Prima pagină » Pretendenții Reginei Sofia înainte de nuntă: un actual rege, un arhitect, un avocat și un scriitor

Pretendenții Reginei Sofia înainte de nuntă: un actual rege, un arhitect, un avocat și un scriitor

de Roboțelul @ iDOR.info
pretendentii-reginei-sofia-inainte-de-nunta:-un-actual-rege,-un-arhitect,-un-avocat-si-un-scriitor

S-au spus multe despre relațiile amoroase ale Regelui Juan Carlos. Numărul de femei care au împărțit patul cu fostul suveran spaniol ar speria pe oricine, însă și cea care i-a stat alături o viață întreagă și a vărsat lacrimi în fiecare colț al Palatului Zarzuela din cauza infidelităților lui avea mai multe opțiuni înainte de această căsătorie zbuciumată. Căci și Regina Sofia a avut iubirile ei de tinerețe…

Regina Sofia și Regele Juan Carlos, în 1961. FOTO: Getty Images

Nu au fost multe și niciuna dintre ele nu a ajuns la bun sfârșit. În copilărie, Regina Sofia făcea schimb de scrisori de dragoste cu unele dintre colegele sale de clasă. Apoi „a avut aventurile amoroase tipice adolescenței” și mai târziu a venit prima ei deziluzie, după cum povestește biografa regală Pilar Eyre. Norocosul a fost Harald al Norvegiei, la vremea aceea prinț, dar dragostea nu a fost reciprocă.

Sofia a „încercat” cu orice preț să-i intre în grații, iar Regina Federica, interesată să o căsătorească pe fiica ei cu viitorul monarh, și-a făcut și ea partea, însă fără noroc. Harald al Norvegiei nu s-a îndrăgostit niciodată de Sofia, iar ea și-a îndreptat atenția spre Juan Carlos, care nu era o partidă rea și exista o șansă ca el să domnească în Spania.

Harald al Norvegiei era și chipeș, și bogat. FOTO: Profimedia

Harald al Norvegiei era și chipeș, și bogat. FOTO: Profimedia

„Deși Sofia nu era îndrăgostită, s-a supus cu blândețe soartei sale”, comentează Pilar Eyre. Ceea ce nu și-a imaginat niciodată a fost că Juan Carlos o va face să sufere în atâtea ocazii. După căsătorie, ea a trebuit să suporte zeci de infidelități: „A suferit mult și s-a refugiat în brațele mamei sale”, explică jurnalista în podcastul său.

După ce a mers la altar, au existat multe zvonuri legate de trecutul amoros al Reginei. Aparent, anturajul lui Juan Carlos s-a ocupat să le risipească.

„S-a spus că era cu un arhitect apropiat de ziarul „El País”…. O altă persoană menționată a fost scriitorul J.J. Benítez. Au călătorit împreună și el i-a scris poezii de dragoste. Ea se lăsa curtată doar pentru că se simțea singură”, spune Eyre. Pe de altă parte, s-a vorbit despre un profesor universitar„, al cărui nume însă nu a fost dezvăluit.

Regina Sofia și sora ei, Irene, în 1962. FOTO: Profimedia

Imaginea 1/8: Regina Sofia și sora ei, Irene, în 1962. FOTO: Profimedia

Un alt pretendent ar fi fost Enrique de la Mata, ilustru avocat și politician. „Era un bărbat foarte atrăgător și fusese președinte al Crucii Roșii”, mai dezvăluie jurnalista, care știe mai multe dedesubturi din viața fostei suverane, după ce a scris o biografie autorizată a ei. Se pare că Enrique de la Mata și Regina Sofia au și rămas prieteni apropiați – lucru a fost confirmat de Enrique chiar lui Eyre.

Totodată, s-a auzit și că „Regina Sofia avea o aventură cu văduvul Ducesei de Alba. Fotografii cu cei doi au fost văzute la o înmormântare”.

Cert e că, dintre toți pretendenții, Sofia l-a ales pe cel mai infidel dintre ei, iar rușinea de-a fi înșelată de soțul și tatăl copiilor ei a trăit-o public, jignirea fiind înmiit mai mare. De aceea, nimeni n-o condamnă pentru că acum, după ce Regele Juan Carlos a fost nevoit să abdice în favoarea fiului său, Regele Felipe – din cu totul alte cauze, mult mai rușinoase, care implică bani publici și lipsa moralității – că trăiește separat de consortul său, ea în Spania, iar el în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi.

FOTO: Getty Images, Profimedia




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Pretendenții Reginei Sofia înainte de nuntă: un actual rege, un arhitect, un avocat și un scriitor

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google