Prima pagină » Alimentul redevenit popular printre tineri: comercianții raportează o creștere uriașă a cererii. Rețetele care adună zeci de milioane de vizualizări

Alimentul redevenit popular printre tineri: comercianții raportează o creștere uriașă a cererii. Rețetele care adună zeci de milioane de vizualizări

de Roboțelul @ iDOR.info
alimentul-redevenit-popular-printre-tineri:-comerciantii-raporteaza-o-crestere-uriasa-a-cererii.-retetele-care-aduna-zeci-de-milioane-de-vizualizari

Pe măsură ce generația TikTok continuă să-și pună sănătatea mai presus de orice, evitând alcoolul și alegând vicii mai puțin dăunătoare, un anumit aliment a avut o revenire în popularitate – brânza de vaci.

Asociată odată cu petrecerile din anii ’70 ca ingredient așezat pe masă alături de un tort cu fructe și un cocktail cu creveți, produsul lactat cu conținut scăzut de grăsimi și calorii a revenit în vogă, potrivit Generației Z.

TikTok-ul este plin de gurmanzi care își împărtășesc rețetele folosind brânza de vaci, adesea concepute pentru a fi versiuni mai sănătoase ale deserturilor clasice.

Creștere uriașă a cererii

Și, în Marea Britanie în special, comercianții raportează o creștere uriașă a cererii pentru acest produs pe măsură ce își câștigă fani într-o generație neașteptată.

Un trend culinar în special care folosește brânza de vaci ca ingredient principal este un aluat de fursecuri făcut cu acest produs.

Rețeta bizară a fost împărtășită pentru prima dată de Jake Cohen, un bucătar și autor de bestselleruri New York Times, în luna mai.

La începutul acestui an, videoclipurile pentru rețeta bogată în proteine cu hashtag-ul #cottagecheesecookiedough au adunat mai mult de 21 de milioane de vizualizări pe TikTok.

Influencerii în fitness spun că poți reduce grăsimea corporală consumând acest amestec ciudat în fiecare zi, chiar dacă poate conține până la 300 de calorii – similar cu burgerii vânduți la McDonald’s.

Secretul, susțin susținătorii, se datorează abundenței de proteine din brânza de vaci, care te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp.

Aluatul este făcut dintr-o combinație de pudră proteică, sirop, fulgi de ciocolată și brânză de vaci.

Un videoclip postat pe TikTok de influencerul în fitness @shredathletics, care are 244,3K de urmăritori, afirmă că poți consuma această ‘aluat de fursecuri în fiecare zi și totuși să pierzi grăsime corporală’.

Rețeta este descrisă ca o ‘alternativă de gustare cu volum mare și calorii scăzute’, conținând 378 de calorii și 35 g de proteine.

Alte videoclipuri, precum unul de la @anna.antonje, care are 6,9 milioane de urmăritori, arată surprinderea ei că amestecul are un gust bun, pe măsură ce îl scoate dintr-un castron.

Un alt videoclip, postat de @mattboxall_ care are 633.000 de urmăritori, experimentează cu rețeta și adaugă iaurt în loc de brânză de vaci.

Bogată în proteină și săracă în grăsimi

La începutul videoclipului, el promovează rețeta de 280 de calorii ca o opțiune de slăbire și spune: ‘Dacă vrei să slăbești, acesta este aluatul de fursecuri pentru tine’.

Laptele și produsele lactate, cum ar fi brânza și iaurtul, sunt surse de proteină și calciu.

Dar brânza de vaci este, de asemenea, bogată în proteină și săracă în grăsimi, făcând-o un aliment preferat pentru cei care își doresc să își construiască masa musculară.

Este o alegere mult mai sănătoasă decât untul – ingredientul tipic de legare în aluatul de fursecuri – deoarece conține doar 3g de grăsimi la 100g, conform NHS.

Alte rețete care au luat cu asalt TikTok-ul includ diverse combinații de ingrediente în tartine cu brânză de vaci.

Hashtag-ul #cottagecheesetoast are peste 32 de milioane de clipuri pe platforma video, deoarece oamenii fac mese dulci și sărate folosind ingredientul pe pâine.

În timp ce unii adaugă fructe și sirop la tartinele lor cu brânză de vaci, alții le împărtășesc cu roșii, busuioc și oțet balsamic, într-o versiune mai sănătoasă a unei bruschette sau caprese.

În altă parte, un influencer culinar, Eliya, a folosit produsul lactat pentru a face un cheesecake cu Mars Bar, pe care susține că are gust la fel ca un Mars Bar.

Ea folosește brânza de vaci ca grăsime în desert și face un caramel din curmale pentru a adăuga puțină dulceață, precum și puțină ciocolată, desigur.

Eliya susține că fiecare borcan al desertului conține 23g de proteină.

Între timp, pe măsură ce TikTok-ul devine nebun după alternativa lactată, comercianții raportează o creștere a vânzărilor de brânză de vaci.

Potrivit The Guardian, M&S a raportat o creștere anuală de 30% a vânzărilor produsului, iar Waitrose a raportat o creștere de 22%.

Nebunia a apărut „de nicăieri”

Robert Graham, directorul general al Graham’s Family Dairy, a declarat pentru ziar că nebunia a apărut ‘de nicăieri’, pe măsură ce cererea pentru brânza de vaci a crescut vertiginos.

El a spus: ‘Începând cu mai anul trecut, când a fost o nebunie TikTok, vânzările de brânză de vaci pentru noi au crescut cu 40%.’

Pe măsură ce cererea pentru produsul lactat bogat în proteină continuă să crească, bucătarii de pe TikTok găsesc tot mai multe utilizări pentru el, în timp ce îi laudă beneficiile pentru sănătate.

Em the Nutritionist, un dietetician cu sediul în Marea Britanie care adesea postează clipuri TikTok în care își împărtășește rețetele preferate, a postat mai multe clipuri în care brânza de vaci a fost vedeta spectacolului.

Una dintre aceste rețete este o tartina cu brânză de vaci și miere caldă, în care folosește aceste două ingrediente plus niște avocado zdrobit, pentru a crea o gustare dulce și sărată care are puțin peste 300 de calorii.

În altă parte, un cont de fitness Aussie Fitness, a împărtășit rețeta sa pentru un macaroane cu brânză sănătos, folosind produsul lactat ca ingredientul principal, scrie Dailymail.

Vin vremuri grele pentru americani. Rezerva Federală din New York a făcut un anunț descurajator în privința locuințelor

Americanii se pregătesc pentru o nouă serie de costuri mai mari ale locuinţelor, pe fondul aşteptărilor crescânde ale chiriaşilor că nu vor putea să cumpere vreodată o casă, a anunţat…

Comisia Europeană, cerere imperativă către China.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că va cere o concurenţă „echitabilă” cu China în cursul întâlnirii cu preşedintele Xi Jiping la Paris, notează AFP….




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Alimentul redevenit popular printre tineri: comercianții raportează o creștere uriașă a cererii. Rețetele care adună zeci de milioane de vizualizări

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type