beta 1p a Android 15, ceea ce sugerează că Google chiar mizează pe această tehnologie. Dacă totul merge bine și funcționalitatea ajunge în versiunea stabilă a Android 15, utilizatorii de telefoane ar putea să-și încarce accesoriile, cum ar fi căștile sau ceasurile spre exemplu, sau viitoarele modele de SmartTag, direct prin NFC.

Perspectiva de a putea încărca wireless, fără a avea nevoie de soluții dedicate de încărcare, ar putea să fie un real avantaj.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: NFC nu e doar pentru plată: Android 15 ar putea aduce încărcarea wireless prin această tehnologie

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă