Prima pagină » Apple copiază o funcție utilă de la Samsung în iOS 17.5

Apple copiază o funcție utilă de la Samsung în iOS 17.5

de Roboțelul @ iDOR.info
apple-copiaza-o-functie-utila-de-la-samsung-in-ios-17.5

În încercarea Apple de a oferi mai multe opțiuni de securitate, compania uneori complică inutil viața utilizatorilor. Se vede atunci când Apple grăbește anumite funcționalități, în loc să se inspire de la alți producători din piață care s-au lovit deja de probleme similare. De exemplu, în iOS 17.5, Apple se inspiră, în sfârșit de la Samsung, care a introdus deja de câteva luni bune modul de „reparații”, care permite predarea telefonului în service fără resetare și fără dezactivarea funcțiilor de securitate.

iOS 17.5 introduce „Repair State” pentru o predare în service mai ușoară și mai sigură a telefoanelor

iOS 17.3 a introdus posibilitatea de a bloca accesul la anumite funcții, precum schimbarea parolei sau deconectarea unui dispozitiv de la contul personal de iCloud, dar aceste funcții de securitate au introdus probleme pentru cei care trebuiau să lase telefoanele în service pentru reparații. Practic, pentru a permite tehnicienilor Apple să poată să repare telefonul, utilizatorii trebuiau să aștepte o oră, timpul necesar pentru așteptare în cazul în care dorești să scoți un dispozitiv de pe contul tău de iCloud și din aplicația Find My.

iOS 17.5 introduce noul Repair State, care permite telefonului să rămână înrolat pe Apple ID-ul personal și în Find My, dar permite și tehnicienilor să realizeze reparațiile fără probleme. Versiunea beta a lui iOS 17.5 include deja această funcționalitate, însă dacă testați această versiune de software nu este recomandat să activați acest mod… încă. Întrucât nu există o opțiune de a scoate telefonul din modul de reparații, telefonul va rămâne în acest mod până când va exista o metodă oficială în versiunea finală a sistemului de operare.

Cel mai probabil, tehnicienii de la service vor avea opțiunea de a dezactiva acest mod odată ce problema este rezolvată.

Telefoanele Samsung oferă modul de service de mai bine de un an. Acesta blochează accesul la datele personale stocate pe dispozitiv. Astfel, tehnicienii pot diagnostica și repara telefonul fără să poată vedea ce fotografii, mesaje sau alte fișiere ai pe telefonul personal. Anterior, și pe telefoanele Samsung trebuia să îți scoți parolele și alte sisteme de protecție atunci când trebuia să predai telefonul la reparat.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Apple copiază o funcție utilă de la Samsung în iOS 17.5

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type