Prima pagină » Vreți un palat în București? Casa Niculescu-Dorobanțu este de vânzare

Vreți un palat în București? Casa Niculescu-Dorobanțu este de vânzare

de Roboțelul @ iDOR.info
vreti-un-palat-in-bucuresti?-casa-niculescu-dorobantu-este-de-vanzare

Vila Palatul acesta mare de pe strada Gheorghe Manu este de vânzare.  Nu știu cât costă, dar aș fi tare curios să aflu și mai ales să văd cum este interiorul său.

Poziția este excelentă, la jumătatea drumului între Romană și Victoriei, cum faci stânga pe Manu. Cam trafic pe acolo, dar asta e viața în centrul orașului.

Clădirea, însă, am admirat-o de câte ori am trecut pe acolo de când mi s-au deschis ochii pentru frumusețile arhitecturale din București. Îmi place turnul acela care are o scară interioară în el, cu multe ferestre.

Observați și porticul (așa se cheamă?) de la intrare, care este dublu. Am mai văzut case în București cu așa ceva, dar de obicei este unul singur, că îți ajunge ca să intre trăsura sau mașina pe acolo și să lase oamenii la intrare înainte de a întoarce sau parca în spate. Aici sunt două, că poate ai trafic mare prin curte.

Pălățoiul se numește oficial Casa Niculescu-Dorobanțu. A fost construit între 1896 și 1911 de către Ilie Niculescu-Dorobanțu, politician liberal și prefect de Ilfov, căsătorit cu Tațiana Brătianu, una dintre fiicele lui Ion C. Brătianu.

După ce au venit comuniștii, clădirea a devenit —ghiciți ce?— cantina salariaților Ministerului Industriei Metalurgice și Construcției de Mașini. Norocul clădirii a fost că niște arhitecți au considerat-o una dintre cele mai valoaroase din București și în 1958 a trecut în patrimoniul Ministerului Culturii și s-a păstrat ceva mai bine.

Este de mult la vânzare. Site-ul menționat pe bannerul din față, Artmark Historical Estate, nici nu este funcțional. O știre din 2019 vorbește despre aproape 5 milioane de euro, dar în zilele noastre atât costa o vilă cu teren de 1800 mp în Dorobanți, iar la cum au crescut imobiliarele din București în ultimii ani, probabil că acest palat valorează dublu astăzi.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Vreți un palat în București? Casa Niculescu-Dorobanțu este de vânzare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type