Prima pagină » Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba

de Roboțelul @ iDOR.info
samsung-si-qualcomm-vor-sa-duca-viteza-5g-la-alt-nivel.-despre-ce-tehnologie-este-vorba

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 21:55

1388 citiri

Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o creștere de peste 20% a vitezei de descărcare în rețelele 5G.

Aceste teste, realizate în laboratoarele Samsung din Coreea de Sud, arată potențialul tehnologic enorm pentru viitorul telecomunicațiilor.

Tehnologia 1024 QAM permite transmiterea unui număr mai mare de biți per undă de semnal, comparativ cu 256 QAM, care este în prezent standardul în rețelele comerciale. Aceasta contribuie la creșterea eficienței în utilizarea spectrului de frecvențe, fiind vitală pentru aplicații care necesită o mare lățime de bandă, cum ar fi streamingul video live sau jocurile online, spune Samsung.

Ce echipament au folosit giganții tech

Experimentele au utilizat echipamentul de ultimă generație, inclusiv software-ul vRAN 5G al Samsung și modemul Snapdragon X75 5G al Qualcomm, pentru a testa performanța pe benzile de spectru Frequency Division Duplex (FDD) și Time Division Duplex (TDD), la frecvențele de 2,1 GHz și 3,5 GHz. Folosind o lățime de bandă de 20 MHz pe banda FDD, s-a atins o viteză impresionantă de 485 Mbps, demonstrând o îmbunătățire de peste 20% față de tehnologia 256 QAM.

Testul este prima utilizare a 1024 QAM pentru banda FDD în industrie, fiind considerat un pas major înainte în evoluția rețelelor 5G. Samsung planifică să continue testele pentru această tehnologie în RAN-ul tradițional și estimează că va fi disponibilă comercial în cursul acestui an.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă

Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge…

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza

YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă