Prima pagină » Primul laptop cu procesor Snapdragon X Elite apare în fotografii: Lenovo Yoga Slim 7 14.5

Primul laptop cu procesor Snapdragon X Elite apare în fotografii: Lenovo Yoga Slim 7 14.5

de Roboțelul @ iDOR.info
primul-laptop-cu-procesor-snapdragon-x-elite-apare-in-fotografii:-lenovo-yoga-slim-7-14.5

Qualcomm a anunțat deja cipsetul Snapdragon X Elite, doar că până acum nu au debutat laptopuri ce integrează această soluție de procesare. Se crede ca aceste CPU-uri pe arhitectură ARM vor concura cu modele M din portofoliul Apple, motiv pentru care sunt foarte importante. Ei bine, azi vedem cum ar arăta un astfel de notebook cu cipset Snapdragon X Elite sub capotă. Mai jos am detalii.

E vorba despre Lenovo Yoga Slim 7 14 (2024) Snapdragon Edition. A apărut în imagini cu iz oficial pe web, prin intermediul tipster-ului WalkingCat (x.com). Specificațiile nu sunt cunoscute, dar pe baza imaginilor aflăm că acest device nu va avea coolere active. Pare că răcirea se va realiza pasiv, la fel ca în cazul smartphone-urilor și tabletelor.

Diagonala display-ului ar fi de 14.5 inch, iar Qualcomm promite că acest laptop va fi eficient din punct de vedere energetic. Performanța ar fi echivalentă cu cea a unui cipset Intel din a 13-a generație, dar consumul energetic va fi redus cu 68%. Vedem în imagini că apare și Copilot de la Microsoft, astfel că ar trebui să primim minim 16 GB de memorie RAM și o putere de cel puțin 40 TOPS pentru ca opțiunile AI să funcționeze într-un mod fluid.

Din fericire există un NPU în componența lui Snapdragon X Elite care scoate o putere de 45 TOPS, deci nu vor fi probleme, device-ul va executa sarcini AI folosind hardware propriu, ci nu în cloud. Debutul pare că va avea loc curând, deși nu avem dată oficială de lansare.

În următoarea perioadă vor prezenta și alte companii laptopuri cu CPU Snapdragon X Elite. Samsung ar aduce un așa-zis Galaxy Book4 Edge, iar Microsoft urmează să prezinte tablete și laptopuri Surface cu acest cipset sub capotă.

Rămâne acum de văzut cât de bun va fi CPU-ul Snapdragon și cum va fi primit de către utilizatorii finali.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Primul laptop cu procesor Snapdragon X Elite apare în fotografii: Lenovo Yoga Slim 7 14.5

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă