Prima pagină » Samsung Galaxy Tab Active 5 – tableta rugged atractiva

Samsung Galaxy Tab Active 5 – tableta rugged atractiva

de Roboțelul @ iDOR.info
samsung-galaxy-tab-active-5-–-tableta-rugged-atractiva

Uite Samsung Galaxy Tab Active 5 pareri si pret in Romania. Astazi va propunem sa parcurgem impreuna o tableta rugged compacta si performanta 🙂 Daca stam sa ne gandim bine, nu am mai compus de multa vreme articol pentru un astfel de device. In fine. Deja deviem.

Va mentionam ca subiectul zilei de azi este tableta Tab Active 5 a celor de la Samsung. Aspectul surprinzator al device-ului este ca ofera un mix atractiv de dotari rugged + hardware mid-range destul de performant.

Pe partea de hardware, tableta poseda panou LCD compact de refresh inalt, chipset potent, conectivitate atractiva, setup RAM + stocare bine pus la punct etc. Cu aceste aspecte precizate, mergem mai departe si scoatem in evidenta detalii despre pret. Device-ul este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru suma de 2537 lei (versiune WiFi 6GB RAM/128GB) si 3332 lei (versiune 5G 6GB RAM/128GB).

Inchidem aici partea de introducere si demaram cu prezentarea dispozitivului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Samsung Galaxy Tab Active 5 pareri

Samsung Galaxy Tab Active 5 pareri – PRIMA DATA PARCURGEM DOTARILE RUGGED

# Spate realizat din policarbonat dur, margini ramforsate pentru extra protectie/durabilitate

# Protectii/certificari – IP68 si MIL-STD-810H (durabilitate la praf, scufundari in apa, apa sarata, vibratii, impact, caderi etc)

# Display cu touch optimizat pentru utilizarea cu manusi

# Display cu protectie Gorilla Glass 5

# Acumulator detasabil/ce poate fi inlocuit

# Mod No Battery – permite utilizarea tabletei fara acumulator; presetare conceputa pentru a proteja bateria (atunci cand tableta este utilizata intr-un mediu foarte cald); pentru a utiliza device-ul, el doar trebuie conectat la o sursa de alimentare

# Tasta fizica multifunctionala Active Key (pentru lansare aplicatii, scanare coduri de bare etc)

# Stilou S Pen cu protectie IP68

# Butoane fizice (back, home si recent apps); scanner amprente incorporat in butonul de Home

# Profil slim de 10.1mm si 433 grame greutate

CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste cateva device-uri rugged 🙂 Inca nu am testat o tableta rugged, insa noi am compus recenzii terminalelor rugged Nokia XR 21 (review), Unihertz Tank 2 (review) si Cat S75 (review). Va invitam cu mult drag sa parcurgeti cele 3 review-uri 🙂

Revenim la subiectul zilei de azi. Multe, multe aspecte cool si foarte interesante 🙂 Haideti ca impreuna sa parcurgem cateva din ele.

Aspectele foarte impresionante sunt profilul slim de 10mm (10.1) si greutatea de sub 500 grame (433). Spunem asta in contextul in care tableta este una solida/durabila care poate incasa cu brio tot felul de intemperii.

De obicei, device-urile de acest gen nu exceleaza atunci cand vine vorba de partea estetica. In cazul Tab Active 5, noi consideram ca Samsung a inchegat o carcasa cu design modern/elegant.

O alta chestie care primeste calificativ maxim din partea noastra este acumulatorul detasabil 🙂 Felicitam producatorul pentru acest aspect.

Un aspect interesant si foarte util este prezenta tastelor fizice (pentru navigare/utilizare device). Este evident faptul ca niste butoane touch capacitive sau software pot da gres atunci cand tableta este utilizata in conditii rugged (praf, apa, noroi). Insa, datorita prezentei butoanelor fizice, esti scutit de astfel de griji 🙂

Samsung Galaxy Tab Active 5 pareri

Samsung Galaxy Tab Active 5 pareri – SI ACUM ANALIZAM PARTEA DE CONFIGURATIE

# Chipset Samsung Exynos 1380

# 6GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare UFS 2.2, acumulator 5050mAh (inlocuibil/detasabil) cu incarcare rapida 15W

# Display LCD 8 inci, 1920×1080 pixeli, refresh max 120Hz, luminozitate max 600 niti, raport ecran/corp 68.5%, format 16:10

# Conectivitate – 5G, 4G, WiFi 802.11 ax, WiFi Direct, NFC, Bluetooth 5.3, Dual SIM (SIM + eSIM), USB C 2.0, port pogo pin pentru incarcare, slot MicroSD, jack 3.5mm, deblocare faciala, scanner de amprente (incorporat in butonul de Home)

# Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate, hall, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/BeiDou/QZSS

CATEVA OBSERVATII

Ne pare bine sa vedem ca producatorul a echipat tableta cu un procesor modern si performant 🙂 Chipset-ul Exynos 1380 care motorizeaza device-ul se regaseste pe flagship-urile mid-range Samsung lansate in 2023. Aici facem referire la smartphone-urile Galaxy A54 si Galaxy M54. Ca si fapt divers, Samsung a pus chipset-ul Exnos 1380 si pe noua generatie de Galaxy A35.

Ca si performanta, motorizarea Exynos 1380 atinge in benchmark-ul Antutu 9 scorul de peste 500.000 puncte. Legat de asta, va informam ca procesorul Exynos performeaza similar cu chipset-ul Dimensity 1080/7050. Am mentionat acest lucru ca sa va putem spune ca noi am testat telefoane cu propulsoarele evidentiate.

Legat de asta, va precizam ca Dimensity 7050 este un Dimensity 1080 rebranduit. In regula. Telefoanele cu Dimensity 1080/7050 testate sunt Redmi Note 12 Pro Plus, Redmi Note 12 Pro 5G (review), Lenovo Tab P12 (review), Oppo Reno 10 5G si Realme 11 Pro Plus (review).

Revenim la tableta Samsung. Pe partile de stocare + RAM si acumulator, lucrurile se prezinta bine 🙂 6GB RAM + 128GB UFS 2.2 este un setup perfect adecvat pentru performantele procesorului Exynos 1380. Legat de baterie, 5050mAh este o capacitate decenta pentru un display echipat cu diagonala de 8 inci.

Ca tot am mentionat de ecran, haideti sa ne dam cu parerea si despre dansul 🙂 Primul aspect care ne sare in ochi este diagonala compacta de 8 inci. Un mare, mare plus 🙂 Ca si caracteristici, noi consideram ca ele sunt multumitoare (rezolutie FHD, refresh max 120Hz, luminozitate 600 niti).

Unul dintre cele mai atractive aspecte hardware este fara indoiala segmentul de conectivitate 🙂 Practic, avem de toate (MicroSD, jack 3.5mm, NFC, WiFi 802.11 ax etc).

Samsung Galaxy Tab Active 5 pareri – CATEVA ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

Tableta ruleaza sistemul de operare Android 14. Excelent 🙂 La fel putem spune si despre partea de update-uri. Device-ul o sa receptioneze 4 upgrade-uri OS (sistem operare). Foarte tare 🙂

In ceea ce priveste camerele, trebuie spus faptul ca cea principala (13-megapixeli, flash LED, AF) este capabila de captura video 4K 30fps. Bine de stiut 🙂

GNDURI DE FINAL

Noul Samsung Galaxy Tab Active 5 este un device foarte interesant. Insa, trebuie precizat ca avem de-a face cu un dispozitiv de nisa. Practic, tableta este pentru persoanele care practica job-uri grele sau pentru cei care merg foarte des in drumetii. Ar fi aiurea ca tableta sa fie achizitionata strict pentru consum media (la domiciliu).

Pentru asa ceva, trebuie optat pentru un model de tableta corespunztor (Lenovo Tab P11, Galaxy Tab A9 etc). Apropo de astfel de tablete, va mentionam ca noi am testat modelele Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen si Redmi Pad.

Concluzionam articolul prin a spune ca Tab Active 5 este o tableta rugged atractiva (dotari rugged excelente, design placut si hardware bun). Legat de preturi, avand in vedere mix-ul de dotari oferit, noi consideram ca 2537 lei (WiFi) si 3332 lei (5G) este destul de ok.

UITE RESTUL DE CATACTERISTICI TEHNICE

  • Camera frontala 5MP, video 1080p
  • Culoare – verde
  • Accesorii – cablu, incarcator, S Pen
  • Altele – Samsung Wireless Dex, difuzor pe marginea de jos

Sursa 1 , Sursa 2




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Samsung Galaxy Tab Active 5 – tableta rugged atractiva

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type