Prima pagină » România Atractivă: Vezi care sunt obiectivele din Mureș incluse în Promovarea celor 12 rute turistice/culturale –

România Atractivă: Vezi care sunt obiectivele din Mureș incluse în Promovarea celor 12 rute turistice/culturale –

de Roboțelul @ iDOR.info
romania-atractiva:-vezi-care-sunt-obiectivele-din-mures-incluse-in-promovarea-celor-12-rute-turistice/culturale-–

O serie de obiective de interes turistic din județul Mureș vor face parte din campania națională „Promovarea celor 12 rute turistice/culturale”, prin  programul România Atractivă.

Aceste obiective din județul Mureș sunt: Castrul Roman din Parcul Arheologic Călugăreni (secțiunea Traseul Castelelor romane), Zidul Cetății Sighișoara – tronsoanele 12, 16 și 22 (secțiunea Ruta cetăților), Castelul Pekri din Ozd și Castelul Teleki din Gornești (secțiunea Ruta castelelor), județul Mureș – mai multe zone (secțiunea Ruta gastronomiei tradiționale românești), Biserica Unitariană Sânvăsii, Gălești (secțiunea Ruta Sfântului Ladislau), Saschiz (secțiunea Ruta satelor cu arhitectură tradițională – se vor restaura 8 case tradiționale). 

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), România Atractivă reprezintă un prim pas pe care îl face țara noastră pentru a reactiva obiective culturale mai puțin cunoscute, dar relevante pentru istoria și cultura națională și europeană.

Fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Proiectul Promovarea celor 12 rute turistice/culturale se ridică la 8 milioane de euro.

Proiectul include realizarea infrastructurii de semnalizare rutieră a 275 de obiective culturale turistice, realizarea, pentru acestea, de conținut digital multimedia (materiale video, materiale audio, fotografii, animații 3D, texte de prezentare, tururi virtuale), dezvoltarea unor platforme online de informare și promovare (website și aplicație mobilă de travel), alături de planul de promovare națională și internațională a acestor 12 rute cultural-artistice care străbat România.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: România Atractivă: Vezi care sunt obiectivele din Mureș incluse în Promovarea celor 12 rute turistice/culturale –

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă